LPG ovat lyhenteitä Nestekaasu. Polttoaine, jota jotkut ajoneuvot voivat käyttää joko tehtaalta tai koska niitä on mukautettu myöhemmin. Se on enemmän taloudellinen ja ekologinen kuin bensiiniä, niin monet ihmiset valitsevat sen. Ja enemmän nyt, kun siinä on hybridin edut.

Tässä artikkelissa aiomme kertoa sinulle nestekaasun tai autokaasun ominaisuudetmiten se vaikuttaa auton käyttöön, mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet ja mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta tietää kannattaako se.

Mikä on LPG

Nestekaasua käyttävät autot

The LPG tai Nestekaasu on itse asiassa kahden kaasun seos: butaani ja propaani. Eli kaksi polttoainetta, joita käytetään usein lämmitykseen ja ruoanlaittoon. Molemmat kaasut muuttuvat nestemäisiksi alentamalla lämpötilansa alle -40 ºC. Sen jälkeen se pidetään tässä tilassa pitämällä sitä korkeassa paineessa sylinterin sisällä.

Mitkä autot voivat käyttää nestekaasua

Nestekaasun palamisen käynnistämiseksi kipinää tarvitaanjoten vain bensiinimoottorit he voivat varustaa tarvittavat järjestelmät sen käyttöä varten. Dieselmoottoreita ei tuetakoska sen sijaan he turvautuvat dieselin paineen nousuun, jotta se syttyy.

Jotkut autot tulevat valmiiksi kankaasta käyttää nestekaasua, mutta vaikka se ei olisi, lähes kaikki bensiiniautot voidaan asentaa jälkikäteen myöhemmin. Tarvittava vaatimus muunnoksen vastaanottamiseksi on, että se täyttää Euro 3 -päästömääräykset. Tai toisin sanoen: melkein mikä tahansa bensiiniauto vuoden 2000 jälkeen.

Nestekaasumoottoreissa voi olla ongelmia venttiilin istukan kuivumisen kanssa.

LPG ongelmia

Nestekaasuautoissa on esiintynyt ongelmia tai vikoja, vaikka ne on korjattu tavalla tai toisella. The pääongelma joidenkin tällä järjestelmällä varustettujen autojen esittämä on venttiilien istukkaiden naarmuuntumista. Nämä ovat pieniä renkaita, jotka on sijoitettu sylinterinkanteen, joita venttiilit painavat sulkeessaan. Seurauksena oli, että sinulla voi olla moottorin puristusongelmia.

Syy tähän ongelmaan oli, koska Nestekaasusta puuttuu lisäaine sen estämiseksi Meidän maassamme. Jotkut valmistajat väittävät, että venttiilin istukat on vahvistettu tämän estämiseksi. Jos siis pitää paikkansa, tehtaalta nestekaasujärjestelmän mukana toimitetut moottorit eivät saa aiheuttaa ongelmia.

Niille, joilla on jälkiasennettu nestekaasujärjestelmä erikoistalossa, sen suojaamiseksi on parempi käyttää lisäaineita. V-Luben tai Arexonsin talot ovat hyviä esimerkkejä. Vaikka sinulla olisikin tehtaalta nestekaasulla varustettu auto, kannattaa kuitenkin harkita näiden lisäaineiden käyttöä ja kysyä ainakin merkkisi korjaamolta.

Dacia Sandero nestekaasulla

Muita ongelmia, joita nestekaasuautoissa on ollut johtuvat valmistusvirheistä, eivät itse kaasusta. Esimerkiksi jotkin Dacian käyttämät Renault-moottorit. Toisin sanoen viat, joita esiintyy minkä tahansa tyyppisissä moottoreissa: bensiini-, diesel-, kaasu-, hybridi-, sähkö-… joiden ei siksi pitäisi painaa nestekaasujärjestelmiä.

Kuinka paljon auton muuttaminen nestekaasuksi maksaa

Jos et valitse uutta suoraan kotoa ostettua nestekaasuautoa, voit aina mennä erikoistuneeseen keskukseen muokkaamaan sitä. Hinta on yleensä 1700-2500 euroa riippuen auton merkistä, sylinterien lukumäärästä ja koosta. Voit pyytää budjettia sitoutumatta mihin tahansa niistä.

Nestekaasun muunnos

Vaikuttaako se auton toimintaan?

Nykyiset nestekaasujärjestelmät mahdollistavat auton suorituskyvyn käytännössä sama. Asiantuntijat osoittavat, että tehon lasku on alle 2 prosenttia. Jotta muutos on kuljettajalle huomaamaton. Bensiinillä toimiva 125 hv:n auto tuottaa 122,5 hv kaasulla.

Kun muutos on valmis, auto on käyttökelpoinen kaasua tai bensiiniä epäselvästi. Polku näiden kahden järjestelmän välillä on heikko. Enimmillään melun väheneminen havaitaan kaasua kulutettaessa.

Ellei toisin mainita, järjestelmä itse valitsee kumpaa kahdesta energialähteestä se käyttää kulloinkin. Ne on yleensä asetettu aloittamaan bensiinin käyttö, vaihtamaan kaasuun lyhyen ajan kuluttua ja palaamaan bensiiniin, kun kaasu on loppumassa. Siksi auto toimii nestekaasulla suurimman osan ajasta.

