Saltar al contenido

Kierrätä auto, miten ja miksi se tehdään?

1 de marzo de 2022
Kierrata auto miten ja miksi se tehdaan

Sähköistyksen tulo autoteollisuuteen saa monet kuljettajat vaihtamaan polttomallejaan ympäristöä säästäviin malleihin, kuten esim. hybridi autot, ladattavat hybridit ja jopa kokonaan sähkö, mutta entä vanhemmat mallit? Se voi kierrättää autoa?

Vastaus tähän kysymykseen on myönteinen ja se on mahdollista kierrättää 95 % auton massasta. Autojen kierrätys tapahtuu valtuutetuissa käsittelykeskuksissa, CAT, jotka tunnetaan myös romutehoina ja tällä hetkellä Espanjassa on noin 1 300 käsittelystä vastuussa vuosittain yli 700 000 ajoneuvoa.


Auton kierrätys ei ole niin yksinkertaista kuin miltä se näyttää, ja yksittäisessä ajoneuvossa on enemmän kuin 4000 kappaletta eri materiaaleista, kuten muovista, metallista, lasista, kumista ja jopa kankaasta. Kaikki nämä elementit voidaan muunnella ja niistä voi tulla esimerkiksi laitteita.

Ajoneuvojen kierrätys: nämä ovat sen neljä vaihetta

Kun auto päätetään kierrättää, se käy läpi neljä vaihetta. Ensimmäinen on ns dekontaminaatio. Siitä poistetaan kaikki ympäristölle haitalliset aineet, kuten voiteluaineet, ilmastointilaitteen kaasut ja akku. Kun se on valmis, se siirtyy vaiheeseen räjäytysnäkymä. Täällä auto alkaa purkaa. Hyväkuntoiset osat jätetään myytäväksi käytettyjen osien markkinoille. Ne ovat osia, kuten esimerkiksi ajovalot tai vaihdelaatikko.

Kolmas vaihe menee läpi painamalla. Tässä vaiheessa rungosta tulee noin yhden kuutiometrin metallikuutio. Osat, joita ei voida käyttää, on pilkottu ja erotettu materiaalityypin mukaan. Neljäs vaihe on uudelleenkäyttö. Alustan kanssa muodostetut kuutiot menevät ennen kaikkea valimoihin, jotta materiaalia voidaan käyttää uudelleen autoteollisuudessa.

Tapaus renkaat se on jotain erilaista. Jos ne ovat hyvässä kunnossa, ne voidaan pinnoittaa uudelleen käyttöä varten. Päinvastoin, jos ne ovat huonossa kunnossa, ne murskataan polttoaineeksi sementille, teräkselle ja jopa teollisuuslaitoksille. Muoveja ja tekstiilejä käytetään uudelleen lämpö- ja/tai äänieristeen valmistukseen, kun taas lasi muunnetaan pulloksi tai ruoka-astioiksi.

Mitä minun pitäisi tehdä kierrättääkseni autoni?

1640821829 527 Viisi sahkoauton etuaAuton kierrätys on hyvin yksinkertaista. Tällä hetkellä suurin osa espanjalaisista romutehoista on vastuussa käsittelystä ajoneuvon lopullinen rekisteristä poistaminen ja toimita sinulle kaikki asiakirjat, jotta voit peruuttaa vakuutuksen. Sinun tarvitsee vain esittää pyydetyt asiakirjat ja noin 24 tunnin kuluttua he tulevat kotiisi noutamaan kierrätettävän ajoneuvon. Lisäksi joissain tapauksissa he palkitsevat sinua jopa 300 eurolla.

Uusia käyttökohteita autoteollisuudessa

Myös autoteollisuus kannattaa kierrätysmateriaalien käyttöä uusien mallien valmistukseen. Asia on kyseessä Audi joka käyttää muovipulloja istuinverhoilun ja mattojen valmistukseen. Renault, Ford ja Fiat he käyttävät myös kierrätysmuovia uusien komponenttien valmistukseen.

Oliko tästä viestistä apua?