Tämä lause saattaa aiheuttaa rakkuloita, mutta se on todellisuutta: autonvalmistajat eivät enää välitä autojen myynnistä. Kyllä, se saattaa tuntua ristiriitaiselta, sillä sen liiketoimintamalli koostuu loputtomien mallien suunnittelusta, luomisesta, valmistamisesta ja myynnistä. Ongelmana on, että alan sähköistyminen ja hintojen nousu johtavat siihen, että tavallisilla asiakkailla ei ole varaa ostaa uutta ajoneuvoa. Siksi liiketoimintamallin on muututtava…

Siksi käytännössä kaikki autonvalmistajat haluavat olla pian «liikkuvuusratkaisujen tarjoajat». Yksi siihen eniten panostavista on Kia Motors ja sitä varten se on suunnitellut suunnitelman, jonka pitäisi tuoda valtavia voittoja vuosikymmenessä. Sitä kutsutaan nimellä «Plan S», ja hänen julkaisemissaan teasereissa näkyvät ajoneuvot ovat peräisin siitä. On noin erityisesti suunnitellut sähköajoneuvot (PBV) kuten Niro Plus.

Kia näyttää Niro Plusin jälkeen, miltä sen tulevaisuuden kestävän liikkumisen ratkaisut näyttävät…

Kia Purpose Built Vehicles (PBV)

Jos et tiedä tai et ole kuullut niistä, erityisesti suunnitellut sähköajoneuvot (PBV) Ne eivät ole «tavallisia» ajoneuvoja. Nämä ovat esineitä, jotka on suunniteltu helpottamaan liikkumista suurissa kaupungeissa ja varustettu sähköisellä voimansiirrolla. Lisäksi suuren määrän aktiivisia ajoapulaitteita, jotka tekevät niistä käytännössä autonomisia. Tästä syystä Kia aikoo perustaa oman tehtaan, joka ottaisi tuotantoon vuonna 2025.

Mukaan Ho Sung Songin lausunnotKia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja…

«Tämä PBV:lle omistettu laitos on yksi Plan S -strategiamme pääpilareista Kia pyrkii saamaan takaisin johtavan asemansa maailmanlaajuisilla PBV-markkinoilla” […] ”Aluksi tutkimme uusia markkinoita PBV-johdannaismalleilla, sitten laajennamme vähitellen läsnäolo maailmanlaajuisilla markkinoilla erityisillä PBV-malleilla autonomisilla ajotekniikoilla»

Myös tämä tehdas debytoisivat uuden konseptin autojensa valmistuksen suhteen. Sitä kutsutaan nimellä E-FOREST ja se etsii innovaatioita valmistusjärjestelmissä yhdistämällä kaikki orgaanisesti luomaan arvoa asiakkaalle. Lisäksi he selittävät sen «E» tarkoittaa edistystä liikkuvuusteollisuudessa tehokkuuden ja taloudellisuuden kannalta. Kaikki tämä koskee uutta alustaa, jota Kia kehittää ja jota kutsutaan nimellä «eS».

Kian mukaan on joustava ja sopii erikokoisille PBV-malleille vastata asiakkaiden kysyntään. Tämä ensimmäinen malli, jossa on sisäinen ohjelmistokehityskoodi, saapuu vuonna 2025 ja toimii pohjana valikoiman laajentamiselle seuraavina vuosina. Sitä paitsi, varustetaan OTA-tekniikalla päivittääksesi ajoneuvon ohjelmiston reaaliajassa langattomasti. Meidän on kuitenkin odotettava vähän, jotta saadaan selville, kuinka ne ovat…

Lähde – Kia