Mazda Kuukausia sitten se esitteli laajentumissuunnitelmansa tuleville vuosille, joissa SUV-tyyppisissä malleissa tulee olemaan paljon voimaa. Näin ollen vain muutama päivä sitten pääsimme osallistumaan staattiseen esittelyyn Mazda CX-60korkealaatuinen SUV, jonka pituus on vähintään 4,74 metriä, joka lisäksi uusi alusta ja moottorit.

Tämän uuden Mazda CX-60:n luultavasti tärkein yksityiskohta on, että se on Japanin tuotemerkin ensimmäinen pistokehybridimalli (PHEV).. Mutta puhumme siitä muutaman kappaleen alla, koska uusi arkkitehtuuri on myös huomionarvoinen, täysin uudella alustalla Euroopassa. pitkittäismoottorit ja takavetonelivedon lisäksi.

Tässä lyhyessä tapahtumassa emme voineet ajaa sitä, mutta pystyimme näkemään sen henkilökohtaisesti ja tutustumaan sen sisustukseen. Ei ole epäilystäkään siitä, että Mazda puristaa edelleen arvostetuimpia merkkejä ja haluaa asemoida itsensä ensimmäinen ei-eurooppalainen premium-brändi. Lisäksi tämä Mazda CX-60 näyttää selkeästi Mercedeiltä, ​​Audilta, BMW:ltä ja Volvolta vastaavilla GLC:illä, Q5:llä, X3:lla ja XC60:llä.

Mazda CX-60 takaprofiili

Esteettisesti se on erittäin houkutteleva ja tyylikäs, kuten tavallista Hiroshima-yrityksen uusimmissa lisäyksissä, jotka hyödyntävät ja päivittävät Kodo-suunnittelukieltä. Jos tarkastelemme ulkomittoja, sen tekniset tiedot kertovat joitain mittoja Pituus 4,74 metriä1,89 leveä ja 1,68 korkea, lisäksi a Akseliväli 2,87 metriä. Kyllä, se on iso auto, suurempi kuin CX-5.

Kuten muutkin yrityksen mallit, sitä tarjotaan useilla eri viimeistelyillä. Homura-viimeistely on sitoutunut urheilullisempaan ja intohimoisempaan estetiikkaan, kun taas Takumi etsii suurempaa ylellisyyttä ja eleganssia.

Erittäin korkea laatu ja tekniikka päivän järjestyksessä

Mazda CX-60 sisusta

Suuresta ulkokoosta huolimatta voin valitettavasti ilmoittaa, että Mazda CX-60 Sitä markkinoidaan vain viidellä istumapaikalla. Seitsemää paikkaa joudumme odottamaan hieman kauemmin, ainakin ensi vuoteen, jolloin sen vanhempi veli CX-80 laskeutuu jälleenmyyjille.

Mutta keskittyen Mazda CX-60:een, hyvät sisäpinnat ja käytetyt materiaalit ovat erittäin silmiinpistäviä. Japanilainen yritys lähettää jälleen lähetyksiä erittäin korkea laatu jokaisessa yksityiskohdassakuten kojelauta, ohjauspyörä, keskikonsoli tai oven verhoilu.

Mazda CX-60 kojelauta

Jos puhumme tekniikasta, tämä auto tulee mukana kaksi 12,3 tuuman näyttöäjoka on yksi niistä kojetaululle ja toinen infotainment-järjestelmälle, joka nyt muuten tulee mukana Langaton Apple CarPlay ja Android Auto. Siinä on myös mukava suuri Head-Up-näyttö. Tärkeä näkökohta, josta pidämme paljon, on se, että ilmastointilaite ylläpitää fyysisiä hallintalaitteita.

Toisaalta en halua unohtaa mainita a uusi kasvojentunnistusjärjestelmä joka tunnistaa kuljettajan, kun hän astuu autoon, ja voi tallentaa kuusi eri profiilia. Tällä tavalla se mukauttaa joitain asetuksia, kuten istuimen säätöjä, ohjauspyörää, peilejä ja muita kunkin käyttäjän mieltymyksiä.

