Kun Ford lanseerasi markkinat ensimmäisen sukupolven Kuga ei koskaan uskonut, että siitä tulisi menestys. Hänen kanssaan hän muutti trendiään ja myyntiään erityisesti Euroopassa, koska kilpailijat söivät maata. Kuitenkin jokaisen iteroinnin, joka on helpottanut sitä, asiat ovat pahentuneet. Se ei tarkoita kaupallista epäonnistumista, mutta se on totta hänen vastustajansa ohittavat hänet. Ehkä se johtuu siitä, että tässä tapauksessa heillä on «väärin» suunnittelussaan.

Hänen lisäksi mekaaninen tarjous Se on nähty rajoitettu bensiini- ja ladattavaan hybridiin (PHEV). Päivästä toiseen. Paras esimerkki on Espanjan markkinoilla: ainoa jäljellä oleva dieselmoottori on 120 hv:n 1,5-litrainen yhdistettynä 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon. Kaiken kaikkiaan Blue Oval pyrkii antamaan sille kasvojen kohotuksen, jonka avulla se pääsee lentämään. Siksi jokainen pieni niitä syntyy näyttää miltä muutoksesi näyttäisi…

Uudistettu Ford Kuga voisi esitellä aggressiivisempia ja houkuttelevampia linjoja…

Kolesan Ford Kuga takarenderöinti

Viimeksi esittelimme a esitys hypoteettisesta uudistetusta Ford Kugasta se oli muutama kuukausi sitten. Materiaalin luoja oli Kolesa, ja vaikka se näyttää yllättävältä, hän palaa taisteluun muiden kuvitusten kera. Kuten hän selitti, näiden kuvien luomiseen hän on perustunut eri vakoojavalokuvaajien tekemät työt. Tässä tapauksessa Ford suorittaa kehityksensä validointitestejä Saksan teknisen keskuksen ympäristössä.

Kuitenkin, jos tarkastelet ja vertaat näitä renderöityjä aikaisempiin, on tiettyjä muutoksia. Jälkimmäiset ovat tehokkaampia ja ennen kaikkea houkuttelevia. Lähinnä siksi optiikalla on silmiinpistävämpi sisustus ja grilli on urheilullisempi. Lisäksi se avaa hienon kromiviivan, joka yhdistää optiikkaan ja tarjoaa leveyttä. Huppu on selvempi, kanssa jännityslinjoja, jotka tekevät sinusta lihaksikkaamman ja lisäksi sitä puree optiikka.

Takana vähän kommentoitavaa. Kolesa on hieman muokannut optiikan sisäinen jakelu ja vähän enemmän. Tämä alue on ehkä se, joka on parhaiten ratkaistu nykyisessä mallissa, eikä sen pitäisi muuttaa esteettistä kieltä, lukuun ottamatta vivahteita. Kaiken kaikkiaan meidän on odotettava, että Blue Oval ottaa askeleen ja esittelee sen, jotta tiedämme, onnistuvatko nämä ja aiemmat renderöinnit vai eivät. Siitä puhumattakaan kuinka ohjaamo voisi kehittyä tyylin ja laadun suhteen.

Ollaan kärsivällisiä… Sillä välin kysymme Mitä mieltä olette näistä esityksistä? Parempi vai huonompi kuin jo tuntemamme?

Lähde – Kolesa