Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Viime kuukausina olemme puhuneet paljon uudesta Dodge Hornetista. Kun saimme tietää, että Stellantis-ryhmä pölytti tätä projektia, olimme erittäin iloisia. Varsinkin kun sukupuuttoon kuollut FCA yritti tehdä samoin ja erilaisten ongelmien vuoksi se ei koskaan pystynyt. Pääasiallinen ja verisin liittyi heidän taloutensa huonoon sarjaan. Itse asiassa he pysäyttivät Hornet for the Dartin ja kaupallinen «tuhkaisu» oli erittäin suosittua…

Yhtä paljon kuin seuraavina vuosina he yrittivät käynnistää projektin uudelleen mutta ei ollut mitään keinoa tehdä siitä kannattavaa. Lisäksi esitettiin useita Fiat 500X -pohjaisia ​​ehdotuksia, jotka eivät toteutuneet suunnittelun tai kustannusten vuoksi. Ajatukseen asti Alfa Romeo Tonale Hyödynnä teknologiaa, joka tuo elämään jeepin kompassi. Ongelmana on, että uuden Hornetin erottelu on erittäin oikeudenmukaista ja kriittisimmät ovat olleet sen kanssa ankaria, mutta ovatko he oikeassa?

Dodge Hornet ja Alfa Romeo Tonale ovat pohjimmiltaan sama auto…

Uusi Alfa Romeo Tonale Veloce

Jos tarkastelemme tarkasti uuden Dodge Hornetin ja Alfa Romeo Tonalen suunnittelua, huomaamme, että ne on jäljitetty. Tärkeimmät muutokset etupäähän keskittyvät pieniin yksityiskohtiin, kuten huppu, etugrilli muotoilu tai puskuriin. Sivunäkymä säilyy ennallaan, vaikka täälläkin on vastikään lyötyjä kevytmetallivanteita ja lihaksikkaampia pyöränkaareja. Takana puolestaan ​​tapahtuu sama kuin edessä…

Eli muuttamatta optiikan ulkomuotoa, ne muokkaavat sisäistä koostumusta. Alfa Romeon logo katoaa myös Dodgesta ja vähän muusta. Tietysti tehokkaimmissa versioissa on a puskuri ja diffuusori, jotka ovat ominaisia ​​jenkkimallille. Jos menemme sisään, tapahtuu sama asia, jonka olemme jo selittäneet. Kaikki Alfa Romeo Tonalen linjat ja elementit ovat Dodge Hornetissa, vaikkakin logoineen.

Ja tässä vaiheessa voit ajatella Onko Dodge Hornetissa järkeä, kun Alfa Romeo Tonale on olemassa? No, alusta alkaen, vaikka se ei ehkä siltä vaikuta, siinä on järkeä, vaikkakin vivahteineen. Ensinnäkin seuraavan ajatuksen pitäisi olla selvä: Stellantisilla ei ole mitään tekemistä tämän liikkeen kanssa, Se oli vanhan FCA:n asia ja Tavares on halunnut kunnioittaa päätöstään. Siksi, vaikka se kuulostaa oudolta, on syytä uskoa, että ne ovat sen arvoisia…

  • Dodge Hornet auttaa vähentää kehitys- ja valmistuskustannuksia Alfa Romeo Tonalesta ja epäsuorasti Jeep Compassista.
  • Onko hän ensimmäinen sähköistetty malli jenkkitalosta ja auttaa sinua houkuttelemaan uusia asiakkaita.
  • Vaikka se ei olekaan puhdas Dodge, Se on siirtymämalli. Tämän pitäisi antaa brändille mahdollisuus pysyä pinnalla, kunnes sen uusista sähkömalleista tulee todellisuutta.
  • Kilpailu ensiluokkaisen Alfa Romeo Tonalen kanssa voi aiheuttaa kannibalisaatiota, mutta toistaiseksi Alfan leviäminen on hyvin rajallista Yhdysvalloissa ja Hornet voi tehdä hyvää työtä, kun italialainen talo kehittyy kohti korkealuokkaista spektriä.
  • The myyntihinta on myös tärkeä tekijä, joka asettaa Hornetin Tonalen alapuolelle.

Jos sen sijaan, että se olisi näkyvä Alpha, se olisi toiselta merkiltä, ​​kritisoidaanko sitä yhtä paljon…?

Seuraavien seikkojen perusteella tämä kysymys on ilmeinen: Jos Alfan ja Dodgen välisen hullun seksin yön jälkeen syntyneen mallin sijaan se olisi toiselta merkiltä, ​​olisiko sitä yhtä arvosteltu? No, ei, ja syy, vaikka se kuulostaa triviaalilta, on seuraavassa käsitteessä. Biscionen talolla on takanaan fandomi, joka puolustaa sitä kuolemaan, mutta ei sitten osta autojaan. Jos tähän lisätään, että koska se on täysin valhe, vetää silti huonon luotettavuuden ja laadun kuvaa räjähtää kaikki.

Myös, Euroopassa meillä on «marchitis»-kulttuuri, joka hyödyttää «kolmea mariaa» ja heitä pois kaikki muiden merkkien premium-tuotteet. Lexus ja Infiniti ovat kamppailleet saada jalansijaa, ja jälkimmäinen joutui pakenemaan, koska se ei täyttänyt Nissanin sille asettamia myyntitavoitteita. Sen lisäksi, että on tapauksia, kuten Toyota Yaris -pohjainen Mazda 2 tai Suzukin kohokohtia, jotka ovat myös kritisoineet.

Siksi voimme sanoa niin Dodge Hornet ei ole nero, mutta koska yritys pyrkii alentamaan kehitys- ja suunnittelukustannuksia, se on täydellinen. Myös, sitä ei myydä Euroopassa, joten heidän ei tarvitse taistella käsi kädessä nähdäkseen, kuka voittaa. Yhdysvalloissa kyllä, mutta kuten aiemmin totesimme, italialaisen läsnäolo on edelleen todisteena ja siellä etu heikkenee Dodge-puolella.

Yhteenvetona, jos Stellantis osaa paikantaa molemmat mallit ja erottaa niiden kohdeyleisöt hyvinei pitäisi olla mitään syytä «kokeen» epäonnistumiseen… Aika näyttää kuka oli oikeassa ja kuka väärässä… Katsotaan…

Lähde – Dodge