Surullinen uutinen yksityisautojen segmentille, joka on paljon kiinnostavampi kuin useimmat autoasiakkaat ajattelevat. Valmistajan Automotive Newsin mukaan Stellantis lopettaa Peugeot Rifterin, Opel Combo Lifen ja Citroën Berlingon lämpömoottoreilla varustettujen versioiden markkinoinnin tästä lähtien.

On yleisesti tiedossa, että nämä ajoneuvot eivät ole tehokkaimpia CO2-päästöjen suhteen, koska niiden aerodynamiikka rasittaa kulutusta. Tiedät jo, että Euroopan unioni on tullut erittäin (ja yhä enemmän) vakavasti päästörajoihin ja valmistajille määrättäviin seuraamuksiin tiettyjen päästöjen keskiarvojen ylittämisestä. Tämä on saanut Stellantisin lopettamaan näiden kolmen tuotteen markkinoinnin.

Itse asiassa, jos menemme Peugeotin, Opelin tai Citroënin espanjalaiseen konfiguraattoriin, lämpömoottorilla varustetut versiot ovat jo kadonneet. Voimme vain määrittää nämä kolme mallia mekaniikka sähkö, jotka jaetaan. Muistamme, että he käyttävät 50 kW:n akkua ja 100 kW sähkömoottoria (136 hv). Sen hyväksytty autonomia on noin 280 kilometriä.

Osta se N1-homologaatiossa tai hanki Toyota Proace City Verso

Peugeot e-Rifter

Toisaalta kolme mallia Niitä tarjotaan edelleen perinteisellä mekaniikalla N1-hyväksynnässä, eli kaupallisina. Myös yksityishenkilöt voivat ostaa näitä ajoneuvoja, mutta on tärkeää muistaa, että niitä säätelevät muut määräykset, jotka vaikuttavat muun muassa sallittuun enimmäisnopeuteen ja ITV-aikoihin, jotka eivät ole edullisia tiettyyn käyttöön.

Tällä hetkellä, jos harkitset Rifterin, Combon tai Berlingon hankkimista, ainoa vaihtoehto lämpömoottoreilla on Toyota Proace City Verso. Se on käytännössä identtinen edellä mainitun Stellantis-trion kanssa valmistajien välisen sopimuksen, jakoalustan, koon ja moottoreiden välisen sopimuksen vuoksi.

Toyotan Proace City Verso on saatavana myös kahdella korin pituudella, joissa a lähtöhinta 19 800 euroa lyhyessä rungossa 1,2 turbo 110 hv bensiinimoottori ja manuaalivaihteisto. Tätä mekaanikkoa tarjotaan myös 130 CV:llä ja automaattivaihteistolla (23 249 eurolla) ja dieselillä 1,5 CV:n 130 CV manuaalisella (23 100 eurolla). 25 300 euron pitkä runko-osa.