Saltar al contenido

Neljä ympäristöautoa: tule kestävämmäksi kuljettajaksi

25 de octubre de 2021
Nelja ymparistoautoa tule kestavammaksi kuljettajaksi

Vaikka synnytys on lisännyt tietoisuutta vastuullisuudesta ympäristöä kohtaan, vaihtoehtoisilla polttoaineilla varustettujen ajoneuvojen ostaminen on edelleen «tulevaisuuden vaihtoehto» monille kuljettajille. Siksi alkaen Napsautukset, ensimmäinen 100-prosenttisesti digitaalinen espanjalainen yritys, joka on omistautunut käytettyjen ja käytettyjen autojen myyntiin, haluamme ehdottaa Neljä autovaihtoehtoa, joilla voit siirtyä kestävämpään liikkumisratkaisuun tänään.

Näistä ECO-ehdotuksista, joiden ansiosta sinusta voi tulla välittömästi puhtaampia kuljettajia, On sähkö-, hybridiajoneuvoja ja ladattavia hybridiajoneuvoja, nestekaasuajoneuvoja (LPG) ja yleensä kaikkia käytettyjä ajoneuvoja, joiden uudelleenkäyttö on olennainen osa kiertotaloutta. Tässä selitämme tärkeimmät erot, jotta voit löytää jokapäiväiseen liikkumiseen parhaiten sopivan.

Sähköautot

Useiden vuosien markkinoilla olon jälkeen sähköautot ovat pienentäneet hintaeroa perinteisiin polttoaineisiin verrattuna, mikä on poistanut yhden tärkeimmistä esteistä niiden hankinnalta. Lisäksi nykyään niitä on jo lukuisia käytetyt vaihtoehdotSiksi aina Clicarsin asiantuntijoiden neuvojen avulla voit löytää todella edullisen hinnan. Myös heidän akkujensa tekniikka on kehittynyt huomattavasti viime aikoina, mikä on lisännyt näiden ajoneuvojen autonomiaa ja päättänyt toisen kuljettajia eniten huolestuttavan ongelman: mahdollisuuden loppua virta kesken matkan tai vain siirtyä sisään. hyvin rajallinen kilometrisäde. Toisaalta latauspisteet ovat moninkertaistuneet ympäristössämme (ilmaiset vaihtoehdot kauppakeskuksissa ja parkkipaikoilla) ja niiden asentaminen kotiin valtion tuella halpenee. Lopuksi toinen tämäntyyppisten autojen tarjoamista eduista on mahdollisuus välttää vanhimpien ja saastuvimpien autojen rajoitukset, joita monissa kaupungeissa on jo käytössä.

Lisäksi toinen energialähde kaapelilatauksen ohella, joka on saamassa yhä enemmän merkitystä sähköajoneuvoalalla, on vetyakku. Tässä tapauksessa, vaikka auton moottorit ovat sähköisiä, toiminta vaihtelee, koska auto käyttää vetyä, samalla tavalla kuin tankkattaessa bensiiniä tai dieseliä. Tämä vety varastoidaan korkeapainesäiliöihin ja saapuu polttokennoon, jossa vety ja happi reagoivat keskenään tuottaen sähköä, joka käyttää sähkömoottoria. Toisaalta akkuun varastoitua energiaa käytetään myös aina, kun ajoneuvo jarruttaa tai hidastaa, mikä osaltaan vähentää kulutusta entisestään.

Hybridi autot

Toinen vaihtoehto vaihtaa ECO-autoon on, että valitset ladattavan tai ei-pistokehybridin välillä tarpeidesi mukaan liikkuessasi jokapäiväisessä elämässäsi.

