The Toyota GR Yaris Se on radikaalein tähän mennessä tehty urheiluauto. Yksi erittäin tärkeä yksityiskohta kuitenkin jätti meidät kaikki kylmäksi, kun kokeilimme sitä: hänen äänensä. Kolmisylinteriset moottorit eivät tosin tuota maailman jännittävintä ääntä, mutta tämän GR Yariksen kokoinen auto ansaitsee jotain voimakkaampaa. Akrapovič on jo korjannut tämän ongelman.

Pakokaasujen erikoisyritys on juuri julkaissut videon, jossa he näyttävät meille Toyota GR Yarisin uuden pakokaasun todellisen äänen. Suosittelen, että liität hyvät kuulokkeet ennen kuin painat toistopainiketta seuraavassa videossa. Tämän erikoismallin äänenmuutos uudella pakokaasulla on julma.

Tällä lisävarusteella äärimmäinen Toyota GR Yaris Vihdoinkin sen jälkeen säteilee arvokas melodia. Hänellä on kuitenkin ongelma. Ja tämä titaaninen pakoputki eliminoi auton hiukkassuodattimen, joten sillä ei ole laillista ajaa yleisillä teillä. Siksi Akrapovič varoittaa meitä siitä ja suosittelee sen käyttöä vain piireissä tai yksityisiä alueita.

Samoin ECU on ohjelmoitava uudelleen, jotta vältytään kojelaudan vikavaroitusvalolta ja parannetaan ajoneuvon potentiaalia. Siten moottorin teho kasvaa 18,4 hv samalla kun moottorin vääntömomentti kasvaa 21,8 Nm. Toisaalta saavutetaan 5,6 kilon painonpudotus, joka on 33 % kevyempi kuin vakiona käytetty järjestelmä.

Toyota GR Yaris Akrapović

Ja ottaen huomioon edellä mainitut, mielestäni on tärkeää muistaa tämän tuotantoauton tärkeimmät yksityiskohdat. Konepellin alla on moottori. 1,6-litrainen kolmisylinterinen turboahdettu 261 hv ja 360 Nm. Kanavatakseen tämän energian asfalttiin se turvautuu järjestelmään neliveto (nimeltään GR Four), jossa on monilevyinen keskitasauspyörästö sekä yksi tasauspyörästö torsen jokaisella akselilla, jos valitsemme Circuit Packin. Voit valita valitsimesta kolmesta käyttötilasta: Normaali, Sport ja Track.

Lähde – Akrapovic