Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Toyotan Beyond Zero -strategia on yksi kunnianhimoisimmista koko autoteollisuudessa. Japanilainen yritys on ollut johtava hybriditeknologian, mutta ei sähkötekniikan, alalla useiden vuosien ajan. Ja siellä hän haluaa vaikuttaa, koska yhdessä Lexuksen kanssa hän haluaa valloittaa markkinoiden suosituimmat segmentit. Ja vastaus hänen kunnianhimoinsa tulee markkinoille hänen kädestä uusi Toyota bZ3. Olemme jo kertoneet sinulle hänestä, mutta hän on Japanin vastainen Model 3…

Se on a segmentissä D sijaitseva sähkö sedan, joka pyrkii haastamaan Teslan. Mutta on enemmänkin, koska se on toinen malli, joka kuuluu brändin uuteen sähköisten bZ-perheeseen. Eikä vain sitä, sen kehitystä ei ole toteuttanut vain Toyota, koska BYD- ja FAW-kumppanit ovat antaneet osan teknisestä osaamisestaan. Siksi sen virallinen julkaisu tapahtui ensin Kiinassa, yhdessä maista, jossa sen pitäisi olla referenssi.

Toyota bZ3:n siluetti muistuttaa Priusta ja Tesla Model 3:a…

Toyota bZ3

Kuten sanoimme, Toyota bZ3 on keskikokoinen sedan, joka saa inspiraationsa sisaruksestaan ​​bZ4X. Tämä johtuu siitä, että he ovat osa samaa perhettä ja jakavat DNA:n. Merkittävin tosiasia on etuosan suunnittelussa vino optiikka, mukaan lukien ylöspäin osoittava LED-valomerkki ja se ulottuu keskusalueen läpi. Säleikkössä on puolestaan ​​»hammerhead shark» -tyyppinen muotoilu sekä kulmikas puskuri.

Toyota bZ3 on 4,72 metriä pitkä, 1,83 metriä leveä ja 1,47 metriä korkea. Akseliväli on 2,88 metriä ja aerodynaaminen Cx on 0,218…

bZ3:n sivukuvaa korostaa virtaava kattolinja, joka tuo sen lähemmäksi coupé-muotia. Vastakohtana siinä on erittäin selkeät pyöränkaaret, erityisesti takaosassa. Tätä korostaa lisäksi tyylilinja, joka alkaa edellisen pyöränkaaren jälkeen ja ulottuu «C»-pilarin alapuolelle. Lopuksi ovien avauskahvat ovat samassa tasossa pellin kanssa ja takana, toistaiseksi sen suunnittelua havainnollistavia kuvia ei ole.

Toyota bZ3:n kehityskonsepti on nimeltään «Family Lounge».

Toyota bZ3

Jos Toyota bZ3:n ulkomuoto on silmiinpistävää, sisäinen tunne on erilainen eikä huono. Yritys päättää käyttää yksinkertaiset ja selkeät linjat suuren näytön hallitseman kojelaudan määrittämiseen kosketuskeskikokoinen, edelleen, tuntematon. Se sijaitsee pystyasennossa ja säätimet LVI-ilmastointijärjestelmä. Toistaiseksi sitä ei arvosteta kovin hyvin, mutta ne näyttävät kosketettavilta eivätkä klassisilta.

Sisätiloissa on «Digital Island» -järjestelmä, joka yhdistää suuren pystysuoran keskinäytön tarjotintyyppiseen konsoliin

Alempana on keskustunneli, joka asettaa zeniittiin kellotaulun, jonka uskomme hallitsevan lähetystä. Lisäksi kuljettaja voi hallita tärkeimpiä tietoja konfiguroitava digitaalinen mittaristo. Toistaiseksi sen kokoa ei myöskään tunneta, mutta brändi määrittelee tämän muotoilutyylin «Digital Islandiksi». Amen yksinkertainen tyyli, joka paljastaa alueita, kuten istuimia tai ovilistat ja keskustunneli.

Teknisesti se liittyy bZ4X-maastoautoon, vaikka siinä on myös «asioita» kiinalaisista merkeistä BYD ja FAW…

Toyota bZ3 vs Toyota bZ4X

Kaiken kanssa tärkein asia Toyota bZ3:ssa on sen ihon alla. Kyse on hänen tekniikastaan ​​ja siellä voidaan mainita, että japanilainen yritys on saanut apua yhteistyökumppaneilta BYD:ltä ja FAW:lta. Tarkemmin sanottuna BYD TOYOTA EV TECHNOLOGY CO., LTD. (BTET), Toyotan ja BYD Company Ltd:n (BYD) ja FAW Toyota Motor Co. Ltd:n (FAW Toyota) yhteisyritys. Todellakin, tukikohtana he ottavat modernin e-TNGA-rungon…

Omalta osaltaan, BYD toimittaa mallin litiumrautafosfaattiakun. Toistaiseksi sen kapasiteetti tai kuormatyyppi ei ole tiedossa, mutta se säilyttää 90 prosenttia kapasiteetistaan ​​10 vuoden käytön jälkeen. Myös jäähdytys-, ohjaus- ja turvajärjestelmät on luotu erityisesti bZ3:lle. Mitä tulee FAW:n työhön, se rajoittuu tuotantoon, myyntiin ja korjaukseen FAW Toyotan laajassa kaupallisessa verkostossa.

He halusivat kuitenkin ilmaista sen Toyota bZ3:n autonomia on yli 600 kilometriä (373 mailia) Kiinan kevyiden ajoneuvojen hyväksymisprotokollan mukaan. Nämä WLTP-syklin mukaiset tiedot ovat alhaisemmat, mutta ne olisivat samalla tasolla kuin Tesla Model 3:n tarjoamat tiedot. Voimansiirron osalta oletetaan, että niitä tulee olemaan kaksi tehotasoa: 133 kW ja 178 kW. Lisäksi enimmäisnopeus rajoitetaan 160 kilometriin tunnissa.

Pääseekö se Euroopan markkinoille, kuten huhut ilmoittivat…?

Toyota bZ3

No, jos bZ3:n voimansiirtoon liittyviä tietoja ei ole vielä nähtävissä, kuvittele kuinka sen markkinoinnissa on kysymys. Ja se on, että toistaiseksi se on yksinomainen malli Kiinalle, mutta on huhuja, jotka sanovat sen hänen saapumisellaan vanhalle mantereelle olisi jo virallinen päivämäärä. Ilmeisesti ensimmäiset yksiköt voisivat saavuttaa Toyotan kaupallisen verkoston joskus vuonna 2024 mutta vieläkään ei ole virallista vahvistusta yrityksen Euroopan-divisioonalta.

Meidän on odotettava Toyotan seuraavaa siirtoa saadaksemme selville, mitä bZ3:lle tapahtuu. Itse asiassa odotamme tulevina vuosina jopa kuutta uutta sähkömallia, jotka kehitetään e-TNGA-alustalle. Hänen mukaansa tuotesuunnittelua pitäisi saada kompakti, keskikokoinen crossover, a E-segmentin sedan, tila-auto ja kaksi katumaasturia, yksi keskikokoinen ja yksi suurempi. Silloin tällöin…

Lähde – Toyota