Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

The vaihteiston synkronointi se on keskeinen alajärjestelmä, koska ne säätävät akselien nopeuksia ja kohdistavat vaihteet vaihtaessaan niin, että vaihtaja on kohdistettu seuraavan vaihteen kanssa. Tällä tavalla manuaalivaihteiston vaihteet pystyvät kohdistamaan nopeasti ja tehokkaasti vaihtamisen aikana. Vaihteiston synkronointi auttaa lukitsemaan vaihteet paikoilleen sujuvasti. Synkronisaattorin tarkoituksena on varmistaa, että vastaantulevien vaihteiden nopeus on samanlainen kuin synkronoidulla navalla.

Synkronaattorin osat

The synkronointi Se on yksi tärkeimmistä elementeistä käsivalintaisissa vaihteistoissa, koska se on suurelta osin vastuussa oikeasta toiminnasta ja sujuvuudesta vaihteiden vaihdon aikana. Muista, että vaihdelaatikon käytön aikana kaikki hammaspyörät pyörivät jatkuvasti, mutta vain yksi lukittuu akseliin, jolla se pyörii, loput pyörivät löyhästi tällä akselilla. Synkronoija on vastuussa hammasrattaiden lukitsemisesta tai vapauttamisesta laatikosta akselille. Lisäksi synkronointi vastaa hammaspyörän ja akselin välisten nopeuksien tasaamisesta ja sitten se kytkeytyy.

Erittäin laajalle levinnyt synkronointityyppi on Borg Warner, jonka osat ovat:

  • Hammasratas: se on asennettu vapaasti akselille ja siinä on uroskitkakartio ja enklaavin hammastus.
  • Synkronointirengas: Siinä on naaraskitkakartio ja urat avainten tai kiilien sijoittamiseen.
  • vieritettävä: vastaa akselin kytkemisestä pyörään navan kautta.
  • holkki: se on kiinnitetty akseliin sisäisen hammastuksen kautta ja mahdollistaa liukusäätimen liukumisen sen päällä. Siinä on myös jousia ja kiiloja.
  • Kiilat ja jouset: kiilat ovat vastuussa synkronointirenkaan suoraan työntämisestä, kun liukusäädin toimii. Samalla kun jouset kohdistavat painetta kiiloihin työntääkseen niitä liukusäätimellä.

Vaihteiston synkronoinnin toiminta

Toyota Corolla automaattivaihteisto

A synkronointi auttaa manuaalivaihteistoa toimimaan sujuvammin, joten vaihteiden vaihtaminen on helpompaa ja kiihtyvyys nopeampaa. Synkronoija säätää akselien nopeutta ja kohdistaa vaihteet vaihtaessasi, jotta vaihdevivut kytkeytyvät seuraavaan vaihteeseen. Synkronoija säätää ulostuloakselien nopeutta niin, että vaihdesarja kohdistuu nopeammin, kun vaihdat.

Hänelle synkronointiprosessi, kartiokytkintä, jossa on enintään kolme kitkapintaa, käytetään nopeuttamaan tai hidastamaan ulostuloakselia ja hammaspyöräsarjaa, joilla on erilaiset pyörimisnopeudet. Synkronoijia käytetään pitämään ulostuloakselin ja ketjupyörien pyörimisnopeudet tahdissa, mikä mahdollistaa sujuvan vaihteenvaihdon.

Kolmikartiotahdistimessa on toinen kartiomainen kitkapinta sisärenkaassa, joka on kosketuksessa hammaspyörän kartiomaiseen pintaan. Liukuminen pakottaa synkronointirenkaan työntämään synkronointikartiota kiinnitetty varusteisiin, ja leveämmän kartion aiheuttaman lisääntyneen kitkan vuoksi se voi nopeuttaa vaihdetta ylös tai alas renkaan ja synkronointinapojen nopeuksista riippuen. Vaihteistokartioihin asetetaan sitten lukkorengas, jonka aiheuttama kitka auttaa tasaamaan vaihteiden nopeutta.

Yhden kerran nopeudet ovat melko tasaisia, kaulukset voivat silti liukua lukkorenkaiden yli ja osua suoraan leveneviin kartioihin ja hammaspyöriin yhdistäen kaiken ja lähettäen voimaa vetoakselille. Kun akselin nopeudet ovat yhtä suuria, ajoitusrenkaan kitka rentoutuu ja renkaan ulkohampaat kohdistuvat liukurenkaan holkkiin ja antavat sen liukua alas niin, että se osuu kokonaan liukurenkaan holkkiin. siirtää. Hammaspyörät ja renkaat synkronoidaan nopeudeltaan yksittäisen vaihteen kartion ja renkaan välisen kitkan vuoksi. Synkronoija tai synkronoija mahdollistaa kauluksen ja vaihteiden synkronoinnin nopeuden ollessaan jo kosketuksessa, mutta ennen kuin koiran hampaat kytkeytyvät.

