Saltar al contenido

Seitsemän avainta pienen käytetyn GTi: n ostamiseen

5 de agosto de 2021
Seitseman avainta pienen kaytetyn GTi n ostamiseen

Viime vuosisadan kahdeksan- ja yhdeksänkymmentäluvun nuoret ovat syövyttäneet heidät muistiinsa. GTi on ollut pyörien unelma sukupolvien ajan, pienikokoiset urheiluautot suhteellisen edulliseen hintaan, joiden ansiosta voit nauttia pyörästä kuin harvat, sekä suorituskyvyn että keveyden ja ketteryyden vuoksi.

Mutta unelma saattaa olla päättymässä, päästöstandardien ja uuden sähkömekaniikan yleistymisen vuoksi. Tästä syystä ja koska käytettyjen tavaroiden markkinat ovat täynnä enemmän kuin mielenkiintoisia yksilöitä, saattaa olla aika nauttia uudestaan ​​GTi: n viehätyksestä.

Nyt tämän loistavan pienen GTi-sukupolven yksiköitä löytyy käytettyjen markkinoilta ilman liikaa kilometrejä ja hyvässä kunnossa alle puoleen siitä, mitä ne maksavat päivittäin ja jotka yleensä kattavat haarukan 8 000 – 15 000 euroa.

Kohtuullinen sijoitus omistushalun toteuttamiseksi pieni auto, jossa on kynsi, yhä harvemmin tuotekuvastoissa. Ja toinen sen nähtävyyksistä, parannettu ja parannettu versio suosituimmista autoista, sen mekaniikka tarjoaa yksinkertaista huoltoa ja paljon halvempaa kuin vain urheilumallit.

Me puhumme pienet autot, mutta vahva persoonallisuus. Ennen kuin heitä oli tarjolla paljon. Mutta tänään he menettävät asemaansa uusien päästöstandardien, sähköistyksen ja tuotemerkkiensä liiallisten kehityskustannusten kulmassa.

1628201341 146 Seitseman avainta pienen kaytetyn GTi n ostamiseen

VW Golf GTi 2014.

Tarjous on jaettu pitkään kaksi isoa ryhmää: GTi hyödyllisyyspohjainen ja joiden teho on jopa 200 hv, suunnilleen ja tehokkaampi GTi tai super GTi, jolla sattuu olemaan kompakti farmariauto ja joiden teho on jo yli 300 CV.

VW Golf GTi on ollut konseptin keksijä ja aina yksi mestareista, koska se on lähes täydellinen tasapaino urheilullisuuden ja päivittäisen käytön hyödyllisyyden välillä. Mutta on niin paljon enemmän valinnanvaraa.

Ensimmäisessä ryhmässä suosituimmat vaihtoehdot ovat hinnan mukaan Suzuki Swift Sport ja Opel Corsa OPC; urheilullisen ajon laadun, Ford Fiesta ST: n ja Renault Clio RS: n sekä ominaisuuksien tasapainon saavuttamiseksi, VW Polo GTi.

Kompaktien perheautojen ryhmässä ehdoton viittaus on VW Golf GTi. Hinnaltaan Hyundai i30 N on yksi parhaista vaihtoehdoista, ja dynaamisuuden vuoksi Honda Civic Type R ja Seat Leon Cupra R ovat muita parempia.

1628201341 272 Seitseman avainta pienen kaytetyn GTi n ostamiseen

2013 Ford Fiesta ST.

Vinkkejä, ettet erehdy ostamaan

Kun olet päättänyt, ei haittaa saada niitä varotoimet hankinnan onnistumiseksi ja lopullinen lasku ei nouse odottamatta.

1. Huomio yksityiskohtiin. Kuten mikä tahansa muu ajoneuvon hankinta, ulkopuoli kertoo jo paljon auton käytöstä ja sen ulkonäkö paljastaa, onko sitä käytetty väärin. Maalipinnoitteet tai kehon tarrat ja tarrat eivät ole hyvä merkki ja voivat piilottaa vauriot ja korjaukset. Sisätilojen tulisi olla siistit, kuten missä tahansa muussa autossa, mutta myös ilman jälkiä muutoksista istuimiin, kojelautaan, vyön kiinnityspisteisiin tai kaatumissuojatangon kiinnikkeisiin, mikä pettäisi mahdollisen äärimmäisen urheilukäytön joko harjoittelussa tai kilpailla piirissä tai rallit.

