Saltar al contenido

Mikä on Euro NCAP?

31 de julio de 2021
Mika on Euro NCAP

Euro NCAP -törmäystestit edistävät turvallisuutta ja pakottavat tuotemerkit kehittymään tällä alalla

Olemme kaikki kuulleet Euro NCAP -testi (eurooppalainen uusien autojen arviointiohjelma). Se on eurooppalainen turvallisuusohjelma, jonka tehtävänä on arvioida markkinoilla olevien ajoneuvojen turvallisuus tähtiasteikolla, enintään viidellä, jotta jokainen markkinoilla oleva auto mitataan täydellisesti ja luokitellaan erityisen tärkeän taulukon ostajia.

Euro NCAP: n historia

Vuonna 1996 Euro NCAP perustettiin ajatuksella perustaa standardoitu ohjelma Euroopan unionissa myytävien ajoneuvojen turvallisuuden mittaamiseksi. Vuotta myöhemmin julkaistiin useiden mallien ensimmäiset törmäystulokset, jotka osoittivat kunkin mallin heikkoudet ja parantamisen varaa turvallisuuden parantamisen edistämiseksi onnettomuuksien vähentämiseksi.

Ensimmäiset testit tehtiin valikoimalla joitakin Euroopan markkinoiden suosituimmista hyötyajoneuvoista, ja ensimmäiset tulokset olivat melko pettymys. Suurin pistemäärä tuolloin oli neljä tähteä, eikä yksikään testatuista ajoneuvoista onnistunut saavuttamaan sitä, itse asiassa Rover 100 saavutti tuskin yhden halutuista tähdistä, mikä aiheutti sen, että vuotta myöhemmin sen myynti lopetettiin maassa havaittujen turvallisuusongelmien vuoksi sanoi. todiste.

Ensimmäisten tulosten aiheuttama vaikutus, ei koskaan paremmin sanottu, synnytti erilaisia ​​mielipiteitä alalla, useat tuotemerkit vakuuttivat, että neljän tähden saavuttaminen ei ole koskaan mahdollista. Ajan myötä valmistajat alkoivat pitää turvallisuutta yhtenä prioriteeteistaan ja merkit, kuten Volvo ja Renault, onnistuivat saamaan neljä tähteä. Tällä hetkellä pisteytysasteikko on nostanut vaikeutensa enintään viiteen tähtiin, vaikka sertifikaattien löytäminen alle kolmen ei ole enää tavallista.

Nykyinen luokitusjärjestelmä ja menetelmät

Ensimmäisinä testausvuosina otettiin huomioon vain ajoneuvossa matkustajien turvallisuus. Vuosien saatossa testimenetelmä on kehittynyt ja tällä hetkellä muut tekijät otetaan huomioon kuten jalankulkijoiden turvallisuus, lapset, niskavauriot ja ennen kaikkea uusien aktiivisten ja passiivisten turvaelementtien suorituskyky, jotka kaikki tunnetaan kuljettajan avustajina. Nykyinen järjestelmä toimii seuraavasti:

  • 5 tähteä: Hyvä yleinen törmäyssuojaus. Hyvin varustettu vankalla törmäysten välttämistekniikalla.
  • 4 tähteä: Hyvä yleinen törmäyssuojaus. Mahdollinen törmäysten välttämistekniikka.
  • 3 tähteä: Hyvä yleinen matkustajien suoja, mutta törmäysten välttämistekniikan puute.
  • 2 tähteä: Arvioitu törmäyssuoja ja törmäysten välttämistekniikan puute.
  • 1 tähti: Minimi törmäyssuoja. Alhaisempi luokitus.

1627711801 779 Mika on Euro NCAP

Nykyään, jos auto haluaa korkeimman arvosanan, sillä on oltava useita ajoavustajia

Miten testi -autot valitaan?

Jokainen Euro NCAP -ohjelmaan kuuluva organisaatio sponsoroi vähintään yhden mallin arviointia vuodessa. Ajoneuvovalinnalla ei ole kiinteää standardiaSe voi olla kyseessä oleva malli markkinoilla tai paikallinen tai tietty versio, jolla on erityinen merkitys tietyllä markkinasegmentillä.

Kun malli on valittu testattavaksi, Euro NCAP pyytää valmistajalta tietoja myydyimmästä vaihtoehdosta ja turvavarusteiden sisällöstä, joka sisältyy kaikkialla Euroopassa myytäviin malleihin. Testeissä tarvitaan neljä ajoneuvoa, jotka ovat myytävänä oleva malli. Nämä yksiköt ostetaan nimettömästi jälleenmyyjältä tai useista, ja ennen testien aloittamista organisaatio ottaa yhteyttä valmistajaan vahvistaakseen auton tekniset tiedot alustanumeron kautta.

Jos ajoneuvo ei ole vielä myynnissä, useita malleja valitaan alkuvaiheessa, jopa satunnaisesti valita joitakin ensimmäisistä yksiköistä, jotka rullaavat kokoonpanolinjalta itse tehtaalla. Joka tapauksessa mitään ajoneuvoa, jota valmistaja ei ole hyväksynyt markkinoille saattamiseen, testataan, ja jos havaitaan poikkeavuuksia tai epäilyjä huijaamisesta, tulos mitätöidään ja suoritetaan tutkimus.

1627711802 486 Mika on Euro NCAP

Ilman nukkeja, testinukkeja, Euro NCAP -testit olisivat merkityksettömiä

Oliko tästä viestistä apua?