Saltar al contenido

Diesel vai bensiini, kumpi saastuttaa enemmän?

4 de abril de 2023
Diesel vai bensiini kumpi saastuttaa enemman

On mahdollista, että jos kysyt itseltäsi tämän kysymyksen, sinulla on mielessäsi auton vaihto. Se on normaalia, ja vaikka markkinoilla on monia malleja, joissa on jonkinlainen sähköistys, vaihtoehtoja on edelleen diesel tai bensiini erittäin, erittäin mielenkiintoista.

Totuus on, että dieselmekaniikka on alkanut pudota suosiosta, mutta silti monet kuljettajat vetoavat tähän polttoaineeseen, eikä ole yllättävää, jos olet kuljettaja, joka tarvitsee matkustaa useita kilometrejä vuodessa.

Nyt mallit polttomoottorit Ne ovat saaneet jonkin verran negatiivisen maineen saastemääriensä vuoksi, mutta saastuttavatko dieselpolttoaineet enemmän kuin bensiinipolttoaineet?

Diesel vai bensa, onko tuollaista eroa?

On todella tärkeää tietää auton vuosi, koska viime vuosina autonvalmistajat ovat kehittäneet erittäin puhtaita lohkoja, jotka saastuttavat vähemmän kuin bensiiniautot.

Kaikki näyttää viittaavan siihen 2035 Polttomoottorilla varustettujen autojen myynti kielletään polttoainetyypistä riippumatta. Tähän on kuitenkin vielä yli kymmenen vuotta aikaa. On tärkeää muistaa, että vaikka tämä normi saapuu vuonna 2035, se tulee vasta vuonna 2050, jolloin estää liikkumista näistä malleista Espanjassa; Tietenkin, kunhan ne täyttävät Euroopan asettamat ympäristöehdot.

Siksi ei ole olemassa keskeisiä tietoja, jotka vahvistavat, mikä polttoaine saastuttaa enemmän kuin toinen, koska kaikki riippuu lohkon iästä. On mahdotonta verrata uutta dieseliä 15 vuotta vanhaan bensiiniin; tässä tapauksessa se saastuttaa ajoneuvoa enemmän 15 vuoden kuluttua.

Jos harkitset autosi vaihtoa, sinun tulee muistaa, että lämpömoottorit ovat kehittyneet huomattavasti vähentämällä niiden käyttövoimaa niin paljon kuin mahdollista. CO2-päästöt ja tietysti niiden kulutus. Lisäksi niihin on sisällytetty erilaisia ​​teknologioita, kuten katalyyttejä, AdBlue tai suodattimia, jotka tekevät ajoneuvoista ympäristöystävällisempiä.

Ovatko nykyaikaiset dieselit vähemmän saastuttavia?

Vastaus on kyllä. Euroopassa vuodesta 2019 alkaen myytävät dieselit ovat vähemmän saastuttavia; erityisesti ne, jotka kuuluvat määräyksiin euro6d.

Jos katsomme taaksepäin, ennen 2014 dieselit olivat saastuttavampia, mutta nykyään ne ovat käytännössä tasoittuneet eurooppalaisten säädösten ja ympäristömerkkien luokituksen ansiosta.

Nyt kun tiedät kaikki yksityiskohdat, voit tietää dieselautot ja bensa-autot jotka ovat saatavilla napsautuksia. Voitko valita vain yhden?

Oliko tästä viestistä apua?