SUV-autot hallitsevat markkinoita rautaisella nyrkillä siitä lähtien, kun Nissan Qashqai julkaistiin vuonna 2007. Ja mikä pahinta, yleisö on yleisesti ottaen uskonut, että japanilainen malli loi segmentin. Jos olet unohtanut, markkinoilla on vanhempia malleja, jotka tasoittivat tietä sille. Kaikista monista, joita markkinat ovat nähneet tapahtuvan, ovat Honda HR-V, Land Rover Range Rover tai jo myyttinen Jeep Grand Cherokee.

Tiesitkö, että jenkkimalli tuli elämäämme vuonna 1992? Siksi, jos tilit eivät petä, tänä vuonna 2022 tulee kuluneeksi kolme vuosikymmentä siitä, kun se aloitti elintärkeän matkansa. Hänen virallinen debyyttinsä tapahtui klo Detroitin autonäyttely voittoisa sisäänkäynti, joka hämmästytti läsnäolijat. Viides sukupolvi, joka julkaistiin muutama kuukausi sitten ja joka ei ole vielä saavuttanut Eurooppaa, on täydellisin, ylellisin ja eksklusiivisin kaikista. Etkö usko?

Jeep Grand Cherokee syntyi vuonna 1992 yhdistämään premium-sedanien ylellisyys parhaiden TT-autojen off-road-ominaisuuksiin…

Jeep Grand Cherokee 2022

Jos et tiennyt, Jeep Grand Cherokeen ensimmäinen sukupolvi syntyi tarkoituksella. yhdistää mukavuusvarusteettekniikka ja luksussedanin viimeistely SUV:n monipuolisuudella ja lujuudella. Eikä vain sitä, sillä sillä oli siihen aikaan todella täydellinen miehistö. Elementtien joukosta ei puutu kevytmetallivanteet, sähköikkunat, turvatyynyt, ABSlämmitettävät istuimet ja peilit, ilmastointi tai nahkaverhoilu.

Toinen iteraatio saapui vuonna 1998 ja teki sen ensi-iltaan Quadra Drive -nelipyöräjärjestelmä jonka lisäksi mukana tuli kolme itselukkiutuvaa tasauspyörästöä. Mielenkiintoisena tosiasiana on, että uniframe-runko rajoitti tärinää ja melua. Jo, Vuonna 2005 syntyi kolmas sukupolvi on toistaiseksi lähimpänä alkavia maastoautoja. Edelliseen verrattuna se oli pehmeämpi ja lisäksi se sai ensi-iltansa a kaksoistukivarsijousitus.

Se tapahtuisi vasta vuonna 2010 Neljäs sukupolvijoiden versiot ovat yhtä tehokkaita kuin SRT Hellcat. Uutuuksien arsenaaliin se ei jättänyt sellaisia ​​elementtejä kuin Select Terrain elektroninen järjestelmä ja Quadra-Drive II -vaihteisto tai Quadra Lift -jousitukset Niiden avulla voidaan säätää vapaata etäisyyttä maahan. Lisäksi vuonna 2013 lisättiin 8,4 tuuman keskuskosketusnäyttö, Harman Kardon -äänijärjestelmä ja ZF-automaattivaihteisto.

Ja niin tulemme tähän päivään, jolloin viides sukupolvi on aloittamassa kaupallista matkaansa. Tulee olemaan 4xe ladattavat hybridiversiot 380 hv:lla ja 637 Nm vääntömomentti, jopa 51 kilometriä autonomiaa sähköllä kaupunkialueilla ja kolme ajotapaa: hybridi, sähkö ja e-save. Lisäksi se ei unohda vempaimia, kuten 10 tuuman kosketusnäyttöä uconnect 5 -järjestelmä ja paljon ylivoimaista ylellisyyttä ja hienostuneisuutta.

Hyvää 30 vuotta Jeep Grand Cherokee!

Lähde – Jeep