Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Hän Pininfarina Battista se on auto superauto propulsiojärjestelmällä 100% sähköinen. Tämä kehittyy neljän moottorin ansiosta jopa 1,926 hv tehoa ja 2300 Nm vääntöä. Vaikka se ei ole erityisen kevyt ajoneuvo, sillä riippumatta siitä, kuinka paljon hiilikuitua sen rakentamisen aikana käytetään, siihen on asennettu valtava akku (120 kWh), sen hyödyt ovat poikkeukselliset. Niin paljon, että hän on saanut erilaisia ​​suoritusennätyksiä mitä tulee sähköautoihin. Kaksi viimeistä liittyvät asiaan neljännes mailia ja puoli mailia.

Battista voi suorittaa a kiihtyvyys 0-100 km/h 1,86 sekunnissa, 0-200 4,75 sekunnissa ja 0-300 alle 12 sekunnissaoman valmistajansa mukaan. Sitä paitsi, sen huippunopeus on 350 km/h, vaikka se on saavuttanut lähes 360 yksityisten testien aikana. Relativisoida se toisella mittauksella, eli 100 metriä sekunnissa, eli 6 kilometriä minuutissa. Nämä ovat lukuja, jotka ovat saatavilla vain sellaisille eksklusiivisille yrityksille ja niin kehittyneellä tekniikalla kuin Bugatti, Koenigsegg, Pagani, Hennessey tai Rimac.

Pininfarina Battista ennätys 2

Mutta en ole tyytyväinen siihen, että se on yksi planeetan nopeimmista laitteista, jolla voit ajaa asfaltilla ja kadulle hyväksytty sähköauto, joka epäilemättä kiihtyy nopeammintämä Pininfarina-malli on myös merkinnyt alhaisimmat ennätykset 400 ja 800 metrissä (1/4 mailia ja 1/2 mailia, vastaavasti) modifioimattomille BEV-henkilöautoille (sarja). Tämä tapahtui äskettäin Intiassa, jossa hän on joutunut useille onnistuneille drag-kilpailuille.

Italialaista alkuperää oleva merkki (alun perin suunnittelija eikä rakentaja) on ilmoittanut, että ensimmäisessä tapauksessa (neljännesmaili tai 402 metriä)hänen Battistansa saavutti maaliin 8,55 sekuntia Kiinteästä asennosta alkaen, 0,03 vähemmän kuin Rimac Nevera (2021). Sillä aikaa toisessa (puoli mailia tai 805 metriä)Hän saavutti tavoitteensa vuonna 13,38 sekuntia samoilla ehdoilla. Tilaisuutta varten varustettiin sarja renkaita Michelin Pilot Sport Cup 2R erityisellä merkinnällä, semislick-tyyppinen (optimoitu pito). Siitä huolimatta, kun tämä kone toimii normaalisti, se voi käydä läpi 450 km latauksella (WLTP).

Lähde – Pininfarina