Saltar al contenido

Tiedätkö mikä akku ostaa autoon?

15 de diciembre de 2022

Asetu itsesi tilanteeseen, astut aamulla autoon mennäksesi töihin ja yhtäkkiä auto ei käynnisty ja sinun on revi se pois pinseteillä. Sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vaihda akkumutta mikä akku ostaa autoon?

Sinun tulee tietää, että tämän estämiseksi sinun tulee vaihtaa auton akku seitsemän vuoden välein, mutta ennen rahan käyttöä kannattaa tarkistaa se vuosittain, jotta mahdollinen vika voidaan havaita varhaisessa vaiheessa. Kaikissa henkilöautojen akuissa on jännite 12V ja ne on valmistettu lyijystä saman kemiallisen periaatteen mukaisesti, vaikka voidaankin erottaa kolme muunnelmaa; perinteinen märkä, EFB ja AGM.

Millaisia ​​akkuja autoon voi ostaa

Perinteinen märkäakku

Märkäparistoista löytyy lyijyakkuja ja antimoniakkuja. Ne tarvitsevat yleensä huoltoa, koska ne menettävät vettä ajan myötä ja ne on täytettävä vedellä aika ajoin. Löydät myös lyijy-antimonia ja lyijy-kalsiumia. Ne kestävät vähemmän jaksoja ja niiden käyttöikä on lyhyempi. Käynnistyssuorituskyky on erinomainen, eivätkä ne vaadi huoltoa. Kolmas tyyppi ovat lyijy-kalsiumparistot, jotka ovat olleet vakiona pitkään. Ne ovat vähemmän alttiita kaasulle, mutta vähemmän kestävät pyöräilyä ja niitä käytetään edelleen malleissa, joissa ei ole järjestelmää start&stop. Neljäs tyyppi on lyijy-kalsium ja lyijy-hopea-seos. Nämä tarvitsevat korkeamman latausjännitteen.

Sinun tulee tietää, että jos sinulla on auto, jossa ei ole start&stop-järjestelmää ja akku on vanha, siinä on perinteinen märkäakku ja voit vaihtaa sen epäröimättä märkään.

EFB-akku (parannettu tulva-akku)

Niiden nimi tarkoittaa parannettua märkäakkua ja ne tunnetaan myös nimellä AFB ja ECM ja voimme sanoa, että se on väliakku märän ja AGM:n välillä. Ne pyrkivät korvaamaan perinteiset ja sopivat ihanteellisesti autoihin, joissa on start&stop-järjestelmä. Ne ovat tavallisia pienissä ja keskikokoisissa autoissa. Ne ovat vakaampia ja imevät kuorman nopeammin kuin perinteiset märät. Jos autossasi on tämän tyyppinen akku, se on vaihdettava samantyyppiseen.

AGM akku

Se tarkoittaa imukykyistä lasipalloa ja on lyijyakku. Jos se tulee tehtaalta AGM-akulla, se on vaihdettava samantyyppiseen akkuun. Ne ovat jopa kolme kertaa vakaampia kuin perinteiset märät. Sinun pitäisi tietää se tuolloin vaihda paristo, jota ei kannata säästää koska voi olla, ettet osta oikeaa akkua.

Oliko tästä viestistä apua?