Onneksi menettelyt ajokortin menetys ne ovat hyvin yksinkertaisia. On pakko pyytää kaksoiskappaletta, jonka voit tehdä sähköisesti tai henkilökohtaisesti maakunnan tai paikallisen liikenteen päämajassa. Ensinnäkin sinun on oltava selvä mitä asiakirjoja sinun pitäisi tuoda Y miksi sinulla ei ole enää ajokorttia: katoamisen, pilaantumisen tai varkauden vuoksi.

Menettely, joka sinun on suoritettava, vaihtelee sen mukaan, mistä syystä pyydät ajokorttisi kaksoiskappaletta. Kuten varkauden tai ryöstön sattuessa Sinun on myös toimitettava ilmoittaa poliisille.

Mitä tarvitset kortin kopioimiseen

Asiakirjat vaaditaan ajokorttiin

Hakemus ajokortin kaksoiskappaleesta

telemaattisesti

Tämä tapa tehdä se on yksinkertainen, mutta vaatii jonkin tyyppisen sähköisen tunnistamisen: Electronic DNI, Electronic Certificate, Cl@ve PIN tai Permanent Cl@ve. Muuten kuka tahansa voi saada kaksoiskappaleen ajokortistasi.

 • Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on ostaa maksu kaksoisluvasta. Mitä tehdään toisessa paikassa, joka eroaa itse menettelystä. Syötä Liikennemaksujen maksaminen, napsauta Osta hinnat.

Ajokortin kaksoiskappaleen maksu

 • On aika tunnistaa itsesi. niin sinun täytyy valitse tunnistusmenetelmä jotka sinulla on näkyviin tulevassa ikkunassa. Suosittelemme Cl@ve-järjestelmää avuksesi.

Kirjaudu sisään kopioidaksesi ajokorttisi

 • Se vie sinut maksuluetteloon. Valitse korko 4,4 sisällä Ryhmä 4: Muut maksut. Klikkaa vaunu ostaaksesi kuin olisit Amazonissa tai missä tahansa muussa verkkokaupassa. Tämä hinta vastaa kopioita ja maksaa 20,81 euroa (2022 hinta).

Kun olet maksanut maksun, sinun on noudatettava ajokortin kaksoiskappaleen pyytämistä:

 • Syötä DGT:n sähköinen päämajavie hiiri valikon päälle Ajokortit näyttääksesi ja napsauttamalla Lupien hankkiminen, uusiminen ja monistaminen.

Hae ajokortin kaksoiskappaletta verkossa

 • Sen jälkeen näkyviin tulee vain ikkuna, johon sinun on annettava syntymäaikasi ja klikattava sitä Hyväksyä. Sinua voidaan pyytää tunnistamaan itsesi sähköisesti. Vaikka olet maksanut maksut ja tunnistanut jo itsesi, se ei välttämättä ole välttämätöntä. Joka tapauksessa, jos näyttöön tulee ikkuna, jossa voit valita tunnistusmenetelmän, se on sama prosessi kuin hintojen kanssa.

Laita syntymäaikasi

 • Kun olet sisällä, näkyviin tulee tähän menettelyyn liittyviä tietoja. Sinun täytyy klikata Ajo- ja ajokorttien päällekkäisyydet tietojen huonontumisen, katoamisen, varkauden ja muutoksen vuoksi.

1650303481 428 Olen menettanyt ajokorttini mita teen mita tarvitsen minne menen

 • Jälkeenpäin on pakko Valitse tapaustasi vastaava vaihtoehto. Meidän tapauksessamme puhumme kortin katoamisesta, joten sinun on valittava Duplicate-menetelmä huononemisen, katoamisen tai varkauden vuoksi.

1650303481 809 Olen menettanyt ajokorttini mita teen mita tarvitsen minne menen

 • Näkyviin tulee tietosi sisältävä ikkuna. Hetki, jolloin voit käydä läpi ne nähdäksesi, että kaikki on hyvin, ja jos ei, voit muuttaa osoitetta. Mitä tulee käsillä olevaan menettelyyn, sinun on vain valittava pyynnön syy ja idioomi jossa haluat kaiken näkyvän tästä lähtien. Napsauta sitten painiketta Seurata.

1650303481 648 Olen menettanyt ajokorttini mita teen mita tarvitsen minne menen

 • Se lähettää sinut vaiheeseen, jota kutsutaan maksuyhdyskäytäväksi. Koska olet ostanut kurssin ennen, sinun tarvitsee vain laittaa hintakoodi koska DNI/NIE/CIF täytetään itsestään.

Maksun yhdyskäytävä

 • Nyt näkyviin tulee ikkuna, jossa ilmoitus, jonka aiot allekirjoittaa, tulee näkyviin. Toisin sanoen vakuutat, että kaksoiskappaleen syy on totta ja että jos löydät kadonneen luvan, toimitat sen liikennepäämajaan. Napsauta painiketta Merkki Siirtyä eteenpäin.

1650303481 868 Olen menettanyt ajokorttini mita teen mita tarvitsen minne menen

 • Jäljelle jää vain lopettaa prosessi seuraavassa ikkunassa, joka on Käsittely.

