Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Fiat Kuka on nähnyt sinut ja kuka näkee sinut! Torinolainen yritys on kehittynyt niin paljon viime vuosina, että se yllättää sekä omat että universuminsa ulkopuoliset. Niin paljon, että nyt ollessaan Stellantisin vaipan alla hän on luottanut kumppaneisiinsa kompaktin teollisuusajoneuvon, Fiat Doblón, uuden sukupolven kehittäminen. Et ehkä enää muista tai sijoita sitä, mutta se on yksi kovimmista kilpailijoista, joita Berlingolla, Partnerilla, Kangoolla tai Citanilla on ollut…

No, tälle uudelle käänteelle Fiat ei halunnut «mutkaista elämää». Olet siis puhunut asiasta kumppaneillesi Citroën ja Peugeot ottavat malleiksi Berlingon ja Rifterin. Tämän yhteistyön tuloksena syntyi Dobló, jonka näet näissä kuvissa ja josta on tarkoitus tulla yksi segmentin referensseistä. Onnistuuko hän vai ei, on toinen asia, mutta valikoimasta ei puutu, edes a sähköinen versio nimeltä E-Dobló.

Uuden Fiat Doblón ulkolinja on kopio sen Stellantis-sisaruksista…

Fiat Dobló vs Fiat E-Dobló

Kuten kuvista näkyy, uusi Fiat Dobló on kopio mallistosisaruksistaan. Eli Toyotan Berlingo, Partner/Rifter, Combo ja Proace City Verso. Jotta asiakkaat eivät hämmentyisi ja eivät tietäisi, mitä mallia he ostavat, brändi on kuitenkin päättänyt tehdä sille useita muutoksia. Ne ovat hienovaraisia, ja jos et katso tarkkaan, ne eivät ole havaittavissa, mutta se riittää katso grilli, logot tai joitain pieniä yksityiskohtia korista.

Siksi heidän ryhmäveljensä hyveet ja puutteet ovat yhteisiä Dobllólle. Sekä valikoima on saatavilla kaksi pituutta ja kolme eri kokoonpanoa (VAN, Crew Cab, Combi). Takaluukun osalta valittavana on kaksi vaihtoehtoa: pystysuora vetolevy tai kaksi vaakasuoraa aukkoa. Lopuksi vanteet ja osa sävyluettelosta ovat yhteisiä sen veljille, jotta ne säästävät tuotantokustannuksissa kokoonpanolinjalla.

Sisällä tapahtuu enemmän samaa… eikä se ole niin paha…

Fiat Dobló vs Fiat E-Dobló

Sisältä uusi Fiat Dobló noudattaa sisaruksissaan jo tuttuja malleja. Toisin sanoen se esittelee suunnittelua, jota käyttää ilman mielikuvitusta loogiset ja ergonomiset linjat. Versiosta riippuen materiaalit ja viimeistelyt vaihtelevat: matkustajille tarkoitettujen viimeistely on huolellisempaa ja pakettiautossa vähemmän näyttävä. Joka tapauksessa se erottuu edukseen keskimmäinen kosketusnäyttö korotetussa ja digitaalisessa kojetaulussa, vain E-Doblóssa…

Fiatin mukaan matkustajille suunnattu versio sisältää viimeisimmän kehityksen. Niistä, jotka erottuvat, voimme mainita lasikatto nimeltä «Magic Top» tai 180 asteen kamera, jota he kutsuvat «Magic Viewiksi». Emme myöskään voi jättää huomiotta «Magic Windows» tai mikä on sama portin ylempi ikkuna, joka voidaan avata itsenäisesti. Esittelyn yhteydessä E-Dobló-tuoteperhe debytoi Magic Window -kattotankoilla ja 16″ kevytmetallivanteilla.

Turvallisuuden kannalta Dobló sisältää jopa 17 aktiivista apuvälinettä. Ne eivät kaikki ole vakioita, mutta matkustajaversio sisältää mm automaattinen liikennemerkkien tunnistus o Aktiivinen turvajarru. Lane Keeping Assist ei myöskään puuttuu varoittaakseen kaistanpoikkeamisesta tai kuljettajan huomiovaroituksesta. Lisäksi VAN-rahtiversio sisältää Gripin ohjausjärjestelmä parantaa pitoa ja Hill Descent Control korvakoruille.

Mekaaninen tarjous maun mukaan: bensiini, diesel ja sataprosenttisesti sähköinen, mutta ei kaikissa versioissa…

Fiat E-Doublo Van 15

Lopuksi meidän on tarkasteltava mekaaninen valikoima, joka moottoroi uutta Fiat Doblót. Matkustajaversio on saatavana vain sähköisellä voimansiirrolla, jonka teho on 100 kW (136 hv) ja vääntö 260 N. The rummut josta se ruokkii 50 kWh litiumionitehokapasiteetti. Sarjan ansiosta se saavuttaa maksiminopeuden 130 kilometriä tunnissa ja a Keskimääräinen autonomia on yli 280 kilometriä.

Toimintasäteen parantamiseksi kuljettaja voi valita 3 ajotilaa: Normaali, Eco ja Power. Ensimmäinen on tarkoitettu ajoon normaalissa liikenteessä. Toinen parantaa tehokkuutta ja viimeinen parantaa ajoneuvon maksimitehoa. Latausosasto puolestaan ​​on uskottu 100 kW «Quick Charge Mode» -järjestelmälle. Kiitos hänelle tasavirtalataus voi täyttää 80 % akusta vain 30 minuutissa.

Lämpövalikoima on saatavana vain teollisuusversiossa E-Dobló. Bensiinissä luota lohkoon 1.2 turbo 110 CV teholla. Dieselkolmio on uskottu moottorille 1.5 diesel 100 hv ja 130 hv. Ensimmäinen on kiinnitetty a kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Suorituskykyisin voi puolestaan ​​käyttää tätä vaihteistoa tai automaattista katkaisua vääntömomentinmuuntimella 8 suhteella.

Missä uusi Fiat Dobló ja sen johdannaiset valmistetaan…

Fiat Dobló vs Fiat E-Dobló

Optimoimaan Stellantisin sisäiset synergiat Fiat Doblón ja E-Doblón tuotanto toteutetaan Galiciassa. Se on Vigon (Galicia – Espanja) tekninen keskus, joka vastaa sen valmistuksesta. Tätä varten se hyödyntää K9-ohjelmaa, joka sisältää sen nyt valikoiman sisaruksia. Toistaiseksi virallisia hintoja ei ole, mutta kaupallisen lanseerauksensa lähestyessä torinolainen yritys paljastaa nämä ja muut tiedot, jotka ovat vielä virallisia.

Lähde – Fiat