Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Autoteollisuuden sähköistyminen saa valmistajat etsimään ratkaisuja tämän teknologian kehittämiseen edulliseen hintaan. Tästä syystä ajoittain tulee ilmoituksia, kuten tänään. Valmistaja Mercedes-Benz on tehnyt yhteistyötä amerikkalaisen Rivianin kanssa ja päinvastoin. Tämän «liiton» takana oleva tavoite on yksinkertainen, kuten he ovat selittäneet: suunnittele, kehitä ja myy sähköpakettiautoja…

Tämän aikomuksen julistuksen jälkeen herää kuitenkin loputtomia epäilyksiä. Ensimmäinen ja ilmeisin on, että olemme yllättyneitä siitä Mercedes Benz On luopui näiden ajoneuvojen kehittämisestä yhdessä entisten kumppaneidensa kanssa Renault-Nissan-Mitsubishi Alliancessa. Toinen ja myös ilmeinen, mitä hyötyä he voivat saada liittoutumisesta Rivianin kanssa? Varsinkin kun kyseessä on nuori ja vielä epävakaa yritys. No, näet, että kaikella on selvä selitys.

Toistaiseksi kumpikaan Mercedes-Benz ja Rivian eivät kerro, milloin heidän sähköautojensa tuotanto alkaa…

Mercedes-Benz Vans ja Rivian siirtyvät kumppaniksi sähköpakettiautojen valmistukseen

Kuten hyvin tiedät, Mercedes-Benz työskentelee uuden sukupolven sähköpakettiautojen parissa. Tätä varten se on kutsunut teknikkoryhmän suunnittelemaan alustan. Sen nimi on VAN.EA (MB Vans Electric Architecture) ja se olisi melkein valmis aloittamaan koetestaukset. Itse asiassa, kiitos tämän yhteistyön Rivianin kanssa, he toivovat valmistavansa pakettiauton, joka avautuu kahdessa kappaleessa. Eli yksi versio olisi tähtien talolle ja toinen jenkeille.

Omalta osaltaan, Rivian toimittaa Stuttgart-kumppanilleen Rivian Light Van (RLV) -pohjan toisen sukupolven.. Sen päälle rakennetaan myös pakettiauto, joka edellisen tapaan myös taitetaan kahtena versiona. Nämä kehityssuunnat eivät kuitenkaan olisi ainoita pöydällä. Lehdistötiedotteidensa mukaan he ryhtyvät lisätoimiin tutkiakseen muita vaihtoehtoja lisäävät niiden luomia yhteisyrityssynergioita.

Kuten he selittävät omassa virallinen lehdistötiedote

”Yhteisyritys heijastaa Mercedes-Benz Vansin ja Rivianin yhteisiä tavoitteita: molemmat yhtiöt suunnittelevat laajentaa nopeasti sähköpakettiautojen tuotantoa auttaa maailmaa siirtymään puhtaampaan liikenteeseen. Yhdessä toimimalla he pystyvät hyödyntämään toiminnallisia synergiaetuja ja lisäämään merkittävästi kustannustehokkuus auttaa tekemään kuorma-autoista edullisempia yritysasiakkaille, joita ohjaavat kokonaisomistuskustannukset»

Kaiken heidän liiton «fanien» takana on kuitenkin pari «löysää reunaa». Ensimmäinen, Ei tiedetä, miten tämän uuden yhteisyrityksen perustamismenettelyt etenevät. Toinen on se, että he eivät ole ilmoittaneet, milloin he aikovat käynnistää näiden sähköpakettiautojen tuotantoa. He sanovat, ja tämä on se, mitä normi osoittaa, että heidän on alistuttava asiaankuuluville viranomaisille, jotta ne antavat yritykselleen valoa. Mitä tulee toiseen, kiinnitä huomiota…

He osoittavat, että heillä on…

”Aikomus investoida ja käyttää tehdasta Euroopassa valmistamaan suuria sähköpakettiautoja Mercedes-Benz Vansille ja Rivianille muutaman vuoden kuluttua. Tavoitteena on rakentaa kokonaan uusi vain sähköllä toimiva tuotantolaitos hyödyntää olemassa olevaa Mercedes-Benzin toimipistettä Keski- ja Itä-Euroopassa»

Joudumme odottamaan vähän kauemmin, koska kun et tiedä määräaikojasi, kaikki on ilmassa. Kuka tietää mitä…

Lähde – Mercedes-Benz – Rivian