Saltar al contenido

Mikä on öljynsuodatin? Erityisominaisuudet ja huolto

31 de julio de 2021
Mika on oljynsuodatin Erityisominaisuudet ja huolto

Yksi niistä tekijöistä, joihin meidän on kiinnitettävä enemmän huomiota Kun pidetään sitä hyvässä kunnossa, se on öljynsuodatin, joka vastaa ajoneuvomme moottorin kaikkien liikkuvien osien oikeasta voitelusta.

Öljynsuodatin on siksi tärkeä osa moottorin moitteetonta toimintaa ja ennen kaikkea sen toimintaa kestää monta vuotta hyvässä kunnossavälttäen tarpeettomia rikkoutumisia tai ennenaikaista kulumista. Lisäksi öljynsuodattimen vaihtokustannukset eivät ole korkeat, joten kannattaa vaatia sen hyvää kuntoa.

Kuten olemme jo edistyneet, öljynsuodatin täyttää tehtävänsä suojaa voiteluaine epäpuhtauksilta ennen kuin aloitat matkan moottorin voitelupiirin läpi. Tämä on tärkeää, koska samojen mekaanisten elementtien kitkan seurauksena irrotetaan metallilastuja, jotka jäävät voiteluaineeseen ja aiheuttavat suurempaa kulumista ja myöhemmin vaurioita. Tämä on erityisen hankalaa laakereille, laakereille ja männille.

  • Mikä on ilmansuodatin ja mitä se tekee? Huolto ja tyypit

Jos lisäksi öljynsuodatin päätyy tukkeutumaan epäpuhtauksien vaikutuksesta, tämä voi johtaa siihen moottorin ylikuumeneminen ja takavarikko koska se on mahdotonta voidella riittävästi. Siksi on tärkeää vaihtaa suodatin aina öljynvaihdon yhteydessä tai kun valmistajan huolto -ohjelma osoittaa sen.

Kun se on hyvässä kunnossa, öljynsuodatin pitää 95% hiukkasistahuolimatta siitä, että sen paksuus on jopa kuusi kertaa pienempi kuin ihokarvojen. Itse asiassa suodattimet välttävät 10-40 mikronin paksuisia jäämiä, kun taas ihokarvojen paksuus on noin 60.

Öljynsuodattimen osat ja tyypit

Yleensä öljynsuodattimet valmistetaan selluloosapaperia, puuvillaa ja synteettisiä materiaaleja. Jotta öljyvirta ei vääristä paperia, se asetetaan metallirakenteelle, joka puolestaan ​​asennetaan tukeen, joka on osa voitelupiiriä.

1627765843 461 Mika on oljynsuodatin Erityisominaisuudet ja huolto

Käytettävän auton tyypin mukaan öljynsuodattimen on oltava erikokoinen ja voimme luokitella ne tyypin mukaan:

  • Tiivistys: niissä on metallikotelo ja tyhjennysventtiili, joka vastaa öljymäärän pitämisestä sisällä moottorin ollessa sammutettuna.
  • Kasetti: tässä tapauksessa koteloa ei ole, joten moottori vastaa tyhjennysventtiilin toiminnasta.

Milloin öljynsuodatin on vaihdettava ja kuinka paljon se maksaa

Öljynsuodattimen valmistuksessa käytetyt materiaalit ja itse voiteluaine tekevät sen puhdistamisen mahdottomaksi myöhempää käyttöä varten, joten paras vaihtoehto on vaihtaa se valmistajan ohjeiden mukaan. Yleisesti, Vaihto tehdään yleensä 20000 km välein, vaikka ihanteellinen on tehdä se jokaisen öljynvaihdon yhteydessä, riippumatta ajetuista kilometreistä.

Hinta, kuten aina näissä tapauksissa, riippuu asennukseen valitusta öljynsuodattimesta, mutta myös moottorityypistä. Yleensä suodatin värähtelee 5 ja 15 euron välillä, johon meidän on lisättävä itse öljy ja työ, joka yleensä maksaa noin 90 euroa.

Kuinka vaihtaa öljynsuodatin

Se on yksinkertainen toimenpide, jonka voimme suorittaa itse heti, kun meillä on perustiedot mekaniikasta. Tätä varten meidän on noudatettava seuraavia vaiheita:

  1. Varmistamme, että meillä on säiliön tyhjentäminen öljyä aiemmin.
  2. Etsimme suodattimen sijainti, joka on yleensä moottorin keskellä tai alapuolella.
  3. Asetamme a astia alla keräämään putoavat öljyjäämät.
  4. Kierrämme irti suodatin sopivalla jakoavaimella.
  5. Puhdistamme alueen huolellisesti kuivalla liinalla ja voidellaan uudelleen uudella öljylläerityisesti lanka ja kumi.
  6. Ruuvelemme uuden suodattimen kädellä, kunnes se pysähtyy, älä koskaan avaimella, jotta tiiviste ei vahingoitu.

Oliko tästä viestistä apua?