Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

SUV-autojen saapuminen on muuttanut kaiken ja asettanut monet valmistajat umpikujaan. Yksi eniten kärsineistä on ollut Renault. Syy tähän on hyvin yksinkertainen: suuri osa hänen myynnistään saavutettiin hänen ansiostaan suuri tila-autojen perhe. Ensimmäinen niistä oli Renault Space joka on syntynyt vuonna 1984 ja jotka ovat sittemmin seuranneet Modusta tai Scénicistä. Silti he kaikki ovat menehtyneet uuden muodin hyväksi.

Todellakin, Renault Espacen kuudennen sukupolven on täytynyt muuntua maastoautoksi pysyäkseen hengissä. Gaalatalon tuleva strategia riippuu suurelta osin hänen vaihdoksestaan, mutta hän ei ole ainoa. Ensi vuonna 2024 on luvassa toinen suuri uutuus: Scénic menee SUV-yhtyeeseen, mutta se tekee sen puhtaasti sähköisenä. Se tekee kuitenkin virallisen debyyttinsä, ja se on täynnä argumentteja vakuuttaakseen ne suurperheet, jotka etsivät parasta…

Renault Espace on jäljitetty Australille, vaikka se on lyhyempi ja painaa vähemmän kuin ennen…

RENAULT ESPACE VI (RHN) – VAIHE 1

Kuten kuvista näkyy, uusi Renault Espace on kopio Australista joka debytoi äskettäin. Heidän syynsä on ollut gaalahuoneessa panostaa tähän muotoon, koska Peugeotin kaltaiset kilpailijat ovat saavuttaneet menestystä 3008:n ja 5008:n kanssa. Tosiasia on, että uusi Espace on 14 senttiä nykyistä lyhyempi ja sen paino on hyötynyt. Nyt se on 215 kiloa kevyempi ja lisäksi alempana 3,2 senttiä vähemmän kuin ennen.

Leveys on 1,84 metriä ja korkeus 1,64 metriä, mikä sijoittuu segmentin D ytimeen. sen linjat ovat suurelta osin yhteisiä Australin kanssa, mutta sillä on myös omat linjansa. Katso vain sen etuosaa ja huomaa, että grilli on hieman erilainen. Sivukuva on siellä, missä se on erilainen, koska Se on pidempi kuin Austral, muuttuen pääasiassa «B»- ja «C»-pilareista.

Lonkkalinja on selkeämpi, varsinkin sen seurauksena rypistys alkaa takaoven keskeltä ja se kuolee aivan portissa takaoptiikan alla. Oven linjassa on myös ylöspäin suuntautuva mutka, joka vähentää näkyvyyttä hieman sisätiloihin ja auttaa säilytysikkuna on pienempi. Sen takana on puolestaan ​​Australin olemus, jota koristaa huomaamaton spoileri tai hieman muokattu puskuri.

Akselivälinsä ansiosta se parantaa Australin tilaa…

RENAULT ESPACE VI (RHN) – VAIHE 1

Sisältä uusi Renault Espace noudattaa ulkomailla nähtyä mallia. Eli siinä on yksinkertainen muotoilu kahden runsaan näytön ilmentämä tekniikka vallitsee. Ensimmäinen on 12,3 tuuman kojetaulu ja toinen 12 tuuman keskuskosketusnäyttö. Se ylläpitää myös fyysisiä ohjaimia HAVACin hallintaan. Myöskään langattomasta latauksesta, 12 V:n pistorasioista ja kahdesta USB-C-portista jokaiselle istuinriville ei ole puutetta.

Suuri ero Espacen pienempään veljeensä Australiin nähden on kokoonpanossa. Toinen on tiukka viisipaikkainen ja kuudennen sukupolven Espacessa voi olla 5 tai 7 paikkaa. Lisäksi Renault CMF-C/D -alustan käyttäjän ansiosta se tarjoaa saman tilan kolmannella istuinrivillä kuin ennen. ja sitten enemmän Tavaratilan kapasiteetti säilyy vähintään kohtuullisena kaikissa käyttömuodoissa.

