Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Lancia on palannut halusi tai eivät kaikki sen halveksijat. Italialainen talo on ollut kuivatelakalla vuosia ja sen huonosta tilanteesta kertoo se, että sen valikoima koostuu yhdestä yhtenäismarkkinoilla myytävästä mallista. Jos Italiaa ei olisi ollut, emme ehkä tänään puhuisi hänen paluustaan ​​sen jälkeen Stellantis olisi «löyttänyt» hänet kuolleena eikä vaivautunut herättämään häntä henkiin. Mutta niin ei ole ollut, ja uusi Lancia Pu+Ra HPE vahvistaa sen…

Jos et tiedä, tarkastelemme ensimmäistä Lancian prototyyppiä kahden viime vuosikymmenen aikana. Kyllä, viimeisin oli Fulvia, joka näki valon jo kaukaisessa vuonna 2003, eikä se johtanut mihinkään. Sukupuuttoon kuollut FCA Group ei investoinut siihen mitään ja «tapoi» sen laittamalla sen laatikkoon. Olipa miten tahansa, Lancia Pu+Ra HPE -palautuksella osoittaakseen, että brändillä on tulevaisuutta. Eikä vain sitä, vaan myös sitä, millaisia ​​tulevat seuraavan 10 vuoden aikana lanseeratut mallit ovat…

Uuden Lancia Pu+Ra HPE:n estetiikka perustuu puhtauden ja radikalismin käsitteisiin (Pu+Ra)…

Silmiinpistävin asia Lancia Pu+Ra HPE:ssä on, että emme ole tekemisissä katumaasturin kanssa. Se on noin 4,4 metrin pituinen kompakti malli, joka voi katsomisesta riippuen muistuttaa coupésta, kulmikkaasta risteyksestä ja lopuksi, muistaa jo myyttinen Stratos, jos katsomme takaa. Etupuolelle on kuitenkin ominaista yksinkertaisten linjojen käyttö korostaen uudistettua «Lancia-kuppia», jota ilmentää hieno valomerkki ja LED-tekniikka.

Nämä kolme ohutta nauhaa on kehystetty eräänlaiseen mustaan ​​maskiin, joka antaa pakkauksen ja auttaa tunnistamaan merkin mallit yhdellä silmäyksellä. Lisäksi uteliaana tosiasiana kuppi ja sen valaistus osoittavat akun varaustilan. Alla, yksinkertaisen puskurin ulkokulmissa, on Full LED -optiikka, joka sisältää loput toiminnot. Lisäksi näyttää olevan a etujakaja kuten Charger Daytonassa.

Pu+Ra HPE:n sivukuva on yksinkertaisempi, mutta ei ilman luonnetta. Takana ei ole ovia ja katon tai vyötärölinjan perusteella voisi luulla, että kyseessä on coupe. Mutta yksinkertaiset iskut liittyvät muihin pyöreisiin, kuten kevytmetallivanteisiin tähteen. Sen lisäksi, että muoto «C» pilarin ja integroinnin spoileri, joka kruunaa tavaratilan kannen. Tässä jäämme jälkeen ja löydämme sen Stratosin kaltaisen optiikkansa.