Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Hän Madridin kaupunki on julkaissut tällä viikolla a uusi tukisuunnitelma uusien autojen hankintaa varten tarkoituksena uudistaa Espanjan pääkaupungin kunnan ja pääkaupunkiseudun liikkuva puisto, joka pystyy parantaa ilmanlaatua keskipitkällä aikavälillä. Tämä aloite on osa Cambia 360 -suunnitelmaa kaupungin nykyisen hallituksen ja tulee olemaan saatavilla 24. maaliskuuta – 8. toukokuuta vuodelta 2023. Tuki voi muodostua 8500 euroa per yksikkö (eli pyynnöstä), mikä on erittäin merkittävä säästö.

Jokainen täysi-ikäinen henkilö, joka asuu Madridissa (täytyy olla rekisteröity paikkakunnalle), joka maksaa IVTM:n (Mechanical Traction Vehicle Tax) samassa kunnassa ja joka ei ole velkaa sitä, jos haluat romuttaa vanhan autosi (tämän on täytettävä tietyt vaatimukset), voi saada kyseistä tukea. The tuhottavan matkailun edellytykset, mikä ei ole pakollista se ei myöskään liitä rahastoa, vaan ne ovat olennaisesti kaksi: ne on ostettu Madridin yhteisöstä ja niitä on käytetty erityisesti vähintään kaksi vuotta.

Madridin kaupunginvaltuusto on osoittanut a 10 miljoonan euron peli käynnistää tämän projektin ja on varannut 4 miljoonaa lisää, jos budjettia on tarpeen lisätä. Uudet autot, jotka ovat oikeutettuja näihin apuvälineisiin, ovat ne, joissa on C-, ECO- ja ZERO-tarrat liikenteen pääosaston myöntämä. Viimeiset saavat suurimman summanvähennyksellä 6000 euroa tariffihinnasta. Mutta tätä määrää voidaan korottaa 2 500 eurolla, jos tietyt kopiot toimitetaan romutettaviksi.

ECO-tunnuksen saaneet voivat saada 3500 euron apurahaa, plus 2500 euroa, mikäli edellä mainitut romutusehdot täyttyvät. Lopuksi ajoneuvot tarralla C (yleisin ja yhdistetty malleihin, joissa ei ole hybridisoitua polttomoottoria), he ovat oikeutettuja saamaan vain 2500 euroa, jos vanha auto tuhoutuu osana operaatiota. Sitä paitsi, saatua määrää voidaan korottaa 10 %, jos hakijalla on suuri perhe tai vamma. Lähes kaikki hyväksytyt varat käytetään hybridien tai sähköautojen hankintaan.

Lähde – Madridin kaupunginvaltuusto