LPG-auton suorituskyky

Kuinka monesta kilometristä vuodessa on nestekaasu kannattavaa

Selvittääksesi, ovatko nestekaasujärjestelmän ylimääräiset kustannukset sen arvoisia, a ajettujen kilometrien määrä vuodessa. Normaalisti 15 000 tai 20 000. Mutta kaikesta huolimatta, tämä menetelmä on hieman harhaanjohtava, koska vain 10 000 km vuodessa ajava ihminen voi saada myös kannattavuutta. Ainoa ero on, että investoinnin takaisin saaminen kestää kauemmin.

Alla jätämme sinulle yhden laskin jolla näet laskelman selkeästi, mutta jos et halua sotkea numeroita, jätämme sinulle likimääräisiä esimerkkejä, joissa on bensiinin ja nestekaasun tämän päivän keskihinnat (1 342 euroa ja 0 728 euroa).

Auto, jonka yhdistetty polttoaineenkulutus 6,5l/100km on mukautettu nestekaasuun 2000 euroa. Sen omistaja kävelee 20 000 km vuodessa hänen kanssaan, niin investointi takaisin 3 vuodessa. Jos vain kävelisin 10 000 km vuodessaSaisin myös rahat takaisin, mutta siihen menisi 6 vuotta.

nestekaasusäiliö

Samoin mitä enemmän auto kuluttaa, sitä nopeammin investointi palautuu. Jos kulutat 10l/100kmse tulee ottamaan vain 2 vuotta saada takaisin sama investointi 20 000 kilometrillä vuodessa tai 4 vuodessa, jos sillä ajetaan vain 10 000 kilometriä.

Laskin

keskihinta bensiini tänään Espanjassa*

keskihinta LPG tänään Espanjassa*

*: Voit suodattaa maakunnan mukaan.

Onko nestekaasu sen arvoista?

Nestekaasun tuomien rahasäästöjen lisäksi on olemassa Toinen joukko tekijöitä, jotka tulisi arvioida tehdä oikean päätöksen. Tätä varten olemme kehittäneet a valmis -lta Plussat Y haittoja jolla on tällä kaasulla polttoaineena toimiva auto joko tehtaalta tai myöhemmällä muutoksella.

Plussat

 • Taloudellinen: edellä mainittu rahansäästö, jos se tehdään oikein.
 • Ekologinen: päästää 15 % vähemmän CO2:ta ja 70 % – 90 % vähemmän NOX:ia. Jälkimmäiset ovat vaarallisia kaasuja, jotka ovat tuoneet niin paljon hännän mukanaan päästötesteissä tehtyjen huijausten, kuten dieselgate.
 • ECO-tarra: auto on oikeutettu ECO-tyyppiseen ympäristötarraan, joten sillä on useita etuja. Niitä ovat alennukset säännellyillä pysäköintialueilla.
 • Vähemmän kulumista: kaikki konsultoidut mekaanikot ilmoittivat, että nestekaasukäyttöiset autot likaavat moottoria vähemmän ja kuluttavat vähemmän öljyä.

haittoja

 • Vähemmän tavaratilaa tai ei pyörää. Nestekaasusäiliön sijoituspaikasta riippuen voi tapahtua kaksi asiaa: joko osa tavaratilasta katoaa, koska se sijaitsee siellä (harvemmin) tai varapyörä katoaa, koska paikalleen laitetaan toroidimainen sylinteri. Tämä viimeinen tapaus on nykyään yleisin, koska nykyaikaiset renkaat ovat paljon kestävämpiä kuin ennen.
 • Vähemmän huoltoasemia nestekaasulla: Vaikka tämäntyyppisten polttoaineiden pumput ovat yleistyneet viimeisen vuosikymmenen aikana, meidän on otettava huomioon, jos meillä on sellainen lähistöllä. Tätä varten jätämme sinulle tämän kartan, josta näet, missä lähin on:

bensa-aseman kartta

Neuvoja nestekaasun valintaan vai ei

Nestekaasun vinkkejä

  • Käytä yllä olevaa laskinta. Näin tiedät, kannattaako se sijoittaa. Uusien autojen tapauksessa se on aina kannattavaa paitsi erittäin vähäisellä vuosikilometrillä tai jos auto poistetaan liian aikaisin.
  • Katso karttaa nestekaasulla toimivista huoltoasemista. Sinulla on oltava vähintään yksi lähistöllä tavallisilta reiteiltäsi. Esimerkiksi päivittäisillä työmatkoilla tai pitkillä matkoilla kotikaupunkiisi tai mistä tahansa muusta syystä. Barcelonassa tai Madridissa asuvalla henkilöllä on harvoin ongelmia, mutta asiat voivat muuttua, jos asut hieman syrjäisessä kaupungissa.
 • Ota huomioon nestekaasun käytön autonomia. Esimerkiksi varapyöräsylinterissä sijaitsevalla toroidisella säiliöllä voidaan saavuttaa noin 33 litraa tilavuutta. Kun nestekaasua kuluu 7,5 litraa 100 kilometriä kohden, toimintasäde on noin 400 km. Jos haluat tietää, kuinka paljon nestekaasua autosi kuluttaisi, hyvä arvio olisi lisätä 15 % sen tavallisesti kuluttamiin bensiinilitroihin. Esimerkiksi: jos se kuluttaa 8,7 l/100 km bensiiniä, se kuluttaa 10 l/100 km kaasua ja autonomia on 300 km.

Ekologiasta on tulossa yhä tärkeämpää, ainakin hallinnolle ja brändeille. Vaikka dieseleitä ei voida mukauttaa käyttämään nestekaasuahe ovat onnistuneet kunnioittamaan ympäristöä Adbluen ansiosta.