Saltar al contenido

Voidaanko saada sakkoja liikenneruuhkan kiistelystä?

20 de agosto de 2021
Kymmenen autoteollisuuden termin utelias alkupera

Kuljettajat käyttävät äänimerkkiä lain ulkopuolella ja selvästi rajan ulkopuolella Terveys. Tilastotiede katsoo, että hiominen on tarpeetonta, itse asiassa liikenteen melu on yksi niistä neljästä ympäristötekijästä, joilla on suurin vaikutus ihmisten terveyteen ja aiheuttaa 80% melusaaste suurista metropoleista, kuten Melututkimus valmistelivat vuonna 2019 vakuutusyhtiö DKV, kuulokeskusyhtiö GAES ja voittoa tavoittelematon yhteisö ECODES.

Joka neljäs espanjalainen altistuu melun tasolle, joka ylittää Euroopan unioni (55 dB päivällä ja 50 dB yöllä). Ja tuomittiin sakolla.

Sarven käyttöä säätelevät 110 artikla Yleisten liikennesääntöjen määräyksiä: «Poikkeuksellisesti tai jos liikenne-, moottoriajoneuvo- ja liikenneturvallisuuslainsäädännön määräykset edellyttävät, niitä voidaan käyttää äänimerkit voimakasta ääntä, ja se on kielletty sen motivoimaton tai liioiteltu käyttö ”.

Tähän ajatukseen sisältyy joko motivoimattomasti tai liioiteltuina lähes kaikki yleisimmät oletukset Sarvi: tervehdi tuttavaa, varoittaa toista kuljettajaa, että liikennevalo on muuttunut vihreäksi, valittaa jonkun toisen liikkeestä, tuomita jalankulkija joka ylittää punaisen, kiinnittääkseen pysäköintinsä huomion kaksirivinen, purkaa vihaa liikenneruuhkasta … Kaikki tämä on kiellettyä.

Kolme poikkeusta

Todellisuudessa laki siunaa härkä vain kolmessa tapauksessa, jotka on kerätty edellä mainittuun artiklaan 110:

Mahdollisen onnettomuuden välttämiseksi ja erityisesti kapeilla teillä, joissa on monia mutkia.

Varoittaa, poissa kaupungista, toisen ajoneuvon kuljettaja sen edistämisen tarkoitus.

Varten huomaa sen läsnäolon muille tienkäyttäjille 70 artikla. (Eli jos kuljettaja pakotetaan kiertämään hätäpalveluna. Tällöin äänitorvea on käytettävä ajoittain ja yhdessä hätävalojen kanssa).

Voidaanko saada sakkoja liikenneruuhkan kiistelystaKaikissa muissa tapauksissa ehdoton hiljaisuus. Siellä on jopa signaali R-310 (kaikki eivät muista autokoulua), joka viittaa nimenomaisesti torven puhumisen kieltoon ja sijaitsee yleensä lähellä sairaaloihin tai hoitokodeihin. Kun kuljettaja tapaa sinut kadulla, jolla olet matkalla, hänen on noudatettava signaalia, kunnes hän näkee tien toisen pään kielto, ellei sinun tarvitse välttää onnettomuutta.

Ja vaikka se ei ole yleisin seuraamus, on muutamia tapauksia, joissa a autoilija saat sakot. Näin RACE tiivistää ne:

Käytä akustisia signaaleja räikeä ääni: 80 euroa

Käytä äänisignaaleja ilman syytä Lakisääteinen: 80 euroa.

Älä tottele signaali kielletty antamasta äänimerkkejä (R-310): 80 euroa.

Ajaminen ajoneuvolla käyttäen erityisiä äänimerkkejä ilman luonnetta ensisijainen ajoneuvo, erikois- tai erikoiskuljetus: 200 euroa.

Ajaminen ei-prioriteettiajoneuvolla, jossa on laitteita erityiset äänimerkit: 200 euroa.

Pakollinen

Vaikka laki rajoittaa äänitorven käyttöä paljon enemmän kuin mitä kuljettajat noudattavat, on myös totta, että äänitorvi on pakollinen, kuten yleisten ajoneuvosääntöjen 11 artiklassa todetaan: ”Kaikki moottoriajoneuvot, lukuun ottamatta moottoriajoneuvoja, jalka Se varustetaan akustista signaalia tuottavalla laitteella, joka lähettää jatkuvaa, tasaista ja riittävän voimakasta ääntä. ”

Oliko tästä viestistä apua?