Saltar al contenido

Uskaltaisitko ajaa yli 300 metriä silmät?

19 de agosto de 2021
Uskaltaisitko ajaa yli 300 metria silmat

Liikenteen pääosaston (DGT) strategisessa suunnitelmassa 2011–2020 ei ole suunniteltu erityisiä toimia liikenteen matkapuhelimen käyttö ajon aikana, ehkä sen käytön takia älypuhelimet se ei ollut niin laajalle levinnyt, kun se kirjoitettiin.

Hälytykselle on kuitenkin syyt. Vastaa WhatsAppiin, joka ajaa nopeudella 60 km / h on sama kuin kävely 340 metriä silmät. Kuinka paljon esteitä, odottamattomia tilanteita tai jalankulkijoita löytyy tältä etäisyydeltä? Se on riski ajaa matkapuhelimella. Riski, josta 90% kuljettajista. Joka toinen ei kuitenkaan voi vastustaa kiusausta.

Asiat ovat muuttuneet niin paljon viime vuosina, että pääosaston on täytynyt mukauttaa viestintä- ja ehkäisykampanjansa todellisuuteen, joka on 33% liikenneonnettomuuksista, ja se aiheuttaa 390 kuolemaa vuodessa. Matkapuhelimen epäasianmukainen käyttö ylittää jo onnettomuuden syyn ylinopeus (29%) ja alkoholin kulutus (26%), itse liikennetietojen mukaan.

Viimeisen viiden vuoden aikana melkein miljoona sakkoa matkapuhelimen väärinkäytöstä, jotka ovat johtaneet 2,8 miljoonan korttipisteen menetykseen Línea Directa -säätiön syyskuussa julkaistun tutkimuksen mukaan. Joka toinen kuljettaja (13 miljoonaa autoilijaa saman lähteen mukaan) myöntää käyttävänsä puhelinta säännöllisesti ajon aikana.

Rangaistus matkapuhelimen väärinkäytöstä on tällä hetkellä 200 euroa ja siihen liittyy kolmen pisteen peruuttaminen. Kaikki tutkimukset häiriötekijöistä ratin takana osoittavat kuitenkin, että matkapuhelimen käyttö ajon aikana, etenkin nuorimpien (18–34 -vuotiaiden) kuljettajien keskuudessa se kasvaa edelleen.

Mahdollisesti tästä syystä DGT, kuten Liikenneturvallisuuden syyttäjä, Bartolomé Vargas opiskelee ehdottaakseen korttipisteiden nostaminen kasvaa kolmesta kuuteen, ja on antanut suoria ilmoituksia syyttäjille ja liikennepoliisille, jotta onnettomuuksien tutkinnassa, joissa epäillään olevan häiriötekijöitä mobiilikäytöllä, voidaan pyytää oikeudellinen lupa käyttää rikoksentekijän viestejä. Silloin on hyödytöntä kieltää sen käyttö.

Mitä teemme matkapuhelimella?

Kuljettajat eivät vain vastaa puheluihin tai ohjelmoi GPS: ää. Lähes kaksi miljoonaa autoilijaa (7%) myöntää selfien ottamisen ajon aikana; 2,3 miljoonaa (9%) väittää olleensa vuorovaikutuksessa sosiaalisissa verkostoissa ja lähes 10 miljoonaa (37%) tunnustaa lähettäneensä viestejä WhatsAppiin, Línea Directa -säätiön edellä mainitun tutkimuksen mukaan. Kaikki nämä asenteet luovat erityisesti seurata uloskäyntejä ja takamatkoja, Tämä voi olla erityisen vakavaa, koska ajaessasi häiriötekijänä esteitä ei havaita etkä voi nähdä reagoida riittävän nopeasti vaaran välttämiseksi.

Kuljettajan profiili, joka ei voi poistua matkapuhelimestaan, on 18–34 -vuotias nuori mies, että hän matkustaa yksin ja käyttää sitä liikennevaloissa, liikenneruuhkissa ja kun hän katsoo, että tie on turvallinen. Ja tämä viimeinen argumentti on vaarallisin. Matkapuhelimen käytön perustelut vaihtelevat «tarpeesta» tarkistaa, onko sinulla kiireellinen viestintä (töistä, tottumuksesta …) pelkkään tylsyyteen.

Aja … eikä mitään muuta

Ajo vaatii 100% kuljettajan huomion. Ota silmäsi pois tieltä Siinä oletetaan, että odottamattomiin tapahtumiin reagoiminen vie enemmän aikaa. Kuljettajan refleksit riippuvat monista tekijöistä (mielialasta, veren alkoholipitoisuudesta, sisälämpötilasta), mutta ennen kaikkea hänestä hälytystaso. Nopeudella 100 km / h tien kadottaminen toiseksi tarkoittaa Matka 27,8 metriä ilman tehokasta hallintaa.

Viestiin vastaaminen kestää 20 sekuntia; selaimen kirjoittaminen tai puhelinnumeron valitseminen kestää 14 sekuntia; vastaa puheluun, kahdeksan sekuntia; radion asettaminen, kuusi sekuntia ja savukkeen sytyttäminen, neljä sekuntia. On helppo määrittää, kuinka monta metriä tarvitaan ilman reaktiota. Muutama sekunti ja muutama metri, jotka voivat erottaa normaalisti ajamisen tai onnettomuuden. Ja se ei ole vain vaarassa kuljettajan ja hänen ajoneuvonsa eheys, vaan muiden kuljettajien ja jalankulkijoiden elämä.

ARAG muistuttaa, että matkapuhelimen väärinkäyttö on yleisimpiä rikkomuksia niiden joukossa, jotka aiheuttavat häiriötä kuljettajalle, mutta muita riskialttiita tekoja rangaistaan ​​myös 200 euron sakolla ja kolmen pisteen poistamisella kortilta, kuten selainten tai kypärien tai kuulokkeiden käyttö.

Espanja on Euroopan maa, joka käyttää eniten matkapuhelinta, raportin mukaan Matkapuhelin Espanjassa ja maailmassa 2015 Ditrendiasta. Tämän raportin tietojen mukaan 40% ihmisistä katsoo näyttöään älypuhelin yli 50 kertaa päivässä, mutta lähes 400 kuolemaa vuodessa voitaisiin välttää, jos matkapuhelin lopettaa autoilijoiden huomion.

Vaara: jalankulkija puhelimessa

79% jalankulkijoista myöntää käyttävänsä kännykkään ajaessaan kadulla. Soita ja vastaanota puheluita, lähetä tai lue WhatsAppia, kuuntele musiikkia, ole vuorovaikutuksessa sosiaalisissa verkostoissa tai jopa lue sähköposteja. 61% käyttää säännöllisesti kuulokkeita puheluiden vastaanottamiseen tai musiikin kuunteluun. Tämä yleinen asenne aiheuttaa myös häiriötekijöitä, ja 90% on tietoinen siitä, että tämä voi olla riski kadulla ajaessa, mutta kuljettajan tavoin he eivät näytä pystyvän vastustamaan näytön kiusausta. Vaikka vain 2% jalankulkijoista on kokenut jonkin verran onnettomuutta käyttäessään kännykkäänsä kadulla, tämä prosenttiosuus maailmanlaajuisiin lukuihin merkittynä tarkoittaa, että 768 000 yli 18 -vuotiasta jalankulkijaa on joutunut jonkinlaiseen onnettomuuteen teknologian käytön aiheuttamien häiriötekijöiden vuoksi markkinoiden monipuolisin laite.

Oliko tästä viestistä apua?