Olemme tottuneet näkemään tiemme kaikenlaisia ​​ajoneuvoja. Vaikka uskomme, että maailman keskipiste on Euroopassa, meidän on myönnettävä, ettei se ole. Todiste on, että jos poistumme rajoistamme ja menemme kolmansiin maihin, näemme ajoneuvoja, jotka yllättäisivät meidät. Tämä johtuu siitä, että jokaisella maapallon alueella on erilaisia ​​makuja Ja vaikka monet ovat standardoituja, brändit haluavat tyydyttää ne.

Siksi he kehittävät tuotteita, jotka ovat usein ulottumattomissamme. Yksi esimerkki tästä on uusi Ford Everest, Rangerin SUV-versio. Tiesitkö, että monilla markkinoilla brändit käyttävät tilaisuuttaan muuttaa lava-autojaan? Mitsubishi on tehnyt tätä pitkään ja melko menestyksekkäästi, ja Blue Oval on toinen, joka on myös erittäin hyvä siinä. Nyt he esittelevät omansa uusi iteraatio, vaikka kanssa vakooja kuvia

Uusi Ford Everest debytoi virallisesti vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä …

Jos teet vähän muistia, sinun on muistettava uuden Ford Rangerin esittely. No, kun kuukautta ei ole kulunut, jenkkiyritys palaa maksuun, vaikkakin tässä tapauksessa Everestin kanssa. Tämä malli, joka tavoittaa sinun kolmas sukupolvi, julkaistiin alun perin vuonna 2003. Siitä lähtien tähän päivään asti se on ollut todella mielenkiintoinen vaihtoehto ja tehokkaampi kuin sen valikoiman veljekset Escape (Kuga Euroopassa) ja Edge.

Kuten olemme aiemmin sanoneet, julkistaakseen uuden Ford Everestin yritys on julkaissut sarjan «vakooja» kuvia. Ne on otettu suoritettaessa asiaankuuluvia validointitestejä ja niillä he haluavat osoittaa, että kyseessä on katumaasturi (tai maastoauto, riippuen siitä, miten sitä katsoo) antelias off road -ominaisuudet. Harmi, että se on peitetty naamiolla, vaikka voimme nähdä sen etu- ja takaosan yksityiskohdat sekä runsaan maavaran.

Korostaaksemme sarjasta voimme mainita takaoptiikka. Ne ovat L-muotoisia ja niissä on musta lista, joka näyttää yhdistävän niitä keskialueella, vaikka emme tiedä onko se toimiva vai ei. Meidän on tunnustettava heidän tekemänsä hyvä työ integroida D-pilari, varsinkin kun Everest on peräisin Rangerin kaltaisesta pickupista. Huomaa myös, että pyöränkaareilla on huomattava koko ja runsas leveys, kuten hyvässä TT: ssä.

Kaiken kanssa, Ford ei ole julkaissut kuvia kunnostetun Everestin sisätiloista. Oletettavasti se on hiilikopio Rangerista, vaikkakin muutoksia saattaa tapahtua, etenkin avaruudessa ja ontoissa dioissa. Meidän on odotettava hänen debyyttinsä tapahtumista ensi keväänä, jotta voimme arvioida hänet. Kyllä, sama joku vuoto pilaa yllätyksen, vaikka he ovat jo ilmoittaneet, että se on saatavana Australiassa, Filippiineillä, Thaimaassa ja myös Intiassa …

Tässä tapauksessa kauppanimellä Endeavour…

Lähde – Ford