Saltar al contenido

Mustang Mach-E voidaan ajaa handsfree-tilassa

29 de julio de 2021
Mustang Mach E voidaan ajaa handsfree tilassa

Mustang Mach-E Se on yksi Fordin viime vuosien tärkeimmistä lanseerauksista, sillä se merkitsee sen hyppyä päästöttömiin malleihin tuotteella, joka tulee olemaan sen autovalikoiman huipulla. Siksi brändi haluaa tarjota sille kaikkein täydellisimmän mahdollisen teknologisen laitteiston, jonka joukosta erottuu puoliautomaattinen ajoavustaja, joka mahdollistaa vaikka ajaisit ilman käsiä ratissa.

Nimeltään Active Drive Assist, kun se lanseerataan vuoden 2021 lopulla, se voidaan aktivoida ennalta määrätyillä teillä Yhdysvalloissa ja Kanadassa, jotka ulottuvat yli 160 000 kilometriä, ja myöhemmin järjestelmää laajennetaan muille alueille.

Tämä Mustang Mach-E -järjestelmä yhdistää useita avustajia, jotka toimivat yhdessä: älykäs mukautuva vakionopeudensäädin hän vastaa liikennemerkkien lukemisesta, muiden ajoneuvojen tunnistamisesta ja turvaetäisyyksien pitämisestä; tekniikka kaistan pitäminen saa auton pysymään keskellä tietä ja kamera, sisällä ja suunnattu kuljettajan kasvoja kohti, se havaitsee kiinnittääkö kuljettaja tiellä tapahtuvaan.

Tällä järjestelmällä «ajoneuvo auttaa vähentämään stressiä ajon aikana, mutta sen avulla voit silti pysyä täysin hallinnassa. Ja jos kuljettaja menettää keskittymisensä tielle, [el Active Drive Assist] se hälyttää automaattisesti ja hidastaa ajoneuvoa, kunnes kuljettaja on valmis keskittymään siihen uudelleen ”, kertoo Fordin osto- ja tuotekehitysjohtaja Hau Thai-Tang. Tuotemerkin mukaan kamera pystyy seuraamaan silmien asentoa, vaikka kuljettaja käyttää aurinkolaseja.

Järjestelmä tarjotaan valinnaisena osana Ford Co-Pilot 360 Active 2.0, kuljettajan apupaketti, joka sisältää muita hyödyllisiä tekniikoita, kuten peruutusjarrutusavustimen, peruutuskameran, Risteysvaroitus, automaattiset valot ja törmäystä edeltävä avustaja.

Oliko tästä viestistä apua?