Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Saabin tarina on monien muiden autonvalmistajien tarina, jotka putosivat armosta. Se «kuoli» maailman «tyhmimmästä» syystä: sen emo ei halunnut siirtää sitä millekään kilpailevalle yritykselle. Kaiken sen takia, ettei heille annettu ruotsalaisen talon malleja varten luomansa teknologian käyttöä tai osaamista. No, pitkän matkan jälkeen kädestä käteen merkin uusin luku on nimeltään NEVS Emily GT. Kuulostaako tämä malli sinusta miltä?

loogista, koska Saab nimettiin uudelleen NEVSiksi vuosia sitten ja sen omistaa nyt Evergrande Group. Tosiasia on, että viimeksi mainitut ovat konkurssin partaalla ja pääsevät eroon omaisuudesta, joka on rahan arvoinen maksaakseen velkansa. Ja NEVS on yksi niistä varoista, vaikka tässä tapauksessa he ovat jäädyttäneet toimintansa rahan säästämiseksi. todellakin He ovat laittaneet myyntiin uusimman suunnittelemansa projektin: NEVS Emily GT:n.

NEVS Emily GT -projekti on teoriassa sähköinen sedan, jonka estetiikka perustuu Simon Padianin 9-5NG…

NEVS Emily GT

Saab Planetin kavereiden ansiosta meillä on ollut pääsy tähän Emily GT:hen. Kyse on a Hanke, jonka kehittäminen kesti noin kymmenen vuotta ja on nyt myynnissä vaikka minkä tahansa ostajan on vaikea saada sitä käsiinsä. Tämän tunnustaa Nina Selander, NEVS:n toiminnanjohtaja, näissä lausunnoissa…

«Kyllä, se on aarre, joka lähtee. ja tekee Ponsin ja Emilyn kaltaisia ​​projekteja on vaikea myydä kun kaikki tietävät ihmiset lähtevät. Meillä on ollut tiimi, joka on tehnyt uskomatonta työtä sähköautoprojektin kanssa niin lyhyessä ajassa. Ilman sydäntä ja omistautumista, joka meillä on, se olisi ollut mahdotonta kehittää näin upeaa tuotetta tällä aikajanalla. Toivon sydämeni pohjasta, että Emilyllä olisi tulevaisuus. Parasta, jonka olemme voineet pakata niin, että siitä tulee totta»

Ja saatat ihmetellä, millainen auto tämä NEVS Emily GT on? No, totuus on, että yksityiskohtia ei ole paljon, mutta se on a sedan (ilmeisesti kuvassa) saa voimansa sähköisellä voimansiirrolla, jossa on neljä sähkömoottoria (yksi jokaisessa pyörässä). Sen luojat osoittavat, että se olisi henkinen korvike viimeisille 9-5:lle, joka oli myynnissä alle vuoden. Se on enemmän, hänen linjansa allekirjoitti Simon Padian sama suunnittelija viime 9-5.