Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Autoteollisuuden tulevaisuus on sähkö, siitä ei ole epäilystäkään. Mutta jokainen tuotemerkki käsittelee sitä niin kuin heidän johtoryhmänsä ja insinöörinsä parhaiten uskovat. Sen lisäksi sen tilikirjat, koska tämän tekniikan luominen ei ole kovin halpaa, jos vertaamme sitä siihen, mitä tiesimme tähän asti. Tästä syystä synergiaetuja ja assosiaatioita brändien välillä syntyy tämän suuren askeleen ottamiseksi. Näin Stellantis syntyi ja hänen ensimmäiset teoksensa nähtyään tavoite täyttyy…

Yksi Stellantisin sähköisistä, joista on eniten puhuttavaa, on Dodge Charger Daytona SRT -konsepti. Hänen esityksensä valtakirjansa osoittavat jo huipulle, eikä se ole vähäistä. Onko ensimmäinen esikatselu siitä, millaisia ​​amerikkalaisen yrityksen tulevaisuuden sähköiset lihasautot ovat. Lisäksi luova tiimi on tarkastellut 60-luvun lopun Charger Daytonaa suunnittelua varten. Siksi se sisältää tiettyjä retrotyylisiä elementtejä.

Toistaiseksi emme tiedä Dodge Charger Daytona SRT -konseptin tehoa ja autonomiaa…

Mitä tulee estetiikkaan, Charger Daytona SRT Concept erottuu R-Wing-spoilerista. Se on etuspoileri, joka kehystää etuoptiikkaa ja tuottaa ilman kulkua säleikön läpi ja sen poistumisen konepellin kautta. Mutta se ei ole ainoa asia, tuottaa painevoimaa parantaakseen dynamiikkaa. Emme voi myöskään sivuuttaa klassisia elementtejä ovissa tai erittäin leveitä pyöränkaareja, joiden kahvat ovat samassa tasossa korirakenteen kanssa.

Jos katsomme etusiivet näemme banshee-logot taustavalaistu. Ne ovat Hellcat-tyylisiä, mutta heidän nimensä ei ole enää tämä, ne ottavat nyt käyttöön Charger Daytona SRT -konseptin sähköisen voimansiirron nimen. Lopulta meillä on takaosa. Tässä näkymässä on retro- ja evoluutionistyylinen muotoilu suhteessa jo tuntemaamme laturiin. Erotu nyt joukosta Liity Full LED-optiikkaan ja kehystä Dodge-logo keskelle.

Kulissien takana Dodge Charger Daytona SRT -konseptin suunnittelu on valmis iskemään kokoonpanolinjalle. Siinä kiinnitetään huomiota 12,3 tuuman keskuskosketusnäyttö tai 16 tuuman konfiguroitava digitaalinen mittaristo. Se korostaa myös 8 tuuman head-up-näyttö joka näyttää tuulilasissa kaikki ajamiseen liittyvät tiedot. Ne korostavat myös istuimissa ja kojelaudassa näkyvien materiaalien ja kuvioiden laatua.

Ja Charger Daytona SRT -konseptin tekniikka. Miten se on…?

Dodge Charger Daytona SRT Concept 15

Sen voimansiirrosta on vähän sanottavaa, koska Dodge on säilyttänyt suuren osan salaisuuksistaan. Tiedämme vain, että järjestelmä toimii 800 V jännitteellä ja siinä on täydellinen veto. Hallintoaan varten se käynnistää «rRupt»-nimisen vaihteiston, joka tarjoaa merkistä riippuen erilaisia ​​siirtymiä nopeuksien välillä. Lopuksi se debytoi pakoputken nimeltä Fratzonic Chambered Exhaust ja vahvistaa ääntä resonanssikammiossa jäljittelemään Hellcat V8:aa.

Milloin uusi Dodge Charger Daytona SRT Concept tulee markkinoille?

Dodge Charger Daytona SRT Concept 12

Toistaiseksi emme tiedä, näyttääkö Stellantis vihreää valoa tämän uuden Dodgen tuotannolle. Se on virallista Nykyiset Charger- ja Challenger-viestit perustuvat häneen, mutta ei, jos he ovat hän. Joka tapauksessa nämä päättävät kaupallisen elämänsä vuoden 2023 lopussa, joten Dodge tutkii jo, kuinka klassikoiden hyvästit sovitetaan sähköistettujen tuloon. Siksi meidän on oltava erittäin tarkkaavaisia ​​mahdollisiin Yhdysvalloista tuleviin uutisiin…

Kärsivällisyyttä…

Lähde – Dodge