Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

The auton polkimet tavanomaisissa autoissa on kolme tai automaattiautoissa kaksi (vammaisille soveltuvissa ajoneuvoissa saattaa olla poikkeuksia). Sen käyttö ei voisi olla yksinkertaisempaa, vaikka ensimmäisillä kontakteilla on aina sotkua ja niitä ei käsitellä niin taitavasti kuin ammattikuljettaja tekee, auto voi pysähtyä huonon askeleen takia jne. Mutta monille kuljettajille polkimet eivät enää sisällä mysteereitä… tai niin he luulivat. Koska täällä näet joitain temppuja ja vinkkejä, joita et todennäköisesti tiennyt ja jotka auttavat sinua näiden ajoneuvosi osien kanssa.

Vinkkejä ja temppuja auton polkimien käyttämiseen kuin ajoammattilainen

Tässä on mielenkiintoisia temppuja, joita voit soveltaa päivittäin:

Kaasupolkimen vinkit

 • Vältä äkillisyyttä astuessasi sen päälle pitääksesi moottorisi hyvässä kunnossa ja välttääksesi tarpeettoman kulutuksen sekä liialliset saastepäästöt.
 • Äkillinen kiihdytys voi myös aiheuttaa auton menettämisen tai odottamattomia reaktioita, jotka voivat johtaa onnettomuuksiin. Ole lempeä polkimen liikkeen kanssa.
 • Jalan nostaminen kaasupolkimelta ennen jarrutusta pysähtymiseen vähentää kulutusta. Se tunnetaan Formula 1:ssä nimellä Lift and coast, eli annetaan aerodynamiikan hidastaa autoa ja sitten painetaan jarrupoljinta välttäen pitämästä jalkaa täysin alhaalla jarrutushetkeen asti.
 • Lopeta kiihdyttäminen rinteissä ja anna oman inertiasi viedä autoa eteenpäin. Tämä vähentää kulutusta.

Vinkkejä kytkinpolkimella

 • Paina kytkinpoljinta aina pohjaan, älä puoliväliin. Tämä estää tarpeetonta kulumista ja muita ongelmia.
 • Älä käytä väärin kytkimen käyttöä, sillä koska ne ovat kitkalle alttiita levyjä, ne kuluvat kytkettäessä ja irrotettaessa, joten säästät tämän polkimen käytössä säästät myös työpajassa.
 • Purkamiskohdan tai hetken, jolloin kytkinlevyt alkavat kytkeytyä, tunteminen on välttämätöntä, jos haluat ajaa ylämäkeen rinteestä ilman, että auto menee taaksepäin tai välttää auton pysähtyminen.

Jarrupolkimen kärjet

 • Jotkut kuljettajat ovat tottuneet käyttämään toista jalkaa jarruttamiseen, ja tämä on ongelma. Käytä aina samaa jalkaa kaasupolkimessa jarruttamiseen, eli oikeaa jalkaa. Se on tärkeää, varsinkin jos otat huomioon sen loogisen, koska sinun ei pitäisi kiihdyttää ja jarruttaa samanaikaisesti.
 • Myös tasaisuus ja progressiivisuus jarrupolkimelle astuttaessa ovat tärkeitä, kuten edellisissäkin. Tämä tekee jarrutuksesta miellyttävän ilman äkillisyyttä. Hätäjarrutuksessa on kuitenkin astuttava siihen äkillisesti ja kokonaan pysähtyäksesi mahdollisimman pian. Lisäksi ABS-järjestelmä estää suunnan tukkeutumisen ja pystyt säilyttämään tarvitsemasi suunnan.
 • Jarrun liiallinen väärinkäyttö on myös tärkeää, sillä myös jarrupalat ja -levyt kärsivät kulumisesta kuten muutkin moottorin mekaaniset osat. Tästä syystä on tärkeää käyttää moottorijarrua rinteissä (pienillä vaihteilla) tai silloin, kun sen käyttö on sallittua. Aerodynamiikka (vastus tai vastus) ja moottori voivat toimia myös hyvänä jarruna, jos niitä osaa käyttää.
 • Sinun ei tarvitse jarruttaa kaarreviivalla, sinun on jarrutettava ennen ja kun astut kaarteeseen, aloita kiihdyttäminen paremman pidon saamiseksi.
 • Hyvin yleinen virhe on painaa kevyesti jarrulle ja lisätä painetta ajoneuvon hidastuessa, mutta näin ei pitäisi olla. Suurinta voimaa ei saa käyttää jarrutuksen lopussa. Tehokkainta on astua jarrulle alussa hieman kovemmin ja kun auto pysähtyy, pitää jarrulla astua kevyemmin, sillä ei niin paljon painetta tarvita.
 • Kun jarru on täysin painettuna hätätilanteessa, vältä jarrun vapauttamista, kun tunnet ABS:n toiminnan aiheuttaman tyypillisen tärinän. Pidä paine aina vakiona samalla kun painat kytkintä, jotta auto ei pääse pysähtymään. Siis kunnes auto pysähtyy kokonaan.

Vinkkejä turhan kulumisen välttämiseksi

Ja lopuksi, jätän teille tämän toisen mielenkiintoisen videon, jossa yksi kollegoistamme opettaa sinulle käytännön tavalla vinkkejä jotta et kuluta ajoneuvosi mekaniikkaa järjettömällä tavalla. Varmasti monet asiat eivät olleet tulleet mieleesi…

Toivon, että nämä vinkit ovat auttaneet sinua välttämään samoja virheitä, joita niin monet käyttäjät tekevät, ja että voit pidentää ajoneuvosi käyttöikää vahingoittamatta liikaa moottoria auton polkimien väärinkäytön vuoksi.