Saltar al contenido

Tiedot, jotka osoittavat, että olemme tottuneet liikenneruuhkiin

7 de agosto de 2021
Tiedot jotka osoittavat etta olemme tottuneet liikenneruuhkiin

Huonosti pysäköity auto, kuljettaja, joka ei käytä suuntavaloa, toinen, joka välttää väistymistä … On monia jokapäiväisessä liikenteessä että he voivat tavoittaa epätoivo niitä, jotka kärsivät niistä, mukaan lukien tietysti loputtomat liikenneruuhkat niin yleistä suurissa kaupungeissa. Näyttää kuitenkin siltä olemme tottuneet niille ärsyttäville liikenneruuhkille tai ainakin ohi pitämään niitä a väistämätöntä vaivaa.

Tämä seuraa espanjalaisten liikkumistottumuksista yrityksen tekemä vuokraus Aakkoset, että sen neljännessä erässä paljastuu, että 44,5% autoilijoista myöntää olevansa vihainen liikenneruuhkat. On totta, että prosenttiosuus voi tuntua suurelta mutta ei vanhin kuljettajien jokapäiväinen tilanne.

Haastattelun jälkeen 5000 ihmistä tietääksesi ajotapasi (kaikkien autonomisten yhteisöjen Espanjan 17 suurimman kaupungin asukkaat), mikä ärsyttää eniten autoilijoita muiden välinpitämättömyys, saavuttaa tämä prosenttiosuus jopa 80,5%. Itse asiassa 64,5% haastatelluista ei siedä minkäänlaista liikennerikkomusta, ei edes niitä ne voivat tuntua lieviltä kuin kunnioittaa keltaista liikennevaloa.

Se on ryhmä ikääntynyt väestö (46 -vuotiailta) se, joka vähiten myöntää nämä asenteet a 70% hylkääminen, verrattuna 57 prosenttiin kuljettajista 18–30 -vuotiaiden ikäryhmässä.

Näiden rikkomusten takana on luettelo ristiriitaisia ​​käyttäytymismalleja liikkeessä huonosti pysäköidyt tai kaksipysäköidyt ajoneuvot (55%), solidaarisuuden puute muista kuljettajista, esimerkiksi niistä, jotka eivät anna periksi 48,5%: n yhdistymisessä, ja lopuksi mainittuja ruuhkia.

Toinen röntgenkuvan tarjoama tieto aakkosten tekemästä espanjalaisesta liikkuvuudesta on, että 14% kuljettajista myöntää on sakotettu viime vuonna. Yleisin syy seuraamuksiin oli ylittää nopeusrajoituksen (54%), ylittäen selvästi epäsäännölliset pysäköintialueet (42%).

Vaikka 47% haastatelluista tunnistaa matkapuhelimen käytön ajon aikana (joilla esiintyy enemmän nuoria), vain yksi 4% rangaistuksista on saatu vastaa tätä rikosta. Tilastot, jotka näyttävät perustelluilta ottamalla vastaan ​​vain 8% haastateltavista laitteen epäasianmukainen käyttö (pikaviestit, sosiaaliset verkostot, sähköposti), viitaten muuhun Puhelinkeskustelut tukee handsfree-laitteita koskeva lainsäädäntö … mutta myös usein syy häiriötekijöihin.

Oliko tästä viestistä apua?