1628201342 225 Seitseman avainta pienen kaytetyn GTi n ostamiseen

Renault Clio RS 2010.

2. Renkaiden tarkastus. Pyörien renkaiden, joiden mittojen on vastattava teknisissä tiedoissa annettuja määräyksiä, varoitetaan myös ajamisesta rajalla. Se näkyy sen liiallisessa tai epäsäännöllisessä kulumisessa kulutuspinnassa ja huonontuneissa sivuseinissä. Tämä seikka aiheuttaa lisäkustannuksia niiden vaihtamisesta oston jälkeen, ja se on myös epäsuotuisa merkki, mahdollisesti johtuen siitä, että niitä on käytetty intensiivisesti suljetun kierron erissä, mikä ei ainoastaan ​​vahingoita pyöriä ja jarruja paljon nopeammin, vaan myös se altistaa myös auton alustan ja rakenteen muodonmuutoksille, jotka ylittävät tavanomaiset muodonmuutokset avoimella tiellä ajettaessa.

3. Renkaat. On tarkistettava, että kyseinen malli on asennettu tehtaalla. Tämäntyyppisissä autoissa on yleensä erittäin matalaprofiiliset pyörät ja jalkakäytävät ovat vaarallisia, koska vanne on hyvin alttiina iskuille ja huononee pysäköidessään, joskus jopa puristamalla renkaiden reunaa. Renkaiden naarmuuntuminen tai iskut voivat johtua myös auton poistumisesta radalle ja äkillisestä iskusta radan ympäröivään pozzolanaan.

Neljä. Pakoputki. Sen on oltava myös alkuperäinen. Sen muuttaminen tai vaihtaminen edellyttää moottorin toimintaparametrien, kadulla sallittujen desibelien ja myös ajoneuvolle hyväksyttyjen ominaisuuksien muuttamista sekä mahdollisia ongelmia, jotka voivat ilmetä seuraavan ITV: n ohittamisen yhteydessä.

1628201342 769 Seitseman avainta pienen kaytetyn GTi n ostamiseen

2018 Honda Civic Type R.

5. Muutokset moottorissa tai muissa osissa. Sinun on myös epäluotettava muita valmistautuminen, joko moottori (muutokset pelimerkkejä elektroniikka tai ilmansuodattimet) tai runko (esimerkiksi jousitusmuutokset). Sen lisäksi, että ne muuttavat tälle mallille hyväksyttyjä eritelmiä, ne vaarantavat mekaniikan luotettavuuden ja vaikuttavat itse ajamiseen ja auton turvallisuuteen tiellä.

6. Testaa auto. Kun istut ratin taakse, mikä on tärkeä ja keskeinen askel päätöksessäsi, sinun ei tarvitse nähdä ylimääräistä savua pakokaasusta, koska se on aina epäilyttävä oire epäonnistumisesta tai virityksen puutteesta. Epäsäännölliset äänet, kuten vilinä tai tärinä kiihdytettäessä tai jarrutettaessa, eivät myöskään ole hyviä, mikä voi paljastaa joidenkin elementtien, kuten vaurioituneen turboahtimen tai vääntyneiden jarrulevyjen, liiallisen kulumisen. On kiinnitettävä huomiota mahdolliseen suunnan välykseen sekä kytkimen ja voimansiirron oikeaan toimintaan, joiden on toimittava sujuvasti, ilman nykimistä tai nykimistä. Lisäksi sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota vaihteistoon, joka on erittäin kallis korjattava osa ja joka yleensä kuluu paljon, jos liian radikaalia ajamista harjoitellaan usein. Vaihteiden tulee kytkeytyä ilman vaikeuksia tai vastarintaa.

7. Tarkista paperit. Ja tietenkin, ennen kuin päätät ostaa, sinun on tarkistettava asiakirjat. Tarkista myös muun muassa, että autolla on voimassa oleva vakuutus ja ettei siinä ole esiintynyt vakavia vikoja teknisissä tarkastuksissa. Ja ajan tasalla oleva huoltokirja, jossa on säännöllisten mekaanisten tarkastusten sinetit, on toinen hyvä osoitus siitä, että omistaja on huolehtinut ajoneuvosta.

1628201342 605 Seitseman avainta pienen kaytetyn GTi n ostamiseen

Seat Leon Cupra R 2018.

Oliko tästä viestistä apua?