Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

citroen esitteli ja lanseerasi vuonna 1997 merkin historiallisen mallin kahdella chevronilla Citroen Xsara. Se oli Espanjassa erittäin tärkeä auto ja lisäksi sitä valmistettiin vanhan PSA:n tehtailla Madridissa ja Vigossa. Teemmekö nopean katsauksen sen tärkeimmistä erityispiirteistä ja menestyksen yksityiskohdista? Anna palaa.

Kuten sanoimme, se tuli markkinoille vuonna 1997, mutta vuonna 1999 se todella erottui joukosta. Niin paljon, että se oli myydyin auto Espanjassa neljänä peräkkäisenä vuonna, vuosina 2000-2003. Lisäksi se oli ensimmäinen Citroën-malli, joka asettui Espanjan markkinoiden johtajaksi.

Tämän «made in Spain» on suunnitellut Donato Coco ja huippumalli Claudia Schiffer esiintyi joissakin hänen mainoksissaan.

Hän voitti taistelun aikansa Seat Leónin, Renault Mégenen, Ford Focuksen ja Opel Astran kanssa.

Citroen Xsara 1997

Vaikka siellä oli myös perhekori nimeltä Break, eniten yleisöä houkutteli viisiovinen sedan ja coupé, jotka tarjoavat 408 litraa tavaratilaa. 2000-luvun tiet olivat täynnä näitä kahta kilpailevaa versiota Seat Leónin, Renault Méganen ja Ford Focuksen ensimmäisen sukupolven mallit tai Opel Astra G.

Muiden joukossa varusteet, Xsarassa ABS-jarrut erottuivat vakiona, ESP:n mahdollisuus kaupallisen käyttöiän viimeisinä vuosina ja nopeudensäädin sekä automaattinen valaistus. Siinä oli myös kattoturvatyyny.

Coupén ja sedanin runkojen välissä he markkinoivat 1 343 000 Citroën Xsaraa.

Citroën itse sanoo, että yksi sen valtavan menestyksen avaimista oli mukavuus, suorituskyky ja taloudellinen käyttö, mutta myös laaja valikoima versioita ja viimeistelyjäkoska jokainen asiakas sai valita vaihtoehdon, joka sopisi parhaiten hänen mieltymyksiinsä, makuun ja, miksi ei sanoisi, budjettiinsa.

Urheiluversiot ja voittoisa myös WRC:ssä

Citroen Xsara WRC

Itse muistan, että olen aina rakastanut sitä Coupé-kori VTS-versiossa 163 hv,bensiini, jossa 2 litraa ja 16 venttiiliä. Tietenkin siihen aikaan nimet kuten Carlos Sainz tai Sébastien Loeb lensivät mukaan Rallin maailmanmestaruus. Itse asiassa ranskalainen voitti kolme kuljettajan titteliä Daniel Elenan rinnalla. Kaiken kaikkiaan Citroën Xsara WRC kilpaili 137 osakilpailussa ja saavutti voiton 32 kertaa.

Lähde – Citroen