Saltar al contenido

Dieselgate: mitä se on, miten se löydettiin ja mitkä ovat olleet sen seuraukset

29 de julio de 2021
Dieselgate mita se on miten se loydettiin ja mitka ovat

Vuonna 2015 paljastettu skandaali Volkswagen -konsernin ajoneuvojen saastuttavista päästöistä on aiheuttanut useita muutoksia autoteollisuudessa. Dieselgate kehitettiin näin ja nämä olivat seurauksia.

Niin kutsuttu «Dieselgate» on skandaali, joka liittyy 11 miljoonaa ajoneuvoa Volkswagen-, Audi-, SEAT-, Škoda- ja Porsche -automerkeistä (jotka kuuluvat Volkswagen -konserniin) vuosina 2009–2015. Erityisesti tiettyjen mallien dieselmoottorit voivat päästää jopa 40 kertaa enemmän typen oksidipartikkeleita kuin laillisesti hyväksytään.

Näin Dieselgate löydettiin

Voittoa tavoittelematon järjestö International Council on Clean Transportation (ICCT) aloitti vuonna 2012 yhteisen tutkimuksen kehittämisen Länsi -Virginian yliopisto todellisen dieselajoneuvojen päästöerojen laajuuden määrittämiseksi.

Tässä tutkimuksessa käytettiin kolmea mallia 2100 kilometrin matkalla San Diegon ja Seattlen välillä Yhdysvaltojen länsirannikolla: BMW X5, Volkswagen Jetta ja Volkswagen Passat. Nämä kaksi viimeistä tuli esille arvot jopa 35 kertaa korkeammat lakisääteisiin rajoihin Pohjois -Amerikan maahan, jonka tutkimuksesta ilmoitettiin Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirastolle (EPA) ja California Air Resources Boardille (CARB).

1627531744 627 Dieselgate mita se on miten se loydettiin ja mitka ovat

Vuonna 2013 valencialainen insinööri Vicente Franco alkoi tehdä yhteistyötä ICCT: n ja Länsi -Virginian yliopiston aloittamassa tutkimuksessa, jossa verrattiin diesel -ajoneuvojen päästöjen eroja Yhdysvalloissa ja Euroopassa, mikä vahvisti alkuperäiset epäilyt.

Näin ollen EPA julkisti syyskuussa 2015 petoksen, joka vaikutti pääasiassa nelisylinteriset TDI EA189 -moottorit 1,2, 1,6, 2,0 ja 3,0 litran tilavuus yhteensä 40 eri Volkswagen -ryhmän mallia, jotka on jaettu Audi-, SEAT-, Škoda-, Volkswagen- ja Porsche -merkkien kesken.

Tekninen temppu Dieselgate

Mutta miten Volkswagen -konserni onnistui kiertämään saastuttavien päästöjen valvontaa Yhdysvalloissa ja Euroopassa kuuden vuoden ajan kyseisillä moottoreilla?

Yrityksen sisäisen tutkimuksen mukaan insinööriryhmä oli kehittynyt vuodesta 2005 järjestelmä, joka mahdollistaa määräysten noudattamisen hallitukset, koska ne eivät kyenneet tekemään sitä laillisesti käytettävissä olevan ajan ja budjetin mukaan.

Näin syntyi Dieselgaten synnyttänyt tekninen temppu.

Ansa koostui a ohjelmisto pystyy manipuloimaan tuloksia havaitsemalla päästötestin suorituskyky, palauttamalla moottorit normaalikäyttöön todellisissa ajo -olosuhteissa ja päästämällä typen oksidien laittomia arvoja. Mainittu tulosten muuttamisjärjestelmä säilyi kuuden vuoden ajan, minkä vuoksi sitä pidettiin tahallisena petoksena.

Seuraukset Dieselgate

Maailmanlaajuisesti syntynyt skandaali on johtanut autoteollisuuden käännekohtaan, joka kattaa paljon enemmän kuin Volkswagen -konsernin tulevaisuus.

Sisäisesti saksalainen yritys on joutunut kohtaamaan miljoonia sakkoja ja korvauksia, muun muassa 14,7 miljardia dollaria Yhdysvalloissa, Yhdysvaltojen liittohallituksen, Kalifornian osavaltion sääntelijöiden ja 475 000 dieselkäyttöisten ajoneuvojen omistajien kanssa.

Lisäksi saksalaisen ryhmän oli määrättävä sakko 4,3 miljardia dollaria Yhdysvaltain oikeusministeriön määräämä, kun taas vain 52 000 omistajaa oli päättänyt olla palauttamatta ajoneuvoja, jotka sen sijaan oli korjattava Volkswagen -konsernilla.

Ryhmä, joka myös ilmoitti vuoden 2016 lopussa luopuvansa dieselkäyttöisten ajoneuvojen myynnistä Yhdysvalloissa. Tammikuussa 2017 FBI pidätti Volkswagenin päästöjohtajan Yhdysvalloissa salaliitto petokseen, jonka syytteestä muutama päivä myöhemmin brändi myönsi syyllisyytensä ja suostui maksamaan 2,8 miljardia dollaria rikosoikeudellisena sakkona ja 1,5 miljardia dollaria siviilisakkona, ja kuutta johtajaa syytettiin.

Mutta globaalimmalla tasolla ,. Dieselgate sillä on ollut vieläkin merkityksellisempiä seurauksia on nopeuttanut teollisuuden siirtymistä autoteollisuudesta sähköistykseen, mikä epäilemättä johtuu skandaalista johtuvista uusista hallituksen toimenpiteistä.

Ensimmäinen tulos kaikesta tästä oli saastepäästöjen mittaamiseen tarkoitetun NEDC -järjestelmän korvaaminen WLTP -syklillä, paljon realistisempi ja tarkempi. Tähän on liittynyt useita poliittisia toimia, joilla pyritään rajoittamaan tai lopettamaan epäpuhtauspäästöjä kaupunkikeskuksissa, koska Madridin kaltaiset kaupungit rajoittavat liikkuvuutta niiden perusteella DGT-merkinnöillä ja eri hallitukset ovat toteuttaneet suunnitelmia pitkäaikaisten polttomoottoreiden tuhoamiseksi.

  • Hiukkassuodatin: käyttö ja hoito
  • Mitä ovat AdBlue, Blue + ja EcoBlue?

Kaikki tämä on saanut brändit panostamaan siirtymiseen sähköiseen liikkuvuuteen, minimoimalla tai hävittämällä dieselmekaniikka hybridien ja sähkölaitteiden hyväksi sekä tämän tyyppisten alibrändien tai yksinomaisten liikkuvuusprojektien luominen, kuten Hyundain IONIQ, Mercedesin EQ tai ID. itse Volkswagenilta.

Hankkeet, joiden avulla teollisuus ja sen yritykset voivat omaksua yhä rajoittavampia hallituksen toimenpiteitä luodessaan a paljon kestävämpi, puhtaampi ja ystävällisempi kuva ympäristön kanssa, joka sallii haudata a Dieselgate joka muutti autoteollisuuden ikuisesti.

Oliko tästä viestistä apua?