Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

BMW Groupin sähköistäminen on oikealla tiellä. Baijerin konserni on investoinut sähköistettyihin ajoneuvoihin ja teknologioihin jo vuosia välttääkseen yhä tiukempia saastumisenestomääräyksiä. i3 ja i8 ovat legendaarisia, mutta nyt on aika tarjota ajoneuvoja, jotka myyvät hyvin ja kertovat ennen kaikkea eduista. Ja hänen kanssaan BMW iX1 Brändin johto uskoo, että se on löytänyt avaimen voittaakseen asiakkaat, jotka ovat edelleen varovaisia ​​sähkölaitteita kohtaan.

Kuten tiedät, BMW iX1 on iX3:n pieni «veli». Se on ollut myynnissä jonkin aikaa. Sen markkina-aseman pitäisi kuitenkin «arvioitumman» hinnan ansiosta helpottaa suuremman määrän myyntiä. niin se on sen valmistuksesta vastaava tehdas on jo lähtenyt töihin tulostaa luettelo aiemmin rekisteröidyistä tilauksista ja varauksista. Lisäksi iX1:llä he saavuttavat uuden teollisuuden virstanpylvään Bayerischen historiassa…

BMW iX1:n kanssa Bayerische integroi kaikkien BMW:n käyttötekniikoiden tuotannon yhdelle kokoonpanolinjalle…

Tänään aloitetaan täyssähköisen BMW iX1:n tuotanto Regensburgissa

Kuten BMW Group on sanonut, Regensburgin (Saksa) tehdas on ensimmäinen yhdistää kaikki BMW-käyttötekniikat yhdelle kokoonpanolinjalle. Lisäksi iX1:n korkeajänniteakku tulee myös Regensburgista. Se ei kuitenkaan ole sama kokoonpanolinja kuin sen kokoonpano suoritetaan kompleksin toisessa tehtaassa. BMW Groupin Regensburgin tehtaan johtajan Carsten Regentin sanoin:

«Tehtaan sähköistäminen ja muuttaminen antaa minulle optimismia tulevaisuutta ajatellen. Tavoitteemme nyt, myös uuden BMW iX1:n kanssa, on edelleen tehdä vaikutus asiakkaisiin ympäri maailmaa Regensburgissa valmistetuilla autoilla.»

Kaikkien BMW-ajotekniikoiden integroinnin ansiosta yhdeksi linjaksi, vuoteen 2024 mennessä ainakin joka kolmas Baijerin tehtailta lähtevä ajoneuvo on sähköinen. Sen uusi digitaalinen tuotantoprosessi on nimeltään BMW iFactory ja se liittää prosesseihinsa digitaalisen kartoituksen lisäksi tekoälyä. Itse asiassa maalaamoa avustaa tekoäly täysin automatisoidun ohjelman kautta.

Lopulta Artificial Intelligence Quality Next (AIQX) perustuu kuvantunnistukseen ja ne ovat yhteensopivia tehtaan tekoälyjärjestelmän kanssa. Tällä tavalla tarkastustoiminnan harjoittajat ja QA Niitä voivat tukea prosessin kartoittavien kameroiden kuvat. BMW Group ei kuitenkaan ole ilmoittanut asennettua määrää tai yksiköitä, jotka valmistavat iX1:tä. Tästä huolimatta, He odottavat, että siitä tulee täydellinen menestys…

Silloin tällöin…

Lähde – BMW