Saltar al contenido

Citroën C1

29 de julio de 2021
Citroen C1

Citroën C1 on kaupunkiin suunniteltu pieni auto, A -segmentin auto, joka on ollut markkinoilla vuodesta 2005. Tällä hetkellä Citroën C1: n toista sukupolvea markkinoidaan, esiteltiin vuonna 2014 ja päivitettiin hieman vuonna 2018.

Citroënin logo

Citroën C1: n ominaisuudet

päällirakenteetUrban
ovet5
aukioita4
tavaratila196 l
tehoa72 hv
kulutus4.8 l / 100 km
hinta 11 190 €
arviointi

Citroën C1 on a pieni auto suunniteltu kaupunkiin, auto segmentti A, joka on ollut markkinoilla vuodesta 2005. Tällä hetkellä toisen sukupolven Citroën C1: tä markkinoidaan, esiteltiin vuonna 2014 ja päivitettiin hieman vuonna 2018. Tämä malli on osa Peugeotin ja Toyotan yhteishanketta, joka on kehitetty rinnakkain Peugeot 108: n kanssa ja Toyota Aygo. Citroën -mallistossa se sijoitetaan ensimmäisenä askeleena Citroën C3: n alapuolelle.

Kaupungin kaupunkiajoneuvoista, jotka haluavat kilpailla Citroën C1: n kanssa, löydämme malleja, kuten Fiat Panda, Hyundai i10, KIA Picanto, Peugeot 108, Renault Twingo, SEAT Mii tai Toyota Aygo.

Citroen C1 -lehti 1118 030

Ulkoinen muotoilu

Citroën C1: tä markkinoidaan vain 5-ovinen runko, vaikka on myös mahdollista konfiguroida se «vaihdettavalla» versiolla, joka käyttää sisäänvedettävää kangaskattoa, joka mahdollistaa mallin ylemmän alueen havaitsemisen pitäen samalla kattopilarit ja pilarit paikoillaan.

Suunnittelun osalta Citroën C1 aloitti kaupallistamisensa vedonlyönnillä estetiikalla, jolla on paljon persoonallisuutta. painoksia, joille on ominaista tiettyjen kokoonpanojen käyttö.

Nykyään, Citroën C1: tä myydään hyvin pienellä valikoimallaKaupunkialueiden myynnin laskun seurauksena Citroën on yksinkertaistanut valikoimaa. Citroën C1: n kokoonpano tuskin ylittää sen valinnan kovakantisella tai avoautolla (jossa on punainen kangaskatto) ja 7 eri värin valitsemista koriin. Vaikka onkin totta, Citroën ylläpitää edelleen luettelossaan erilaisia ​​ulkopuolisia liimasarjoja, jotka tarjoavat erottuvan muotoilun ja persoonallisuuden.

Citroen C1 -lehti 1118003

Citroën C1 -moottorit

Citroën C1: n mekaaninen tarjonta on supistunut yksi bensiinimoottori 1,0 VTi, 72 CV. Se on kolmisylinterinen vapaasti hengittävä moottori, joka on saatavana joko 5-vaihteisella manuaalisella vaihteistolla tai 5-vaihteisella ohjattavalla manuaalivaihteistolla (ETG).

Tämä moottori tarjoaa sujuvan käytön ja kulutuksen säätämisen, liikuttaa C1: tä helposti ja tarjoaa samalla suorituskyvyn juuri moottoritie- / moottoritiematkoille tai kaikille istuimille varattuihin matkoihin.

Citroen C1 -lehti 1118002

Sisustussuunnittelu

Tärkein argumentti Citroën C1: n ostamiseksi on oltava siinä käytännön kutsumus on todella hyödyllinen auto kaupungissa mittojensa vuoksi, ja sen pieni koko tekee siitä ketterän liikenteessä ja helpon pysäköidä. Citroën C1: n pituus on 3466 mm, leveys 1884 mm ja korkeus 1460 mm. 196 litran tavaratila – Takapenkillä taitettavat selkänojat 50/50 – ja tilaa 4 matkustajalle.

Citroen C1 2021 Avoauto

Sen sisustusestetiikka on yksinkertainen, etusijalla muotoilu ja erittäin käytännöllinen. Laadun kannalta Citroën C1 tarjoaa riittävän rakenteen kovaa muovia runsaasti, hyvällä istuvuudella, mutta ilman ylellisyyttä.

Varusteiden osalta C1 erottuu multimediajärjestelmästä, jossa on 7 tuuman kosketusnäyttö, joka on yhteensopiva Apple Car Playn ja Android Auton kanssa, automaattinen ilmastointi, tahaton kaistanvaihtovaroitus, avaimeton pääsy ja käynnistys tai itsenäinen hätäjarrutus.

Citroen C1 -lehti 1118 019

Citroën C1: n bensiinimoottori

Citroën C1 on saatavana vain bensiinimoottorilla, ei kovin tehokkaalla, ja manuaalivaihteistolla., halutuimman kokoonpanon mukaan edullisessa ja kaupunkiautossa, kuten tämä. Citroënissa on 72 hv ilmavirtaus VTi-moottori, jossa on kolme sylinteriä, jossa on Start & Stop -järjestelmä ja joka on saatavana vain viiden nopeuden manuaalivaihteistolla.

Kaupunkiluonteensa vuoksi Citroën C1 täyttää monien tämän luokan asiakkaiden tarpeet vain 72 hv: n bensiinimoottorilla ja manuaalivaihteistolla. Mutta on myös totta, että muut hyvin pienet ja kaupunkiautot tarjoavat enemmän mahdollisuuksia, jotka ovat myös erittäin mielenkiintoisia tällaisille autoille.

Esimerkiksi Kia Picantossa on jopa 100 hevosvoiman moottorit ja automaattivaihteisto. Fiat Pandassa on mikrohybridimekaniikka, joka saa ECT-merkinnän DGT: ltä.

Oliko tästä viestistä apua?