Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Kun jo sukupuuttoon kuolleet ryhmät FCA ja PSA ilmoittivat yhdistymisestä, kuului joitain kurittomia ääniä. Ensimmäinen ja ilmeisin liittyi «oletettuun» kyvyttömyyteen ymmärtää toisiaan. Toinen, monimutkaisempi voitettava, mutta ei mahdoton, liittyi joidenkin niiden toimien salainen yhteistyö. Tarkemmin sanottuna sillä todennäköisyydellä, että he saisivat «lähes» täydellisen hallinnan pienessä mutta tärkeässä markkinasegmentissä: teollinen.

Estääkseen heitä syömästä markkinoita, Euroopan komissio ryhtyi toimiin sääntöjensä noudattamiseksi. Mutta parilla PSA-eleellä vedet rauhoittuivat. Ennen kaikkea siksi, että he muuttivat yhtälöä niin, että koko maailman silmät eivät lepäävät heidän Sevelin tehtaallaan. Yhtä hyvin, käänsi huomion pois Toyotan avulla ja hyödyn avullaNe antavat mahtavia uutisia. Näinä päivinä Stellantis juhlii 7 miljoonannen pakettiauton valmistusta

Sevel on Euroopan suurin teollisuusajoneuvotehdas ja siinä Stellantis pystyy valmistamaan jopa 1 200 yksikköä päivässä…

Opel Movano-e (2021)

Et ehkä tiedä tai olet unohtanut, mutta Sevel on Euroopan suurin kevyiden hyötyajoneuvojen (LCV) tehdas. Sevelin (European Light Vehicle Company) historia alkoi FCA:n ja PSA-Peugeot Citroënin yhteisyrityksenä vuonna 1978. Se avattiin vuonna 1981 ja sen pinta-ala on yli 1,2 miljoonaa neliömetriä jossa voidaan valmistaa jopa 1 200 ajoneuvoa päivässä.

Nykyään kokonsa säilyttämisen lisäksi on yksi Euroopan joustavimmista keskuksista. Tämä johtuu siitä, että se pystyy rakentamaan ajoneuvoja kaikille Stellantis-merkeille myös niiden vastaavissa alustakokoonpanoissa. Esimerkiksi Sevelillä on Fiat Ducaton, Citroën Jumperin, Peugeot Boxerin ja Opel/Vauxhall Movanon pakettiautot ja alustat. Myös viime maaliskuussa Toyota ilmoitti, että Stellantis rakentaa heille myös toisen pakettiauton.

Uteliaisuutena. Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla Stellantis oli hyötyajoneuvojen markkinajohtaja Euroopan unionissa ja Etelä-Amerikassa 33,2 % ja 30,7 %. Lisäksi se oli Euroopan unionin johtava sähkökäyttöisten hyötyajoneuvojen (BEV) myynti lähes 50 prosentin markkinaosuudella. Tulevaisuuteen katsoen Dare Forward 2030 -suunnitelman avulla he toivovat kaksinkertaistavansa voittonsa 26 uudella mallilla.

Omalta osaltaan, Uwe HochgeschurtzStellantis Chief Operating Officer, Enlarged Europe, on todennut, että…

«The Sevelin joukkue osallistuu päivittäin auttaakseen meitä saavuttamaan tavoitteemme olla kiistaton markkinajohtaja hyötyajoneuvoissa»

«Tehtaalla on pitkä historia ammattiasiakkaidemme haluamien ja tarvitsemien tuotteiden valmistamisesta, ja sillä on jatkossakin keskeinen rooli yhdistelmän saavuttamisessa. akkukäyttöisten sähköautojen myynti 40 % hyötyajoneuvoista vuoteen 2030 mennessä. Onnittelut koko joukkueelle tämän päivän saavutuksesta.»

Lähde – Stellantis