Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

General Motors jatkaa askelia kohti tulevaisuutta Kiinassa. Yankee-ryhmä on antanut Buickin lähes päähenkilön roolin Aasian maassa, joka on yksi maailman monimutkaisimmista markkinoista. Kolmen kilpen yrityksellä on vahva imago ja asiakkaat arvostavat sitä, minkä vuoksi se on sähköistyksen kärki. Ja tällaista tehtävää varten se on muotoillut yhden houkuttelevimmista maastoautoista, joita olemme nähneet viime vuosina: Buick Electra E5.

Olemme puhuneet pitkään Buick Electra E5:stä viime kuukausien ja melkein vuosien aikana. Kyllä, koska tämä on yksi niistä kauppanimistä, joihin GM:n sähköstrategia perustuu. Itse asiassa ei kauan sitten näki valon rekisteröinti Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastossa vahvistaa tämän tosiasian. Nyt he kuitenkin ilmoittavat virallisesti, kuinka tämän premium-maastoauton mekaaninen valikoima koostuu. Ota huomioon, koska se on utelias.

Buick Electra E5 perustuu GM:n Ultium-pohjaan ja käyttää Super Cruise -kuljettajan aputekniikkaa…

Buick Electra E5

Kuten hyvin tiedät, Electra E5 herää henkiin General Motors Ultium -tekniikan ansiosta. Tämä pohja on yhtä mielenkiintoisten mallien sydän kuin uudestisyntynyt GMC Hummer EV tai erilaiset Chevroletin ehdotukset. No, Buickin tapaus on vielä mielenkiintoisempi, koska alusta alkaen sillä on useita mekaanisia vaihtoehtoja. Ne eivät ole kaikkein vaikuttavimpia versioita, joita tämä alusta voi «syntää», mutta ne ovat loogisimpia ja myös eurooppalaiseen makuun.

Kuten SAIC-GM:n Buickin myynti- ja markkinointijohtaja Cesar Toledo totesi…