Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Volkswagen-konserni on jättiläinen katsotpa sitä miten tahansa. Sen toimintaa on niin paljon, että se on jopa yksi kotimaansa suurimmista makkarantuottajista. Kaiken kaikkiaan autoihin keskittyen, saksalainen konserni on läsnä kaikilla maailman suurimmilla markkinoilla ja Venäjä on aina ollut tavoite. Niin paljon, että muutama vuosi sitten he ilmoittivat aikovansa hankkia osan venäläisestä GAZ:sta.

Volkswagentuon ostoksen kanssa halusi varmistaa osan paikallisista markkinoista. Venäjä ei kuitenkaan ole «vakaa» maa talous- ja rahoitussääntelyn suhteen, ja tämä on käynyt hyvin selväksi Ukrainan sodan myötä. Itse asiassa nyt, kun kaikki on mennyt pieleen ovat yrittäneet myydä omaisuuttaan lähteäkseen maasta ja ne on nähty «vedellä kaulaan asti». Tiedätkö mikä on syy? No, erittäin helppoa, he ovat muuttuneet ystävyydestä vihatuiksi.

GAZ huomauttaa, että Volkswagen on yksipuolisesti rikkonut sopimusta ja tästä syystä he vaativat 201 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia…

Skoda Rapid 2020 9

kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan maiden ja yritysten reaktiot eivät odottaneet kauan. Sen mukana tuli myös Venäjän talouden halvaantuminen ja talouspakotteet. Joten heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä maasta ja juosta. Renault joutui myymään osuutensa Ladasta valtiolle naurettavaan hintaan. Nissan koki hyvin samanlaisen tilanteen ja Mercedes-Benz melkein saman.

No sitten, Volkswagen ilmoitti myös toiminnan lopettamisesta ja lisäksi myös lähtevänsä maasta. Tätä varten hän halusi ryhmitellä kaikki omaisuuserät ja laittaa ne myyntiin, mutta näyttää siltä, ​​​​että hänen kumppaninsa GAZ:ssa eivät ole samaa mieltä hänen ideastaan. Kuten olemme oppineet, venäläiset olisivat tuominneet baijerilaiset sopimuksen rikkomisesta koska he olisivat rikkoneet sen yksipuolisesti. Ja sinä kysyt, mikä syy siihen on? No, näyttää siltä, ​​että heidän etunsa.