Saltar al contenido

Sähköauton lataus: lataustyypit

27 de enero de 2022
Viisi sahkoauton etua

Sähköistys on tullut jäädäkseen, ja sinulla voi olla monia kysymyksiä liittyen kuormitustyypit, latauspisteet ja niiden nopeudet. Tänä vuonna 2022 kolme kymmenestä uudesta autosta on täysin sähköisiä ja sen mukaan Kansallinen integroitu energia- ja ilmastosuunnitelma, PNIEC, vuonna 2030 liikkuu yli kolme miljoonaa sähköautoa. Siksi on tärkeää vastata tähän kysymykseen: Kuinka kauan se kestää ja kuinka paljon se maksaa? ladata sähköautoa?

Tällä hetkellä yksi käyttäjien suurimmista epäilyistä on sähkön hinta ja latausajat. Sähköauton energian hinta 100 kilometrin välein voi olla noin 2,27 euroa kotimaisella laturilla ja 6,16 euroa pikalaturilla.

Ennen kuin mennään syvemmälle, on tärkeää muistaa, että sähköautot mittaavat tehonsa kilowattia. Tätä tehoyksikköä käytetään myös säätelemään energian määrää, jonka ajoneuvo vastaanottaa latausletkun kautta tietyssä ajassa, kWh. Lisäksi latausmekanismit voidaan erottaa toisistaan DC Y vaihtaa.

Useimmat käyttävät vaihtovirtaa tai vaihtovirtaa sähköautojen latauspisteitä ja sitä käytetään kodeissa. Tämän tyyppinen virta mahdollistaa hitaamman latauksen. Sitä vastoin pikalatureissa käytetään tasavirtaa tai tasavirtaa. Sen avulla saat paljon nopeamman latauksen ja suuremman tehon.

Millaisia ​​sähköautojen lataustapoja on saatavilla Espanjassa?

Tällä hetkellä Espanjan auto- ja kuorma-autojen valmistajien liitto ANFAC raportoi, 11 517 julkista latausasemaa Espanjassa. Ennen sähköauton lataamista kannattaa kuitenkin tietää, millaisia ​​lataustyyppejä maassamme on.

super hidas lataus

Erittäin hidas lataus toimii a yksivaiheinen kotitalouspistoke joka pystyy tarjoamaan 2,8-3,6 kW tehoa. Tämän tyyppistä latausta käytetään yleensä moottoripyörissä, polkupyörissä ja muissa henkilökohtaisissa liikkumisajoneuvoissa.

hidas lataus

Nokkalataus tuottaa tehoa jopa 3,7kw. Sähköajoneuvo liitetään kotiverkkoon valmistajan toimittamalla kaapelilla. Liitin on kotimainen, ja akun lataaminen täyteen kestää noin kuusi tai kahdeksan tuntia.

puolinopea lataus

Puolinopeilla latauskaapeleilla on suurempi osa, mikä tarjoaa suuremman tehon ja nopeamman latausnopeuden. Niitä kutsutaan seinälaatikko ja asennettu seiniin. Ennen kaikkea voit nähdä niitä yhteisössä ja/tai omissa autotalleissa ja jopa joissakin toimipisteissä. Ne lataavat sähköautoja, joiden teho on välillä 8 ja 14 kW.

On huomattava, että 80 % sähköautojen latauksista tehdään tällä latauksella. Latausajat lyhenevät noin kolmeen tuntiin.

Nopea lataus

Pikalataus käyttää tasavirtaa ja virtaa välillä 125 ja 240 kW. Useimmat täysin sähköiset mallit palauttavat 80 % kapasiteetista alle 30 minuutissa. On tärkeää olla varovainen, koska kaikki sähköautot eivät tue tällaista latausta.

Nyt kun tiedät kuinka, milloin ja missä ladata sähköauto, voit laske kuinka paljon sähköauton lataaminen maksaa. Pienen käsityksen saamiseksi: sähköautosi, jonka teho on 40 kWh, akun lataaminen voi maksaa noin kuusi euroa.

Oliko tästä viestistä apua?