Saltar al contenido

Sähköinen ITV tai eITV: mikä se on ja miten se toimii

30 de julio de 2021
Sahkoinen ITV tai eITV mika se on ja miten se

Se on ajoneuvojen valmistajien itsensä julkaisema asiakirja jossa perinteisen vihreän pahvin teknisen arkin aiemmin esittelemät tiedot näkyvät. Merkki, malli, alustan numero, teho, siirtymä, rekisteröinti jne. Sekä pakollisten ITV -laitteiden tulos tai ne, jotka on tehty tarvittavan muutoksen jälkeen. Lisäksi on olemassa NIVE -numero (Vehicle Identification Number), joka koostuu 32 numerosta ja joka käytännössä toimii auton DNI -numerona.

1. lokakuuta 2015 kuninkaallinen asetus, että mahdollisti teknisen tietolomakkeen tietokoneistamisen, pakottaen merkit antamaan sähköisen ITV: n tai eITV: n B-, M- tai N -tyyppisille ajoneuvoille, jotka on rekisteröity 11. marraskuuta. BL -tyypin osalta tämä sovellus saapuu 11. toukokuuta 2016 alkaen.

EITV on vain muutos teknisen taulukon muodossa, joka jättää vihreän pahvin muodon valokopio viivakoodilla joissa on kaikki kyseiseen ajoneuvoon liittyvät tiedot. Sen ansiosta näihin tietoihin pääsee käsiksi sähköisesti, mikä tarjoaa monia etuja.

Kohde

Hankkeen tavoitteena oli luoda viestintäkanava ajoneuvojen valmistajien ja maahantuojien sekä ajoneuvojen hyväksyntää ja rekisteröintiä vastaavien julkishallintojen välille.

Aiemmin, valmistajien oli toimitettava tarvittavat asiakirjat henkilökohtaisesti teollisuus-, energia- ja matkailuministeriössä, joka varmisti, että kaikki oli kunnossa, ja hyväksyi teknisen arkin tulostamisen. Valmistajan oli palattava ministeriöön ja myöhemmin mainittu tiedosto lähetettiin jälleenmyyjälle tai rahoituslaitokselle viimeistelemään prosessi liikenteen pääosastolla. Kaikki nämä kasvotusten-vaiheet on korvattu verkkopalveluilla ja pahvi-ITV-kortti on nyt XML-tiedosto.

Voitot

Ei ole epäilystäkään siitä, että tämä järjestelmän ja muodon muutos tarjoaa monia etuja valmistajille ja jälleenmyyjille, mutta myös kansalaisille ja julkishallinnolle:

Valmistajat ja jälleenmyyjät

Lisäys tuottavuutta korttien myöntämisessä sekä niiden lähettämisessä ja rekisteröinnissä. Lisäksi siinä on a tallentaa kustannuksia poistamalla henkilökohtaiset matkat ministeriöön ja pääosastoon. Myöskään matriisitulostimet, joissa on aiemmin suunniteltu teknisiä rei’itettyjä pahvilevyjä, eivät ole välttämättömiä. Tasolla Logistiikka, prosessi on myös yksinkertaistettu huomattavasti sekä virheiden korjaaminen.

Epäsuorammalla tavalla ajoneuvojen varastointiaikaa lyhennetään minimoimalla rekisteröintiaika ja valmistajat voivat tarkistaa pyyntöjensä tilan reaaliajassa.

Kansalainen

Ilmeisin etu on väheneminen odotusaika rekisteröidä ajoneuvo ja siten hävittää se. Lisäksi, hallintoihin siihen liittyviä tietoja, kuten verotusta jne.

1627610796 645 Sahkoinen ITV tai eITV mika se on ja miten se

Ajoneuvojen teknisen tarkastuksen lähdettäessä teknistä taulukkoa ei enää tarvitse esittää, koska kaikki on seurataan ja ITV -asemalla operaattoreilla on suora pääsy kaikkiin tietoihin.

Julkishallinnot

Valmistajien tavoin julkiset elimet ovat parantaneet toimintaansa tuottavuutta ITV -korttien käsittelyyn, valtuutukseen ja valvontaan liittyvissä prosesseissa. Lisäksi toimenpiteitä turvallisuus taata toimitettujen tietojen aitous, eheys ja luottamuksellisuus.

Myös nämä tiedot vahvistuvat laatu välttämällä virheitä, ja ajoneuvojen yleinen rekisteri ei enää vastaanota tietoja manuaalisesti, koska koko prosessi on telemaattinen. Kaikki tämä mahdollistaa toteuttamisen ohjaus jotka olivat aiemmin elinkelvottomia, jotta vältyttiin petoksilta tai sääntöjenvastaisuuksilta korttien myöntämisessä ja rekisteröinnissä.

Oliko tästä viestistä apua?