Saltar al contenido

Voitko saada lipun, jos bensa loppuu tiellä?

15 de agosto de 2021
Voitko saada lipun jos bensa loppuu tiella

A tietämättömyys, huono suunnittelu, halu kiirehtiä liikaa … Kuka tahansa altistuu kaasu loppuu keskellä tietä ja löytää ongelma, jolla on erilaisia ​​seurauksia, eikä mikään niistä ole hyvä. Polttoaineen loppuminen voi maksaa paljon rahaa. Ensinnäkin vastaamalla monien esittämään kysymykseen mahdollisuudella saada sakko. Tai jopa kolme.

Yleinen kiertosääntö ei rangaista bensiinin puutteesta sellaisenaan, vaan olosuhteista, jotka tavallisesti ympäröivät tätä pientä katastrofia. Nimittäin: pysäköinti väärään paikkaan (melkein väistämätöntä) ja suorittaa liikkeitä, jotka asettavat kuljettaja tai muille tienkäyttäjille.

Ensimmäisenä, artikla 90 sanoo, että «ajoneuvon pysäyttäminen tai pysäköiminen esikaupunkialueiden teillä on aina tehtävä pois tieltä, sen oikealta puolelta ja jätettävä kulkeva osa olkapäästä vapaaksi». Toisin tekeminen, paitsi rikkoutuminen tai onnettomuus, johtaa a sakko 200 euroa (pisteitä menettämättä). Ilman bensiiniä et voi pysäköidä helposti haluamaasi paikkaan.

Itse asiassa, kun säiliö on täysin tyhjä, moottori pysähtyy ja johdon apua ja jarrut, niin että vaikka kuljettaja onnistuu pysähtymään kokonaan (hitauden vetämällä), ajoneuvosta tulee elementti ilman liiallista hallintaa ja kykenevä motivoimaan riskitilanteita. Ja siihen se jää.

Sitten työn myötä Koodeksin 3 artikla, Autoilijalle voidaan määrätä sakko huolimattomasta ajamisesta: ”Sinun on ajettava huolellisesti ja varovaisesti, jotta vältytään vaurioilta, sinun tai muiden, varoen vaarantamasta sekä kuljettajaa itseäsi että muita ajoneuvossa olevia ja muita matkustajia. tienkäyttäjiä ”. Sakko on myös 200 euroa.

Kun trans on voitettu ja ajoneuvo pysähtynyt, ennen kuin ryhdyt muihin toimenpiteisiin, autoilijan on ilmoitettava tilanteesta vaarakolmiot ja aina liivi päällään, ellet halua altistaa itseäsi 80 euron sakolle.

Tässä vaiheessa kaasun loppumisen ongelmat jatkuvat. Luonnollinen reaktio on soittaa tiepalvelua vakuutus hinausauton lähettämiseksi. Mutta katetaanko tämä tilanne? Ei aina: sinun on oltava tietoinen käytännön pienistä painoksista tietääksesi, tuleeko hinausauto tarvittaessa (ilmaiseksi) vai ei.

Toinen vaihtoehto – jos onni on halunnut huoltoaseman lähistöltä – on hakea sieltä bensiiniä. Mutta ei millään kontti, mutta vain ne, jotka on hyväksytty vaarallisten aineiden kuljetusta koskevissa säännöissä, joissa määrätään sakkoja 2000 ja 3000 euron välillä niille, jotka käyttävät karahvia tai pulloja ilman hyväksyntää. Se ei ole riskin arvoinen: ne eivät ole kalliita ja niitä myydään itse huoltoasemilla.

Mahdolliset rangaistukset päättyvät tähän, mutta eivät ongelmat. Ainakin diesel -autoissa. Toinen bensiini käynnistyy uudelleen heti kun saat tarpeeksi polttoainetta, mutta dieselmoottorissa voi olla tarpeen tyhjentää piiri, joten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin viedä auto korjaamolle.

Oliko tästä viestistä apua?