The kaksoiskytkin Se tuottaa joitakin samoja tuloksia kuin synkronointi, koska se auttaa auton siirtymistä vaihteiden välillä tasaisemmin ja vähentää vaihteiston kulumista. Kaksoiskytkinmenetelmä on hankala, ja muotoilu lisää merkittävästi vaihteiston mahdollisuuksia murtaa vaihteet, minkä vuoksi kehitettiin synkronointi, jota käytetään nykyään kaikissa nykyisissä vakiovaihteistoissa. Menneinä vuosikymmeninä manuaalivaihteistolla varustetuissa autoissa jouduttiin käyttämään kaksoiskytkinmenetelmää vaihteiden vaihtamiseen; eli kytkimiä täytyi puristaa kahdesti ja vaadittiin jonkin verran taitoa, jotta vaihto olisi tasaista – joka kerta. Sekä manuaali-, kaksoiskytkin- että automaattivaihteistot käyttävät synkronoitua mekanismia, mikä mahdollistaa tasaisen vaihteenvaihdon vaihteistossa sekä hyvän vaihtamistuntuman ohjaamossa.

Vaihteiston synkronoinnin viat

Välissä yleisimmät synkronointivirheet kulumaa on. Tämä aiheuttaa joidenkin vaihteiden kytkeytymisen pois päältä ilman näkyvää syytä. Tämä rikkoutuminen tapahtuu yleensä autoissa, jotka ovat ajettu useita kilometrejä, koska se ei ole osa, joka rikkoutuu kovin ennenaikaisesti. Tämän manuaalivaihteiston rikkoutumisen korjaaminen on melko kallista, ei itse osan takia, vaan siksi, että vaihdelaatikko on purettava, ja se vaatii mekaanikolta monta tuntia työtä.

Kuinka tarkistaa, onko synkronointi kunnossa

Tällä videolla ymmärrät kuvilla kaiken, mitä tähän mennessä on sanottu, tietämisen lisäksi miten voit tarkistaa tämä manuaalivaihteiston perusosa. Joten, koska kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, tässä on video…

Vaihteiston synkronoinnin hinta

synkronointi

Mitä tahansa tarvitset, voit etsi synkronointi vaihteistosta, joka sopii mukavasti sovellukseesi. Tukkuvaihteistosynkronisaattorit on valmistettu vahvoista materiaaleista, jotka kestävät pidempään. Vaihteiston synkronointilaitteita on saatavana useilla eri kokoisilla ulostuloakselilla ja onttoreiällä tarpeidesi mukaan. Tästä syystä erityistä hintaa ei ole vahvistettu. Mutta se voi vaihdella 100 eurosta useisiin satoihin euroihin valitusta tyypistä riippuen.

Vaihteiston korjaukset voivat sisältää erilaisia ​​osiakuten synkronointi, laakerit ja valitsintangot. Synkronoijia käytetään yleisesti henkilö- ja kuorma-autojen vaihteistoissa. Kuluneita vaihdesynkronisoijia käytetään pitämään kahden liikkuvan vaihteen nopeudet kohdakkain koteloiden sisällä.

Nopeiden vuorojen aikana (etenkin nopeilla kierrosnopeuksilla) synkronoijat kuluneet vaihteet ne eivät synkronoi akselin ja hampaan pyörimistä. Ajoitusprosessia varten käytetään kartiomaista kytkintä, jossa on jopa kolme kitkapintaa, nopeuttamaan tai hidastamaan käyttöakselia ja vaihdepyöriä, joilla on vaihtelevat pyörimisnopeudet. Kolmikartiotahdistajalla on vielä yksi kartiomainen kitkapinta sisärenkaassa, joka on kosketuksessa hammaspyörän kartioon.

Jotta vaihteen lukittuminen onnistuisi synkronoinnin aikana, tulee täyttää TF >T Z. Tämän tutkimuksen tavoitteena on kuvata synkronoinnin käyttäytymistä tapauksissa, joissa se ei toimi, eli eri vaihdeolosuhteissa. irrotettu rengas. Tämän synkronointisuunnittelun tuloksia ei voida rajoittaa pelkästään synkronoinnin ominaisuuksiin ja vakiokäyttöikälaskelmiin.