Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Renault Espacen seuraava erä on muutaman päivän kuluttua virallisesta julkaisusta. Gaalatalossa he ovat odottavia, koska heidän menestymisensä riippuu siitä, voivatko he jatkaa tulevaisuuden suunnitelmiaan. Kyse ei ole siitä, että se olisi ratkaiseva tai elintärkeä malli, mutta sen arvo on kaksinkertainen. Yhtäältä se on «Espace» tai mikä on sama kuin viime vuosisadan lopulla Euroopan sektoria ja teitä muuttaneen suuren tila-auton perillinen.

Toiseksi, koska sen avulla he toivovat «nousevansa askeleen» voittaakseen asiakkaita Baijerin premium-yrityksistä. Ja vaikka heillä menee hyvin Australin kanssa, he haluavat syventää uutta asemaansa entisestään. Se ei kuitenkaan ole salaisuus kenellekään Renault Espacen uusi sukupolvi on Austral, jolla on pitkä akseliväli. Mutta vuodon ansiosta emme tiedä onko se oikea-aikaista vai sopimatonta, olemme saaneet selville joitakin sen teknisiä yksityiskohtia… Ole varovainen…

Renault Espacen uusi sukupolvi on vain uusimman Nissan X-Trailin tekninen kaksois…

Uusi Renault Espace runko pitkä asiakirjatekniikka

Eri lähteiden ansiosta olemme päässeet käsiksi näihin kuviin. Kuten he huomauttavat, se on ohjekirja, joka annetaan asiakkaille, jotka saavat Espacen. On kuitenkin tehtävä huomautus, joka auttaa meitä ymmärtämään vuodon suuruuden. Ilmeisesti nämä kuvat vastaavat Austral-käsikirjaa, mutta sen sisällä viitataan «pitkän alustan» versioon, joka ei sattumalta ole vielä myynnissä tai saatavilla.

Siksi, kuten sanotaan «valkoinen ja pullossa». Itse asiassa yhdestä kuvasta löysimme sen Espace tulee olemaan 4,72 metriä pitkä tai mikä on 21 senttimetriä enemmän kuin Austral. Tästä lisäyksestä 7 menee akseliväliin ja 14 senttimetriä takaylitykseen, mikä auttaa parantamaan tavaratilaa ja jalkatilaa kolmannen rivin matkustajille. Kyllä, koska tulee 5- ja 7-paikkaisia ​​versioita siitä ei tule sarjaa.

Toisessa vuotaneista kuvista voimme nähdä toisen istuinrivin. Toisin kuin nykyinen Espace näyttää tai on intuitiivista, että olemme «menossa taaksepäin», koska se näyttää jakautuneen kahteen osaan eikä kolmeen. Jos näin on, yksittäisiä istuimia ei enää olisi kolmea, mikä tekee sen modulaarisuudesta huonomman. Joka tapauksessa näyttää siltä, ​​​​että ne voivat liukua eteenpäin kahdessa osassa, kuten Austral tarjoaa. Kaikki tämä tekee kolmannesta rivistä sopivamman lapsille kuin aikuisille.

Eikä vain sitä, kun ne ovat auki ja käytössä, tavaratilan kapasiteetti on minimaalinen, vaikka toistaiseksi ei tiedetä, mikä sen volyymi tulee olemaan. Oli miten oli, nämä ovat sen edut ja haitat jaa alusta Nissan X-Trailin uusimman sukupolven kanssa. Siksi osa sen mekaanisesta valikoimasta on myös yleinen, ja se valitsee massiivisen sähköistyksen ja dieselin poistamisen. Kaiken kanssa on päiviä jäljellä epäilyjen selvittämiseen… Kärsivällisyyttä sitten…

Lähde – Worldscoop