Henkilökohtaisesti

On virallinen lomake saatavilla itse liikenteen päämajasta tai suoraan ladattavissa tästä linkistä DGT:n verkkosivuilla. Se on monikäyttöinen asiakirja nimeltä «Driver Procedures», jonka avulla voidaan suorittaa useita operaatioita, kuten tätä artiklaa tai luvan uusimista vastaava. Siinä tapauksessa että ajokortin menetys sinun pitäisi:

 • täytä asianosaisen tiedot ja omistajan kotipaikka lähettääksesi sinulle ilmoituksia.
 • Valitse toimenpide Kopioi
 • Valitse syy koska se, joka vaatii kaksoiskappaleen: tappio, heikkeneminen jompikumpi vähennyslasku
 • Merkitse jos olet menossa muuttaa yhtä tai useampaa dataa jotka näkyvät ajokortissa

Ajokortin menetys. Kaksoispyyntölomake

Kortin kopioimisesta perittävät maksut

The hinnat kopioida ajokortti (tai ajokortti) ovat peräisin 20,81 € ajokorttia varten (edellinen hintojen tarkistus huhtikuussa 2022). Yleisin Maksut maksetaan DGT:n sähköisen päämajan kautta tämän mukavuuden vuoksi. Yllä olemme selittäneet, kuinka se tehdään, koska se on ensimmäinen askel kopioiden pyytämiseen verkossa.

Sisään itse liikenteen päämaja voi myös olla. Sinun on kuitenkin otettava se huomioon siellä voi maksaa vain kortillaei käteisellä.

Muut maksutavat on suoritettava ennen liikennepäämajaan menoa ja ne ovat: tilisiirrolla tai käteisellä rahoituslaitoksessa mallilla 791.

Maksujen maksaminen verkossa

Asiakirjat kortin kopioimiseksi

Todistus henkilöllisyydestä ja asuinpaikasta

Sinun tulee toimittaa asiakirjasi perusteella jos olet espanjalainen tai ulkomaalainen:

 • Espanja: ID jompikumpi passi: alkuperäinen voimassa
 • Yhteisön ulkomaalainen: Oleskelulupa tai henkilöllisyystodistus maastasi tai passi yhdessä ulkomaalaisten keskusrekisterin rekisteröintitodistuksen kanssa: voimassa oleva alkuperäinen
 • Ulkomaalainen: Oleskelulupa EU:n ulkopuolisille ulkomaalaisille: alkuperäinen voimassa

Ei valokuva, mutta…

Periaatteessa et tarvitse valokuvausta. Siitä huolimatta jos sinulla olisi vielä a kortti (tai kortti) vaaleanpunaisesta pahvista, nykyisen muovikortin sijaan sinun on otettava valokuva, joka on 26 mm leveä ja 32 mm korkea. Jossa sinun täytyy mennä ulos edestä, pelkällä taustalla ja ilman mitään, mikä estää kasvojentunnistuksen, kuten tummia laseja.

Vanha lupasi, jos sinulla on se

Kun kopioita ei tehdä katoamisen vuoksi, vaan muista syistä, sinun on tuotava vanha ajokortti tai lupa tai vaarallisten aineiden lupa. Tietenkään sinun ei tarvitse kantaa vanhaa lupaasi myöskään varkauden varalta.

Ajokortti

Päällekkäinen ajokorttiaika

Kun olet selvillä tarvitsemastasi dokumentaatiosta ja siitä, mitä voit saada itse päämajasta, sinulla on vain pyydä tapaaminen mene määrätylle henkilölle. Voit varata ajan soittamalla numeroon 060 tai Internetin kautta näitä toimenpiteitä käsittelevällä DGT-sivulla.

Se on yksinkertainen prosessi, mutta jos sinulla on kysyttävää, artikkelissa Tapaamisen pyytäminen DGT:stä selitämme kaiken sudenkuopat voittamiseksi. Tapaaminen on edellinen vaihe useimmissa menettelyissä, paitsi esimerkiksi sakkojen maksamisessa.

Voinko ajaa, jos olen menettänyt ajokorttini?

Ajokortin kadottamisesta seuraa 10 euron sakko

koodin mukaan ei. Se on vähäinen rikkomus ja siitä seuraa rangaistus. Kuitenkin ollessa a erittäin alhainen sakko (10 euroa), on ihmisiä, jotka tekevät sen.

Se mikä ei merkitse niin kevyttä sakkoa, on autolla ajaminen vanhentunut kortti, koska jos on, se on 200 euroa. Lisäksi on turha sanoa, että olet unohtanut sen yrittää tehdä vain 10 euroa, koska agentti voi tarkistaa sähköisesti, onko sinulla kortti kunnossa.

Pitääkö minun maksaa maksut, jos ajokorttini on varastettu?

Varkaudesta johtuva ajokortin kaksoiskappale maksetaan saman verran kuin katoamisesta

Kyllä. Kaksoiskappale vaatii 4,4-kurssin 20,81 euroa (päivitetty 2022), vaikka syy jolle pyydät sitä vähennyslasku.

Ainoa ero menettelyssä, jos kaksoiskappale johtuu varkaudesta, on se, että sinun on ensin ilmoitettava siitä poliisiasemalle, minkä seurauksena on mahdollisuus saada omaisuutesi takaisin, jos ne löydetään.

Voiko joku muu tehdä kaksoiskappaleen puolestani?

«Ok, olen menettänyt ajokorttini, mutta en pääse lähellekään paperityötä.» Älä huoli, koska joku muu voi mennä puolestasi. Pakko kantaa kaikki dokumentaatio yllä mainitut, oma henkilöllisyystodistus virallinen ja Valtuutus sinun tulee suorittaa prosessi. Mainitussa valtuutuksessa on mainittava, että tämä menettely suoritetaan maksutta. Voit käyttää seuraavaa DGT:n toimittamaa mallia.

Kuva 7 – kafka4prez