Toinen Espacen suurista eroista Australiin verrattuna on sen panoraamalasikatto. Muutama viikko sitten Renault käytti tilaisuutta hyväkseen ja julkaisi teaserin ja ilmoitti, että se olisi yksi anteliaisimmista segmentissään, ja niin se on. Yli 1 neliömetrin kokoinen se tarjoaa upean avaruuden ja valon tunteen koko käytävälle. Tekniikan ja liitettävyyden osalta se on korkealla tasolla käyttöjärjestelmän kanssa Android Automotive.

Integroidun Google-järjestelmän ansiosta Espacessa on sovelluksia, kuten Google Maps tai Spotify. Eikä vain sitä, sillä se mahdollistaa muiden sovellusten, kuten pelien, lataamisen. Siinä on myös Over the Air (OTA) -päivitykset päivitettävä säännöllisesti. Muilta osin laatutuntuma ja materiaalien käyttö ovat samalla tasolla kuin Australissa.

Tavaratilan mitat…

RENAULT ESPACE VI (RHN) – VAIHE 1

Runko 5 paikkaa 7 paikkaa
Runko 5 paikkaa 7 paikkaa
minimi tavaratila 581 litraa 477 litraa
maksimi tavaratila 777 litraa 677 litraa
Tavaratila, jossa toinen istuinrivi taitettuna 1818 litraa
Tavaratila, jossa toinen ja kolmas istuinrivi taitettuna 1,714 litraa
Tavaratila, jossa kaikki kolme istuinriviä käytössä 159 litraa

Mekaaninen tarjous on rajoitettu toistaiseksi yhteen hybridiversioon…

RENAULT ESPACE VI (RHN) – VAIHE 1

Kuten tavallista, uusi Espace tulee toimeen ilman dieselmoottoreita. Sen valikoimassa ei ole enää yhtään eikä vain sitä, se on alusta asti valinnut sähköistyksen. Alusta alkaen ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto on toistaiseksi a E-Tech puhdas hybridijuna joka yhdistää a 1.2 TCe bensiinilohko kolmella sylinterillä ja turbolla kahdella sähkömoottorilla ja litiumioniakulla 400 V sähköverkolla ja teholla 2 kWh.

Maksimiteho on 200 CV ja kuten Australissa, vaihteistossa ei ole kytkintä. Renaultin mukaan hyväksytty keskikulutus on 40 % pienempi pysyen 4,7 litrassa/100 kilometriä ja CO2-päästöissä 105 grammassa kilometriä kohden. Suorituskyvyn suhteen hän ei ole eikä tule olemaan pikajuoksija, hän allekirjoittaa askeleen 0-100 kilometriä tunnissa 8,8 sekunnissa ja saavuttaa suurin nopeus 175 kilometriä tunnissa.

Mielenkiintoisena tosiasiana ja otettava huomioon, käytä a hienostunut monilenkkeinen taka-akseli. Ja tämä mahdollistaa a tehokas ohjaus takapyörille joiden avulla voit laskea kääntösäteen vain 10,4 metriin, sama kuin Cliossa. Tätä varten se kääntää pyöriä jopa 50 kilometrin tuntinopeudella 5 astetta vastakkaiseen suuntaan kuin etuakselin pyöriä. Toisaalta, jos mennään nopeammin, se kääntää niitä 1 asteen samaan suuntaan kuin etummaiset.

Milloin Renault Espace tulee markkinoille… Espanjan passilla…?

RENAULT ESPACE VI (RHN) – VAIHE 1

Todellakin. Renault-Nissan-Mitsubishi Alliancen nykyaikaisen CMF-C/D-alustan käytön ansiosta Se asennetaan gaalatalon Palenciassa sijaitsevaan tekniseen keskukseen. Austral tulee siitä ulos ja koska molemmat mallit ovat pohjimmiltaan samat, helpoin tapa on ollut ryhmitellä niiden valmistus kustannusten säästämiseksi. Kaikki tiedossa olevat hinnat, ei ole pitkä aika siitä, kun ensimmäisten yksiköiden odotetaan saapuvan asiakkaille syyskuussa…

Lähde – Renault