The toyota highlander, huolimatta sen suhteellisesta myyntimenestyksestä Euroopassa, on täysin tuntematon. Kyllä, koska se on malli, joka koko elinkaarensa ajan on suunniteltu muille markkinoille. Itse asiassa se, joka debytoi noin kolme vuotta sitten, teki sen New Yorkin autonäyttely joka tapahtui huhtikuussa 2019. Tästä huolimatta japanilainen yritys lyö vetoa lanseerauksella Eurooppaan, vaikka kyllä, mukautuen tiukkaan hybridisaatiosuunnitelmaansa…

Tällä tavalla, ylämaalainen myydään Euroopassa on saatavana vain voimansiirrolla 2.5 VVT-iE Hybridijärjestelmä kahdella sähkömoottorilla ja 240 CV teholla. Toisaalta USA:n kaltaisissa maissa sen valikoima on laajempi ottamalla käyttöön tehokkaampi mekaniikka jopa kuudella sylinterillä. Mutta se muuttuu pian, kun tuotemerkin Yankee-jaosto on poistanut lohkon 3.5 V6 D-4S vapaasti hengittävä 295 hv puhtaampaan nelisylinteriseen turboon…

Toyota Highlander esittelee 2,4-litraisen turbomoottorin, jonka teho on 269 hv…

2023 Toyota Highlander Turbo

Se ei ole voimakas. Tämä on, Yankee Toyota Highlander ottaa uuden 2.4 Turbon konepellin alle neljällä sylinterillä. Suorituskyky, kuten olemme sanoneet, ei ole parempi kuin isoveljensä V6, mutta se tarjoaa runsaamman vääntömomentin. Täten, on tyytyväinen 269 CV:n tehoon ja 419 Nm:n maksimivääntömomenttiin. Vaikka se menettää 26 hv, se lisää 63 Nm ylimääräistä vääntömomenttia, mikä parantaa sen vastetta ja polttoaineenkulutusta täydellä kuormalla.

Sen hallintaan, kuten Toyotassa on tapana, se liittyy a CVT-tyyppinen jatkuva variaattori automaattivaihteisto. Lisäksi siinä on Start/Stop-järjestelmä ekologian parantamiseksi. Hinauskapasiteetin osalta päivitetty Highlander sisältää apuvälineitä mm perävaunun heilunnan hallinta (TSC). Muut sen tekniikan osat eivät vaihtele, vaikka säilytetään HSD-hybridiversio, jota, kuten olemme jo todenneet, myydään Euroopassa.

Mutta turbomekaniikan lisäksi Highlander käyttää tilaisuuden tarkistaa tietoviihdejärjestelmäänsä. Nyt sarjan täydellisimmät versiot (nimeltään Limited ja Platinum) julkaisevat uusia 12,3 tuuman näyttöjä. Eikä vain sitä, koska ne ovat yhteensopivia Langattomat Apple CarPlay- ja Android Auto -järjestelmät Bluetoothin lisäksi. Lopuksi se esittelee uuden langattoman latausalustan sekä sähköpeilit.

Mitä tulee turvallisuuteen sisältää järjestelmän vakiona Toyota Safety Sense 2.5+. Apuvälineitä ovat esitörmäysjärjestelmä jalankulkijan tunnistimella, mukautuva vakionopeudensäädin, kaistavahti ohjausavustimella tai kaistanseurantaavustin. Täydennyksenä liikennevalot ja automaattiset kaukovalot eivät ole puutteellisia. Toistaiseksi hintoja ei ole, eikä se saapuisi Eurooppaanvaikka se ei olisikaan kohtuutonta.

Lähde – Toyota