Cupra Born näyttää syntyneen maagisen halon koskettamana. Aluksi sen oli tarkoitus olla osa Seat-sarjaa, mutta ilmeisistä syistä se on päätynyt urheiludivisioonansa riveihin. Eikä vain sitä, sillä vaikka se on Volkswagen ID.3:n klooni, kaikki kritiikki on asettanut espanjalaisen mallin baijerilaisen edelle. Onko jotain muuttumassa Volkswagen-konsernissa? No ei tiedetä, mutta mitä Born on parempi auto kuin ID.3 Se on jo selvä asia…

Kuitenkin, kuten missä tahansa hyvässä sähkömallissa, siinä on mutta. Riippumatta siitä, kuinka tilavat sen akut ovat, sen toimintasäde ei koskaan ole samanlainen kuin lämpömoottorilla toimivan kompaktin. Siksi El Bornista vastaava tiimi on ryhtynyt työhön tarjoaa laajemman version. Näin on Cupra Born e-Boost Pack + Battery Pack on syntynyt tulossa tehokkain vaihtoehto ja suurin autonomia…

Uuden Cupra Born -akun avulla voit matkustaa jopa 546 kilometriä latausten välillä…

Uusi Cupra Born 77 kWh akulla - Jopa 546 km autonomiaa

Odotetusti, tämän uuden version lisääminen Born-sarjaan ei tarkoita esteettisiä muutoksia. Se on yksi kompakteista (jolla on tietyllä tila-autoilmalla) houkuttelevampi ja persoonallisempi alalla. Se, missä on muutoksia, on hänen ihonsa alla, koska tämä versio liittyy aina e Boost Pack joka tuo a teho 170 kW (231 hv) ja siihen akkupakkaus korkeajännitelitiumioniakulla, jonka nettokapasiteetti on 77 kWh.

Tämän yhdistelmän ansiosta sen suorituskyky ja toiminta-alue ovat suuremmat. Siten sen avulla voit matkustaa jopa 546 kilometriä yhdellä latauksella. Hän puolestaan ​​allekirjoittaa a kiihtyvyys 0-100 kilometriä tunnissa 7 sekunnissa. Lisäksi niille, jotka eivät halua niin paljon tehoa, on saatavana e-Boost Pack -vaihtoehto 58 kWh:n akulla. Sen avulla Born kiihtyy 0-100 kilometriin tunnissa 6,6 sekunnissa ja sillä on noin 420 kilometriä autonomiaa.

Teknisellä tasolla Cupra Born tuo mukanaan joitain muutoksia tehon ja akun lisäyksen lisäksi. Siinä on nyt 19 tuuman kevytmetallivanteet tai halkaisijaltaan suuremmat etujarrulevyt (340x27mm). Valinnaisesti se voidaan asentaa Adaptive Chassis Control (DCC) säätää vaimentimien kiinteyttä tai 20 tuuman vanteet suurilla Michelin Pilot Sport EV -urheilurenkailla: 235/40.

Mitä tulee lahjoitukseen, tarjoaa laajan luettelon, jossa lukuisat ajoavustajat erottuvat joukosta. Asennettavia, aina valinnaisia, ovat Advanced Pack, Pro Pack ja Top Pack. Upea Head-Up Display lisätyllä todellisuudella tai uusi lämpöpumppu erottuvat myös valikoimasta. Toistaiseksi se on saatavana vain neljällä istuimella vaikka ensi elokuussa sen voi tilata jo tehtaalta viidellä istuimella.

Lähde – Cupra