Molemmat Etuveto kuin takavetoinen on sarja hyödyt ja haitat mikä tekee niistä ihanteellisia erityyppisiin autoihin. Valmistaja valitsee yhden tai toisen tavoitteidensa, kykyjensä ja monissa tapauksissa perinteidensä perusteella. Mutta kaikesta huolimatta, tietää ne ominaisuudet liian se on tärkeää kuljettajalle itselleen. Koska tiedät kuinka käsitellä autoa paremmin monissa olosuhteissa.

Tietysti, etu- ja takavedon lisäksi on kokonaisuus. joiden vetokapasiteetti on suurempi, mutta joka ei tarjoa vain etuja. Aiomme nähdä jokaisen hyvät ja huonot puolet, jotta tiedät kuinka saada siitä kaikki irti tai jotta voit valita auton hyvin.

Etuveto

Etuveto

On yleisin eurooppalaisissa autoissa ja monissa muissa osissa maailmaa. Se löytyy useimmista autoista yleisiä tuotemerkkejä ja sisään huomattava osa vakuutusmaksuista. Nämä ovat sen tärkeimmät edut ja haitat:

Edut

 • Koska moottori on samalla akselilla vetävien pyörien kanssa, se vaatii vähemmän elementtejä vaihteistoon. Mikä antaa sille kaksi erittäin tärkeää etua iskussa:
  • On halvempaa valmistaa vähemmän komponentteja
  • The auton kulutus jää pienemmäksi koska sen täytyy siirtää vähemmän vaihteita ja koska auto painaa vähemmän
 • Luiston tapauksessa ylinopeus kaarteissa yleensä aliohjattu. Tilanne helpompi hallita kuin yliohjautuvuus, mikä on yleisempää takavetossa.
 • Miten on osoite, veto ja etujarruteho (jos sillä on enemmän painoa), toimii paremmin lumessa kuin takaveto.

Haitat

 • The painon jakautuminen akselien välillä on epätasapainoisempi etuvetoisissa autoissa. Jotain siitä, että moottori ja vaihteisto oli edessä. Niillä on tavallisesti 60 % jakauma edessä ja 40 % takana. Mikä vaikuttaa niiden dynaamisiin kykyihin:
  • Suurempi taipumus pitkittää: nenä painuu edelleen jarrutettaessa ja takaosa nousee.
  • Kaarevat inertiat ovat eriarvoisia molemmilla akseleilla, joten niillä on taipumus aliohjautumaan ajaessaan liian nopeasti (käännä vähemmän kuin ohjauspyörä osoittaa).
   Tärkeä: Näitä suuntauksia ei pidä ottaa huomioon ominaisuuksina, joita kaikilla etuvetoautoilla on, koska merkit mukauttavat jousituksia, akseleita ja muita komponentteja käyttäytymisensä tasapainottamiseksi. Esimerkiksi hieman jäykempi jousitus edessä kaltevuuden vähentämiseksi.
 • The kiihtyvyys pysähdyksissä etuvetoautosta on vähäistä kehon luonnollisen massasiirtymän vuoksi. Kiihdytyksessä nokka pyrkii nousemaan ja takaosa vajoamaan, joten se menettää vetopyörien vetovoiman, jos kiihtyvyys on voimakasta.
 • Eturenkaat kuluvat enemmän kuin takarenkaat. Melkein mitätön haitta, koska riittää, että ne vaihtavat akseleita vaihdettaessa. Jotain, joka yleensä käsitellään suoraan rengaskorjaamoissa.

Takavetoinen

Takaveto, jota kutsutaan myös propulsioksi

Takavetoiset henkilöautot Ne ovat yleensä premium-tuotteita, vaikka on myös joitain yleismerkkejä. Vaikka termi takaveto on yleisin automaailmassa termi propulsio on tarkempi. Tämä johtuu siitä, että termi veto viittaa vetämään jotain, mikä ei ole yhdenmukainen ajoneuvon kanssa, jota ajavat takapyörät, jotka itse asiassa työntävät sitä, koska se on takana. Nämä ovat tärkeimmät hyödyt ja haitat:

Edut

 • Toisin kuin etuveto, kiihdytys pysähdyksestä autosta, jossa on takapyöräveto (propulsio) Se voi olla parempi. Massasiirtymä nostaa nokkaa, mutta upottaa takapäätä, joka on juuri siellä, missä sinulla on vetopyörät ja siksi tarvitset pitoa.
 • Tämän tyyppisessä autossa moottori on edessä ja vetovoima takana, jolloin voimansiirtoakseli ulottuu taaksepäin ja tasauspyörästö taka-akselilla. Siksi hän painon jakautuminen voi olla tasapainoisempaa. Monissa merkeissä se saavuttaa jopa täydellisen 50 % / 50 % jaon. Tämän ansiosta se saavuttaa kaksi tärkeää dynaamista etua:
  • The taipumus pitkittää takavetoisissa autoissa se on Vähemmän (muista: nousu on taipumus upottaa nenä jarrutettaessa).
  • The käyrän inertia molemmilla akseleilla on paljon tasaisempi, joten se käyttäytyy tasapainoisemmin.
 • Erittäin edistyneissä ajotekniikoissa, Se voi ohjata, mihin auto osoittaa, pelaamalla kaasupolkimella. Toisin sanoen aiheuttaa yliohjauksen liiallisella kiihtyvyydellä, jolloin auton kori asettuu tarkoituksellisesti yhteen suuntaan. Vain ei vakauden säätimiä tai hyvin sallivalla tietysti. Ei mitään huomioitavaa keskiverto- tai edistyneelle kuljettajalle, vaan pikemminkin ammattilaisille.

Takaveto on jakautunut paremmin

Haitat

 • Moottorin ottaminen edessä ja veto takana aiheuttaa myös moottorin siirto on monimutkaisempaa ja kalliimpaa. Siksi sitä löytyy paljon useammin premium-henkilöautoista. Lisäksi sinulla on oltava a siirtotunneliin, jossa on tilaa hytissä. Tyypillisesti takaistuimen keskipenkillä jalkatilaa ja/tai maavaraa.
 • On taipumus yliohjata liiallisen kiihtyvyyden sattuessa kaarteissa. Tilanne vaikeampi hallita että etuveto aliohjautuvuus, koska se tarvitsee vasta-ohjauksen.
 • Koska siinä on pito takana ja ohjaus- ja pysäytysvoima edessä, hänen käytöksensä lumella on huonompi kuin etuveto. Lisäksi tarvitaan kaksi paria lumiketjuja.

Uudelleen, valmistajat lievittävät näitä fysiikan aiheuttamia haittoja. Tässä tapauksessa erityisesti ajonvakautussäätimien kanssa, jotka välttävät yliohjaukseen liittyvät hallintaongelmat tai ongelmat lumella.

Näissä riveissä se on otettu huomioon suurimmassa osassa nykyajan henkilöautoista on moottori edessä. Mutta kaikesta huolimatta, on edelleen joitain, jotka kantavat sitä takana kuten joissain Porscheissa. Dynaamiset ominaisuudet ja painojen jakautuminen riippuvat siitä, onko niillä moottori ja veto samalla akselilla vai ei. Jos sinulla on esimerkiksi moottori ja vetovoima takana, valmistajien on säädettävä painoja siirtämällä muut komponentit taakse, kuten Porschen tapauksessa.

Pitäisikö sen vaikuttaa auton hankintaan, onko se taka- vai etuvetoinen? Tietenkään keskivertokuljettajalle tai edes jollekin edistyneelle sen ei pitäisi vaikuttaa liikaa. Nykypäivän elektroniikka ja hyvät rungon asetukset eliminoivat suuren osan tässä mainituista haitoista. Vaikka jos etsit urheilullisuutta ja elämyksiä, takaveto hallitsee edelleen kaikesta huolimatta. Edellyttäen tietysti, että autolla on nämä ominaisuudet.

Ja entäs neliveto

Neliveto

Loogisesti tämäntyyppinen henkilöauto on se enemmän pitoa kaikissa olosuhteissa. Heillä on tapana säilyttää sama taipumus painojen tasapaino molempien akselien välillä kuin takaveto. Se painaa kuitenkin vielä enemmän ja sen voimansiirto on edelleen monimutkaisempi ja kalliimpi.

Tämä aiheuttaa sinun kulutus olla paikallaan korkeampi. Vaikka jotkut merkit ovat valinneet sen vaihdettava neliveto, joka vetää taka-akselia vain tarvittaessa. Eli voimakkaissa kiihdytyksissä tai pidon menetyksessä edessä. Jotain, joka vähentää kulutusta jonkin verran, mutta tekee siitä kalliimman. Suosittelemme lisätietoja artikkelista Nelivetotyypit.