The plug-in-hybridit Ne koostuvat kahdesta moottorista, joista toinen on polttomoottori ja toinen sähkökäyttöinen. Jälkimmäisen autonomia on yli 40 kilometriä, ja etäisyys on monissa tapauksissa riittävä päivittäisten matkojen suorittamiseen ilman saastumista. Jotain ihanteellista erityisesti kaupungissa liikkumiseen 0-ympäristömerkin ansiosta, ja koska tämäntyyppinen auto sammuu tielle ja tarvitsee lisää tehoa, sen on käytettävä polttomoottoria. Clicarsin asiantuntijat muistuttavat, että suurin ero tavallisiin hybrideihin on se, että ne tuskin lataavat akkua itsestään, joten on välttämätöntä, että sinulla on pistoke, koska muuten kierrät aina sen polttomoottorin kanssa, minkä lisäksi täytyy ylikuormittaa itseäsi kantaakseen akkujen ja sähkömoottorin ylimääräistä painoa.

Toisaalta, ei-pistokehybridejä tai itselatautuvissa hybrideissä on myös kaksi moottoria, joista toinen on polttava ja toinen sähköinen, mutta tässä tapauksessa sähkömoottori ei kytkeydy pistorasiaan, koska sen akut ladataan toisen moottorin hitauden, lämpötilan ja voiman avulla. Tämän tyyppinen auto sopii erinomaisesti niille, joilla ei ole pistoketta ja liikkumiseen kaupungissa kestävällä tavalla, koska siinä on ECO-merkki, sen kulutus on erittäin alhainen ja jarrutus aina silloin tällöin tekee sähkömoottorin akun. älä lopu. Ajokokemus on molemmissa tapauksissa samanlainen, oli kyseessä sitten ladattava tai ei-plug-in -hybridi, koska tila on automaattinen ja sen tekniikka tekee tarvittavat säädöt moottoreissa, jotta voit kiertää koko ajan sopivin energia, olipa kyseessä sähköpoltto tai molempien yhdistelmä.

LPG autot

The nestekaasukäyttöiset ajoneuvot Ympäristömerkityt alhaisten hiilidioksidi-, typenoksidi- ja hiukkaspäästöjensä ansiosta ne ovat myös yhä houkuttelevampi vaihtoehto, koska tämä butaanin ja propaanin seos maksaa noin puolet bensiinin hinnasta. Nämä nestekaasuajoneuvot ovat kuitenkin biopolttoaineita, koska niissä käytetään bensiiniajoneuvon moottoria, ruiskutussuuttimia ja perinteistä säiliötä, joten voit valita kiertotavan, yhdistää molemmat järjestelmät ja optimoida siten auton kokonaisautonomia. , saat vielä enemmän säästöjä.

Lisäksi kaasu kuluttaa vähemmän moottoria ja tuottaa vähemmän jätettä kuin perinteiset polttoaineet, mikä pidentää auton käyttöikää ja vähentää sen huoltoa (esimerkiksi öljynvaihdot, jotka vievät tuhansia kilometrejä). Ja jälleen, sen ECO -tilan ansiosta voit liikkua ilman ongelmia useimmissa kaupungeissa saastuneimmilta alueilta.

Käytettyjä autoja

Käytetyn auton hankinta on yksi vähemmän tunnetuista vaihtoehdoista hyödyttää planeettaa. Tämän päätöksen tekemisellä on kuitenkin lukuisia ympäristöhyötyjä, jotta voit tulla puhtaaksi kuljettajaksi. Kun ostat käytetyn auton tai myyt oman ajoneuvosiSen lisäksi, että saavutat huomattavan suoran jätteen vähentämisen, autat myös pienentämään uuden tuotteen hiilijalanjälkeä, joka liittyy valmistusprosesseihin, raaka-aineiden, energian ja jätteiden kulutukseen. Jos lisäksi tämän toisen mahdollisuuden myöntäminen koskee ECO-ajoneuvoa, kuten sähkö- ja hybridiautojen varastossa olevia Napsautukset, tulet huolehtimaan planeettasta kahdesti.

Oliko tästä viestistä apua?