Se ei ole valtava takapenkillä, mutta siinä on hyvä tavaratila

Mazda CX-60 sisusta

Se, missä se voisi hieman parantaa, on takaistuimet. Materiaalien laatutaso on edelleen valtava, mutta ei niin sen tila. Ole varovainen, se ei johdu siitä, että se ei ole kovin leveä, vaan sen ulkomittojen vuoksi voisi olla hieman anteliaampi. On myös totta, että maa on PHEV-järjestelmän akkujen ansiosta hieman korkeammassa asennossa, mikä nostaa polviamme hieman toivottua enemmän.

Mitä tulee runkoKun avaamme portin, löydämme 570 litraa astiaan asti, sisältäen joitain alempia lokeroita, laajennettavissa 1 726:een, jos kaadamme istuimet alas ja kuormaamme kattoon asti. Yksityiskohtana on mainittava, että lastaussuussa ja tavaratilan lattiassa ei ole suurta korkeuseroa, vaan ne on helppo lastata ja purkaa. Portti on valinnainen handsfree-avautuminen ja sulkeminen.

Moottorit: Yksi PHEV ja kaksi vastavirtamekaniikkaa

Kuten edellä totesimme, Mazda CX-60 debytoi uudella alustalla ja moottoreilla. The Ensimmäinen markkinoillamme saatavilla oleva moottori on e-Skyactiv PHEV, ladattava hybridi. Lämpöosa koostuu 2,5-litraisesta nelisylinterisestä vapaasti hengittävästä moottorista, jonka teho on 190 hv ja vääntö 261 Nm, kun taas sähkömoottori tuottaa 134 hv ja 250 Nm nollakierroksilla.

Mazda CX-60 profiili

Kaiken kaikkiaan tämä ladattava hybridivoimansiirto kehittää 327 hv ja 500 Nm vääntöä, mikä sanotaan pian. Ja kyllä, se on japanilaisen yrityksen koko historian tehokkain tuotantoauto. voi tehdä 0-100 vain 5,8 sekunnissa ja saavuttaa rajoitetun 200 km/h huippunopeuden.

The Akku on litiumia, jonka kapasiteetti on 17,8 kWh ja Mazdan mukaan mahdollistaa tämän CX-60:n kiertämisen sähkötilassa 63 kilometriä alle 100 km/h nopeuksilla. Yhdistetty kulutus WLTP-syklissä on siis 1,5 l/100 km, vaikka tiedämmekin jo, että nämä tiedot on otettava PHEV-ajoneuvoissa suolalla.

Ensi vuonna tarjontaa laajennetaan kahdella moottorilla, jotka ovat täysin alan nykytilannetta vastaan. Vuoden 2022 lopussa esitellään kuusisylinterinen E-Skyactiv D -dieselmoottori, jonka iskutilavuus on 3,3 litraa, kun taas vuonna 2023 saapuu 3-litrainen E-Skyactiv X -bensiinimoottori ilmakehän sisääntulolla ja myös kuusisylinterisellä..

Näistä kahdesta tulevasta versiosta ei ole vielä toimitettu virallisia suorituskykytietoja, mutta tiedämme, että molemmat liittyvät 48 voltin kevythybridijärjestelmä parantaakseen sen tehokkuutta. On myös vahvistettu, että vaihtoehtoja tulee olemaan sekä takaveto että nelivetoja että vaihto on automaattinen 8 vaihdetta.

Mazda CX-60 ladattava hybridi hinnat

Mazda CX-60 sivu

Kaiken edellä mainitun perusteella on aika tarkastella uuden Mazda CX-60 PHEV:n hintoja, jotka yhdistetään aina nelivetoon ja 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon. Hänen lähtöhinta on 50 268 euroa.

Moottori Muuttaa Pito Viedä loppuun Hinta
Moottori Muuttaa Pito Viedä loppuun Hinta
2.5 e-Skyactiv PHEV 327 hv Automaattinen 8 vaihdetta AWD peruslinja 50 268 €
2.5 e-Skyactiv PHEV 327 hv Automaattinen 8 vaihdetta AWD Ainutlaatuinen linja 51 818 €
2.5 e-Skyactiv PHEV 327 hv Automaattinen 8 vaihdetta AWD Homere 57 018 €
2.5 e-Skyactiv PHEV 327 hv Automaattinen 8 vaihdetta AWD takumi 61 868 €