Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Lyhyen teaser-kampanjan jälkeen Toyota Grand Highlander on virallisesti debytoinut. Jokin aika sitten saimme tietää, että japanilainen yritys työskenteli tämän taistelun ja laajennetun korirakenteen parissa. Jopa niin brändissä he ovat pitäneet salaisuuden lähes loppuun asti. He ovat rikkoneet sen vain julkaistakseen kaksi teaser-kuvaa ja muuta löysää teknistä dataa. Ensinnäkin oli tiedossa, kuinka se olisi osa sen takaosaa ja lopullinen istuinmäärä.

Sitten tuli mielenkiintoisin teaser: se näyttää kuinka leveä kolmas istuinrivi on. Oi, he ilmoittivat myös, milloin heidän virallinen debyyttinsä tapahtuu, ja tästä syystä olemme täällä tänään. Kyllä, koska se näkee valon vain muutaman tunnin kuluttua 2023 Chicagon autonäyttely avaa ovensa kaikille niille, jotka haluavat vierailla siellä. Meitä todella kiinnostaa vain sen salaisuuksien tunteminen, vaikka rehellisesti sanottuna minun on sanottava, että se huijaa…

Toistaiseksi uuden Toyota Grand Highlanderin mekaaninen valikoima ei ole tiedossa…

Toyota Grand Highlander 2024 Storm Cloud

Ennen kuin kerromme, kuinka sen ulkoinen estetiikka kehittyy, kerromme sen Grand Highlander sijaitsee Toyotan TNGA-K-tukikohdassa. Ei mitään uutta toistaiseksi, mutta emme tiedä kuinka paljon akseliväli tai korin koko kasvaa. Mitä tulee sen mekaaniseen tarjoukseen, jotain vastaavaa tapahtuu. Brändi on rajoittunut ilmoittamaan, mitä sen konepellin alla on, mutta ei sen voimavaroja tai mitä ne ovat kulutus ja CO2-päästöt hyväksytty

Pääsyversion tarjoaa lohko 2,4 litraa neljällä sylinterillä ja turbolla ilman sähköistystä. Keskialueella on lohko 2,5 litraa joista emme tiedä, onko siinä jonkinlainen sähköistys. Molemmat ovat saatavilla Etuveto (FWD) tai neliveto (AWD). Viimeiselle sijalle menee Hybrid Max, 362 hv tehoa ja nelivetoa (AWD), mutta emme tiedä, onko se sama kuin Crownissa.

Tässä tapauksessa, kiihtyy 0-100 kilometriin tunnissa 6,3 sekunnissa ja voi vetää jopa 2270 kiloa. Eikä vain sitä, kaikissa moottoreissa on kolme ajotilaa (Sport, Eco, Normal), joihin on lisätty, vain AWD-versioissa Mud & Sand, Rock & Dirt, Snow tilat. Ja kaikki tämä maustettuna muun muassa Toyota Safety Sense -turvajärjestelmän uusimmalla versiolla Törmäystä edeltävä järjestelmä jalankulkijoiden tunnistimella.

Mitä tulee uuden Toyota Grand Highlanderin estetiikkaan, kehitys on huomaamatonta. Ilmeisin muutos on etusäleikkö, joka on erotettu puskurin ilmanottoaukosta merkin logolla integroidulla listalla. Sivunäkymässä tapahtuu jotain vastaavaa, vaikka tässä todetaan, että akseliväli on hieman pidempi ja ovien tyylilinja on yksinkertaisempi. Lopuksi takaosa näyttää voimakkaalta ja lihaksikkaalta, mikä on houkuttelevampi kuin ennen.

Ja millainen on sen sisustus, asuttavuus tai omaisuus…?

Toyota Grand Highlander 2024 Storm Cloud

No, kuten olemme osoittaneet, Grand Highlander Siinä on kolme istuinriviä, joihin mahtuu yhteensä seitsemän matkustajaa. Kolmas rivi on kuitenkin suurempi kuin mitä olemme tottuneet näkemään Eurooppaan saapuvissa maastoautoissa. Täällä (ainakin jo julkaistujen kuvien mukaan) pitkittäismitassa näyttää olevan runsaasti tilaa (laittaa jalat). Lisäksi Toyota varmistaa, että se on yksi segmentissään suurimmista.

Tavaratilan kapasiteetti ei myöskään ole virallinen., mutta Toyota on ilmoittanut, että istuimet taitettuina se tarjoaa yhteensä 2 775 litraa. Kaikkien maalien kohdalla on virallista a uusittu infotainment-järjestelmä kanssa 12,3 tuuman vakiokosketusnäyttö. Sen ansiosta siinä on teknisiä laitteita, kuten puheohjaus tai langattomat OTA-päivitykset sekä Cloud Navigation ja Destination Assist -navigointiavustajat.

Mitä tulee varusteisiin, uuden Grand Highlanderin valikoima on jaettu kolmeen tasoon: XLE, Limited ja Platinum. Sen sisältämiin elementteihin kuuluu perusviimeistelyssä vakiona lämmitetyt istuimet, 6 USB-liitäntää elektronisten laitteiden lataamiseen tai JBL-äänijärjestelmä jopa 11 kaiuttimella. Toistaiseksi meidän on kuitenkin odotettava kesän loppuun, jotta voimme löytää salaisuudet, jotka ovat vielä piilossa…

Lähde – Toyota