Saltar al contenido

Mikä kestää kauemmin: automaattivaihteisto vai manuaalivaihteisto?

6 de junio de 2022
es mejor un coche manual scaled

epäilyksiä välillä kesto auton kanssa automaattinen vaihto ja auto manuaalivaihteistolla? Tänään kerromme sinulle Clicars-blogissa millainen auto kestää pidempään. Ero näkyy käytössä, mutta aiomme antaa sinulle avaimia, jotka auttavat sinua ostoksessasi.

Muista, että verkkokaupassamme voit etsiä käytettyjä ja käytettyjä autoja, sekä manuaalisia että automaattisia. Katso heitä!

Autoa ostettaessa yksi ensimmäisistä valinnoistamme on: manuaalinen auto vai automaattinen auto? Ajotapa on erilainen, mutta myös hinta. Toisessa blogissamme kerromme, mitä eroja molemmilla autotyypeillä on.

Vastaus kysymykseen «Kumpi kestää kauemmin, automaattinen vai manuaalinen auto?» se ei ole lopullinen. Jokaisella autotyypillä on omansa hyödyt ja haitat. Esimerkiksi manuaalisessa autossa käytetyn ja käytetyn auton käyttöikä riippuu enemmän käyttäjän käytöksestä.

Huollon tärkeys

Automaattisessa autossa Tärkeintä on tehdä asianmukainen huolto.. Aikaisemmin automaattivaihteistot olivat harvinaisuus, ja tämän tyyppisten vaihtojen asiantuntijoita oli vähän. Ne ovat yleistymässä, etenkin suuritehoisissa autoissa. Sähkö tuo vain tämän tyyppisen muutoksen.

Manuaaliset autot ovat samalla varustelulla halvempia. Kuljettajat, jotka silti pitävät niitä parempana, väittävät sen johtuvan siitä, että he hallitsevat paremmin autoa. Mutta tämä vaatii enemmän tarkkaavaisuutta ja olla uhraamatta esimerkiksi peruselementtiä, kuten kytkintä.

Ymmärtääksesi, kestääkö automaattinen muutos pidempään kuin manuaalinen, sinun on ensin tiedettävä, miten ensimmäinen muutos toimii. Automaatti koostuu eräänlaisesta painikkeesta, joka tekee sen, mitä tekisimme vasemmalla polkimella ja vaihdevivulla.

IMG 8667 Editar scaled

Manuaaliset auton avaimet vs. automaattinen second hand ja tilaisuus

Automaattivaihteistojen ongelmana on, että vaihteet, jotka mahdollistavat tämän vaihdon, kuluvat, mutta myös kytkimet ja manuaalivaihteistot, jos emme pysty kytkemään jokaista vaihdetta oikein. Tällä on hintansa.

Paljonko kytkinsarjan vaihto maksaa?

  • Kytkinsarjan vaihto manuaalisessa autossa voi maksaa 650–1200 €.

Kuinka usein kytkin pitää vaihtaa?

  • Hyvin käytetty kytkin voi kestää yli 200 000 kilometriä, jopa 300 000 kilometriä. Vaikka sen väärinkäyttö voi jättää hyödyllisen ajokilometrin 100 000 kilometriin.

Paljonko automaattivaihteiston vaihto maksaa?

  • Hinta nousee käsivalintaiseen vaihteistoon verrattuna. Tässä prosessissa 10 työtunnin kohdalla joudutaan yhdistämään kalliita komponentteja, jotka nostavat toimenpiteen hinnan joissain tapauksissa yli 7 000 euroon.

Kauanko automaattilaatikko kestää?

  • Automaattivaihteisto voi vähällä huolellisuudella ylittää 200 000 kilometriä ja siten ylittää auton käyttöiän.

Lyhyesti sanottuna, mikä kestää kauemmin? Automaattivaihteisto vai manuaalivaihteisto?

A priori molemmilla voi olla asamana kestonakunhan kuljettaja manuaalinen auto huolehtii vaihteiden vaihteesta ja yksi niistä automaattivaihteisto suorittaa ajoneuvon oikeanlaisen huollon.

Oliko tästä viestistä apua?