Saltar al contenido

Toe-heel: mitä se on ja miten se tehdään?

4 de agosto de 2021
Toe heel mita se on ja miten se tehdaan

Jos olet moottoriurheilun fani, olet varmasti kuullut termistä useamman kerran varpaat. Et ehkä kuitenkaan ole kovin perehtynyt tähän erittäin urheilulliseen ajotekniikkaan, jota voidaan soveltaa myös jokapäiväiseen käyttöön.

Sisältää aktivoi auton kolme poljinta (kytkin, jarru ja kaasu) lähes samanaikaisesti vaihdettaessa alas. Tällä tavalla on mahdollista tasata ensiö- ja toisiovaihteiston akselien nopeudet.

Kyllä, mutta jos Pythagoras ei epäonnistu, on ilmeistä, että tämän käytännön toteuttamiseksi joko meillä on liikaa polkimia tai meillä ei ole jalkoja. Katsotaan kuinka tämä pieni neljän pyörän ihme toimii. Kuten nimestä voi päätellä, oikean jalan varpaalla astut ensin jarruun ja sitten saman jalan kantapäällä painat kaasupoljinta. Lähes samanaikaisesti kytkin aktivoidaan vasemmalla jalalla alaspäin.

Tämän liikkeen avulla nopeus on sovitettu muutossuhteeseen, joka estää moottorin kaatumisen, sekä tyypillisiä nykäyksiä, joita esiintyy, kun sitä vähennetään äkillisesti ja jotka voivat jopa estää vetävät pyörät, mikä aiheuttaa epävakautta jarruttavalle ajoneuvolle.

Javier Morcillo espanjalaisesta lentäjäkoulusta näyttää meille, kuinka tehdä varpaat.

Toimenpide suoritetaan muutamassa sekunnissa, ja kuten aiemmin kerroimme, se koostuu jarru, astu kytkin päälle, anna pieni kiihtyvyys ja kytke lyhyempi välityssuhde -tai kaksi. Kyllä, tämä koko prosessi kulkee lähes samaan aikaan.

Otetaan esimerkki ja yritetään selittää varpaankantaa yksinkertaisemmalla tavalla. Kuvitelkaa, että ajaessanne nopeudella 100 km / h viidennellä vaihteella tien päälle ilmestyy yhtäkkiä vaarallinen käyrä. Tuskin mitään reaktioaikaa, kun vaihdetaan yksi tai kaksi vaihdetta auto tärisee, kierrokset nousevat. Tämä johtuu siitä, että moottori tarvitsee muutaman sekunnin sopeutua muutoksiin.

Jotta näin ei kävisi, varpaat-kantapää on ratkaisu, koska sen avulla voidaan maksimoida ajoneuvon pito ja vakaus luopumatta korkeista kaarreajoista.

Varpaat, askel askeleelta

Jotta varpaiden suorittamisessa ei olisi epäilyksiä tai virheitä, katsotaanpa kuinka se tehdään askel askeleelta. Jarru painetaan ensin oikealla jalalla ja toinen jalka kytkinpolkimella, jolloin moottori vapautuu voimansiirron vaikutuksesta. Hetkiä myöhemmin, ei irrotettu ja edelleen oikean jalan yläosa jarrun päällä, napautat nopeasti kiihdytintä kantapäällä tai kantapäällä.

A) Kyllä moottori on estetty kaatumasta ja myös välityssuhde synkronoidaan moottorin kierrosten kanssa. Lopuksi valitaan yksi tai kaksi lyhyempää vaihdetta ja kytkinpoljin vapautetaan aktivoimalla vaihteisto.

Maestro Ayrton Senna suorittaa varvaskannan Honda NSX: llä Suzukassa.

Varpaankoron onnistunut suorittaminen on välttämätöntä harjoituksen harjoittamisen lisäksi, tutustu vaihteiden välisten hyppyjen hyppyihin ja tietää, kuinka potkurin kiihtyvyys kehittyy tyhjiössä.

Meidän on selvennettävä, että kulutuksen kannalta varpaiden kantapään tekniikka ei ole kovin kannattavaa, koska pienet kiihtyvyydet lisäävät sitä. Kuitenkin moottorin ominaisäänen kuuleminen Racing -tilassa korvaa sen. Tai niin me ajattelemme.

Lopuksi haluamme muistaa, että tämän tekniikan hallitseminen vie aikaa, joten On erittäin suositeltavaa harjoittaa sitä paikoissa, joissa ei ole liikennettä ja pienillä nopeuksilla. Tie ei ole kilparata tai testirata.

Oliko tästä viestistä apua?