Saltar al contenido

Tiedätkö kuinka vetykennoauto toimii?

17 de enero de 2023
Maksavatko ECO autot tieveron

The vetykennoautot Ne eivät ole «harvinainen lintu», koska niistä voi mahdollisesti tulla yksi tulevaisuuden polttoaineista. Tällä hetkellä markkinoilla on hyvin vähän malleja saatavilla; Puhumme muun muassa Toyota Miraista, Hyundai Nexosta tai Honda Claritysta.

Tällä hetkellä niitä on vain kolme julkiset vetylaitokset Siksi Espanjassa, jotta autonvalmistajat voisivat panostaa tähän tekniikkaan, infrastruktuuria on parannettava huomattavasti, jotta se on tällä tavalla edullisempi kaikille käyttäjille.

Ensinnäkin sinun pitäisi tietää, että vetykennoautoissa on Liikenteen pääosaston Cero-ympäristömerkkijota käyttävät sähköautot.

Miten vetykennoautot toimivat?

Voidaan sanoa, että vetykennolla varustetun auton toiminta toimii samalla tavalla kuin akkusähköisen, paitsi että tässä tekniikassa akkukennot korvataan polttokennolla, jossa on nestemäistä vetyä. Tässä akussa tapahtuu kemiallinen reaktio vedyn ja ulkopuolelta tulevan hapen välillä. Tämä muuttuu sähköksi, joka liikuttaa ajoneuvoa. Pakoputkesta tuleva «savu» on vesihöyryä.

Emme voi unohtaa, että heillä on myös akku, joka säilyttää vedyn ja hapen kemiallisessa reaktiossa syntyvän sähkön.

Mitkä ovat vetykennoautojen edut?

Vika auton nokka akselissa miten se havaitaan miten se korjataan jaEnsimmäinen etu on tankkausaika ja se on, että voimme sanoa, että se on yhtä nopea kuin bensiinin tai dieselin lisääminen. Ne ovat malleja, joissa ei ole päästöjä, joten voit käyttää niitä Vähäpäästöiset vyöhykkeet Madridista tai Barcelonasta.

Niillä ei ole vain etuja, vaan niillä on myös haittoja, koska vetylaitoksia ei juuri ole ja vedyn hinta on melko korkea. Kuten olemme kommentoineet, malleja on hyvin vähän myynnissä, joten niiden hinnat ovat edelleen melko kalliita.

Oliko tästä viestistä apua?